Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko968574

policjant bije żonę

Polecane posty

Gość pytanko968574

i smieje jej się w twarz żeby poszła zgłosić to na policje co zrobić z takim hujem żeby ona wyszła z tego cało

Gość pytanko968574
ludzie może ktoś doradzi coś mądrego,to mała mieścina on czuje pewnie,ona zastraszona a my tzn rodzina nie wiemy jak możemy jej pomóc

Gość mamtakiepytanie
niech zgłosi i złozy papiery do sądu o rozwód.

Gość pytanko968574
jak on grozi że ją "urządzi" jeśli tylko o tym pomyśli a co dopiero zrobi,przemoc jest juz od ponad roku

Niech sobie grozi, proszę bardzo. Facecik tylko się czuje mocny, a ta kobieta mu na to pozwala. Czas to przerwać. Wyprowadzić się, zrobić obdukcję, wynająć prawnika i do sądu marsz. Wycisnąć mężulka jak cytrynę z pieniędzy :)

Gość marcinek444
Zadzwon na policję.

Gość pytanko968574
ja to wiem tylko jak ją przekonać,a on naprawdę jest nieobliczalny.Ona mówi że jest z nim dla dobra dzieci,i nie można jej przetłumaczyc że w takim domu dzieci sa nieszcześliwe. On znęca się fizycznie i psychicznie a ona dopiero teraz nam o tym powiedziała,więc to już jakiś przełom tylko jak jej teraz pomóc a nie zaszkodzić?

Żeby tylko z pieniędzy. Obedrzeć z honoru, zniszczyć reputację, odebrać pracę :) Ludzie jak widzą zdjęcia pobitej kobiety, to jej współczują. A współczucie to najlepszy sprzymierzeniec. Litość do tej kobiety przerodzi się w nienawiść do jej męża. Trzeba być tylko twardym, dobrze wszystko zorganizować. Mieć gotówkę i nerwy.

Gość o mamuńciu
Wybrałabym się do przełożonego przełożonego mężulka. Z rodziną. Z konkretnymi dowodami. Rozmowe bym nagrała.

Gość a jjaaaa
Popieram Pancerną obdukcja , wyprowadzka , pozew rozwodowy , świadkowie , nagłośnienie sprawy w miejscowości jego pracy i zostawić gołego .

Nic nie zdziałasz, jeśli ona nie jest gotowa. Dzieci to jej przeszkoda, jej mentalność nią jest. "Jestem z nim ze względu na dzieci" :O Wątpię, żeby dało się ją zmotywować, jeśli ona tak myśli...

Gość a jjaaaa
Aaaaaa no jak dla dobra dzieci to już inna sprawa :) takiej ofierze losu nic nie pomoże i takich kobiet nawet mi nie żal .

Gość pytanko968574
no właśnie był taki pomysł żeby to zgłosić i nagrać oraz poinformowac szefa,tylko te dziady dobrze się znają i orientują w sytuacji,u nas pomocy od nich raczej nie będzie. Nie wiem jak z nią rozmawiać żeby ją przekonac do odejścia od niego i jej nie wystraszyć,ona i tak już taka wystraszona

Gość o mamuńciu
ten przypadek jest troche b.skomplikowany. Policjant -świr w małym miasteczku ( w dużym zresztą też) może być szczególnie niebezpiczny

Gość a jjaaaa
Kiedy zrozumiecie , że one nawet przez chwilę nie myślą o dzieciach. To jest przywiązanie emocjonalne do oprawcy . Zdrowa osoba ucieka od oprawcy dla ich bezpieczeństwa .

Gość o mamuńciu
dlatego pisałam o szefie szefa

Gość a jjaaaa
Po co szef szefa ? Prokuratura i zgłosić sprawę , tylko trzeba mieć dowody , świadków. A tak to policja zamiecie sprawę pod dywan. Są instytucje , które służą pomocą takim kobietom i je odpowiednio pokierują.