Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mother_Monster

Dlaczego ceny sa europejskie a wyplaty nadal nie?

Polecane posty

A nie przyszło Ci do głowy, ze moze troszkę mało umiesz? Ze nie jestes dla potencjalnego pracodawcy przydatny?

Gość MilionyPolakow
Ci sami co tu narzekają, że zarobki kilkukrotnie mniejsze, pewnie broniliby złotówki jak niepodległości, a prawda jest taka, że wystarczy dostać się do strefy euro, nałapać długów i byłoby jak w Grecji, czy Hiszpanii. Polska nastawia się jednak na długi dystans i powoli, ale będziemy budować bogactwo. Przynajmniej do czasu aż nie zboczymy z drogi gdzieś, gdzie nas poprowadzi Jarozbaw, albo Europa upadnie. W ogóle bardziej powinniśmy patrzeć, co się dzieje w Azji, bo zapatrzeni na Zachód, odpadniemy z wyścigu razem z nim. Polacy mają tendencje zachowawcze i kierują się absolutzmem, czego przejawem jest nasz katolicyzm. Nie mieści nam się w głowie, że za ileś lat świat będzie zdominowany przez inne rasy i narody niż dotychczas. Cały czas mamy przed oczami obraz "białego Chrystusa, brodatych pradziadów na banknotach i mniej lub bardziej brzuchatych polityków w TV. Znamy żałosną historię naszego narodu. Teraz staramy się dopisać rozdział, którego zakończenie będzie brzmiało: "...i stali się prawdziwymi Europejczykami". Niestety nie ma już mocarstw europejskich, Niemcy zajmują się budową samochodów dla Chińczyków, Francja to atrakcja turystyczna, Anglię trzyma finansjera, reszta to bankruty, przyszłe bankruty i państwa mniejsze niż nie jedno miasto w Azji. Ale co tam, dopóki wojny nie ma nie mamy co narzekać.

Gość 3424234324
Ja nie twierdze że jest lekko, wręcz przeciwnie. Uwazam, że zyje się tu okropnie, tylko na rzad nie ma co tego zwalac, ludzie sa- po raz kolejny mówie, analfabetami, słuchają tylko gadanek w tv - demagogocznych, nie potrafia tego przefiltrowac. Jeden polityk zwala na drugiego, ale w tej chwili czy bedzie PO czy PIS u władzy ma dla przeciętnego portfela znaczenie- kosmetyczne. Raz- po prostu tak byc musiało, bo dojscie do jako takiego stanu po kompletnej ruinie ekonomiczniej do jakiej dosżłow komunie- musi trwac ok. 50 lat, DWa- musi sie tez zmienic mentalnosc ludzi- chodzi o nepotyzm, łapownictwo, itp

Gość 3424234324
A nie przyszło Ci do głowy, ze moze troszkę mało umiesz? Ze nie jestes dla potencjalnego pracodawcy przydatny? W Polsce większosc osób jest przekwalifikowana na dane stanowisko jakie zajmuje, więc nie sadze, żeby to był problem. Po prostu jest za duże bezrobocie, pracodawca nie musi szanowac pracownika, jak będzie miał zawsze kolejnych 100 chętnych na to stanowisko.

342342342... Myślisz, że uczestnicy tego forum w ogóle zrozumieją, co do nich mówisz? Że zachód, do którego tak sie porównują, zaczął funkcjonować w gospodarce rynkowej 50 lat przed nami? Oni chcą tu i teraz i nie obchodzi ich skąd to sie ma brac . Nie znają mechanizmów i historii i dopóki tego nie poznają to tłumaczenia na nic sie nie zdają :(((((((((((((((((( A szkoda.

Gość Nie każdy potrafi kraść
no właśnie-pisane jest nam albo zmienić narodowość albo zginąć bo wojna prędzej czy później będzie-Taki nasz los. Nie klientela mnie zachwala pod niebiosa,ale rzecz w tym że biedna jestem,za biedna by coś zwojować-talent to za mało mój artyzm to za mało moje umiejętności to za mało Teraz kiedy paliwo drogie klientela z dalszych części miasta korzysta z usług coraz rzadziej i ludzie szczerze przyznają że nie korzystaja juz z usług bo brakuje im środków finansowych-coraz trudniej sie im żyje!

