Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmKa34

Obawy...

Polecane posty

Gość EmKa34

Witam:) Zaczelam 10 tydzien ciazy.Mieszkam w UK.Ciza przebiegala ok,nawet si dziwilam,ze nie mialam zadnych objawów (nawet co do piersi),jedynie emocje mam rozchwiane i szybko robi si zmczona,poza tym - nic. Niestety,w niedziel po pracy (a prac,niestety,mam stresujc,do tego sporo noszenia lzejszych i cizszych rzeczy) dostalam lekkiej temperatury i przy oddawaniu moczu zauwazylam,ze jest on podbarwiony na rózowo.W nocy bylo ok,ale rano znowu wrócilo w nieco wikszym nasileniu (par plamek rozrzedzonej krwi,to sie dzialo tylko przy oddawaniu moczu).Pojechalam do szpitala.Lekarka zbadala mocz wykluczajc infekcj;wziela wymaz,przeprowadzila rozmow i stwierdzila,ze wg niej nie jest to zaden rodzaj poronienia ani nic groznego,tylko skoki hormonów wywolane najprawdopodobniej stresem.Wczoraj dzwonilam pytajc o wynik badania krwi - poziom hormonow podobno wysoki. Niemniej wczoraj i dzis podczas chodzenia do toalety nadal pojawia si mi bardzo niewielka ilosc wydzieliny,tyle ze raczej brzowej i tylko (nie podczas kazdego) oddawania moczu.Do tedo odnosze wrazenie,ze jeszcze czsciej musz od paru dni biegac do wc. Nie czuj i nie czulam zadnego bólu. Mialam miec usg dopiero 9 maja,a wczoraj przez tel powiedzieli,ze mam przyjsc w srod (czyli jutro),nie uslyszalam,ze mam jakies zle wyniki wymazu,ale juz sama nie wiem,czy to standardowa procedura,czy cos jest nie tak? Czy któras z was miala podobne doswiadczenia? Staram si byc dobrej mysli,ale nie jest mi latwo... Z góry dzikuj za pomoc,tylko blagam,nie piszcie mi historii rodem z horrorów;)

Gość EmKa34
Przepraszam za literówki,przeczytalam swojego posta i nie mam pojcia,skad sie wzily,na pewno nie bylo ich,gdy pisalam! Mam nadzieje,ze mimo to wypowiedz jest zrozumiala.

wiesz, no trudno cokolwiek doradzić może to jest tak jak mówi lekarz, a moz ejakiś krwiaczek i chcą sprawdzić, czy rzeczywiście, nie są one groźne, ale trzeba na siebie uważać a może coś z nerkami, ale tu badanie moczu raczej by potweirdziło, chcociaż nie zawsze, brązowa wydzielina raczej nie powinna być objawem czegos groźnego, zywa krew bardziej i tak mozna gdybać napewno musisz na siebie uważac i nie stresowac się

Zadno plamienie w ciązy nie jest normalne, musisz zrobic usg i sprawdzic czy zarodek zyje, a do tej pory się oszczedzaj i leż

Gość EmKa34
Dzieki...Jak na razie robia badania,sprawdzaja,jest ok,ale niestety w UK jest tak,ze do 3 mies podobno nie podtrzymuje sie ciazy i tego si boje.Obawiam sie,ze obojetnie,co jutro usg wykaze,to na tym sie skonczy i kaza mi normalnie funkcjonowac,zadne tam zwolnienie i lezenie (a jak napisalam prace mam nielekka i stresujaca),ech...pewnie musze sie pogodzic z tym,ze co ma byc,to bedzie:(

Gość EmKa34
Jest to o tyle ciezkie,ze nie mam tu zbyt dizego wsparcia,tylko moj facet,ktory sporo czasu spedza w pracy i ktorego nie chce stresowac skoro on i tak sie martwi.nie mam tu rodziny i kregu mych starych przyjaciol,dlatego dzieki za odpowiedzi.Dla mnie to wazne chociaz pogadac sobie z bratnimi,polskimi,babskimi duszami:)