Gość tak to widze
uratuje nas rozpad u.e i kataklizmy które szarpną usa i europa

"Polska nastawia się jednak na długi dystans i powoli, ale będziemy budować bogactwo. " A z czego mamy budowac bogactwo skoro Tusk cala Polske wysprzedal? :o

Mother, Ty jetses naprawde takim idiota czy tylko udajesz? :)))))))))

Ja nie wiem z czego,ale wydaje mi sie że nie ma dla nas miejsca na mapie europy(((

Boze, tu są sami idioci :))))))))))))))))))))))))) Tu (z kilkoma wyjątkaimi) nie ma z kim dyskutować :( Dobranoc.

No właśnie tutaj są osoby miłe uprzejme i takie w stylu Stefana Niesiołowskiego które niewiele się różńią od mojego pracodawcy)))) Dobranoc.

Gość MilionyPolakow
Gospodarka wolnorynkowa ma to do siebie, że z czasem bogactwo się kumuluje dzięki wzrostowi gospodarczemu pod warunkiem, że jest ciągłość jej istnienia (czego nam brakuje). Wzrost mamy, płace rosły (wbrew temu co sięmoże wydawać), budujemy infrastrukturę, mamy stabilne instytucje. Z tego będzie bogactwo. W końcu osiągniemy upragniony cel: będzie jak w Europie. Problem w tym, że już widać, że stanie się to po części przez zrównanie w dół zadłużonych gospodarek zachodnich i przyjdzie nam aspirować do innych państw. Albo w końcu zadowolimy się tym co mamy i przestaniemy się martwić, że gdzieś jest lepiej.

Gość Ania1235
Mother wyślęsz mi zdjęcie prawika na mail. Masz moje słowo że nikomu nie pokaże na forum.

Gość hare hare
większość tutaj to faktycznie idioci :D ale widzę też kilka mądrych postów, więc jeszcze Polska całkiem nie zginęła:classic_cool: jeszcze, ale to już niedługo może być :D

Gość gfrgregter
tak mamy bo w Polsce juz nie ma wielkich polskich firm tylko oddziały zagranicznych firm które zyski transferują do centrali a nie zostawiają w kraju. W tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Zostaliśmy doprowadzeni do państwa - rynku zbytu, krajem taniej siły roboczej

" 22:49 [zgłoś do usunięcia] Mother_Monster Ale co to kogos obchodzi jakas komuna itp? Skoro zrobili nam ceny europejskie to co za problem zrobic to samo z wyplatami? "To, co dziś jest rzeczywistością, wczoraj było nierealnym marzeniem..."" ale jak ty sobie ot wyobrazasz?:D aha i tak jak wyzej...wiele firm, wlascicieli firm mogloby podniesc pensje o 50-100% i i tak mialby zyski ale po co?:D kto go zmusi? cciwośc i zachłannośc polskich pracodawcó też ma znaczenie.... przykladowo wlasciciel 10 hoteli arabiajacy miliony, latajacy na zakupy helikopterem nie moglby pracownikom hotelu placic zamiast np 2000zl np 3000zl ? albo 4000zk? moglby:D:D:D i tak byłoby go stać na luksusowe zycie... ale jest zmowa pracodawców na płacenie minimum...jak najmniej... wszedzie sa te same płace kumacie?????

Gość kijijihuh
Na koniec przybył bananx2 najwiekszy kretyn , a tymi wylivzeniami pseudo ekonomistów i wykresami wytrzyjcie sobie dupy .W Polszy bieda bieda bieda i keszcze raz bieda .A te wasze wykresy i wyliczenia oglupiaja tylko takich durni jak wy .

tu gdzie mieskzam biedy nie ma,...nie widac jej... gmina bogata, ludzie wydają kupe kasy na codzien w knajpach sklepach, na przyjemnosci , uslugi...gmina caly czs cos buduje remontuje , mosty, parki, drogi, ronda, itd... nie slysze by tu ktoś narzekał albo marudził.

Skoro łykam i jak piszesz, powielam i powtarzam jego słowa i myśli, to zacytuj jedną taką wypowiedź. Tak lubisz rzucać słowami na wiatr, czy Jesteś po prostu ułomny?

Tak myślałam. Wypierdzieć kilkadziesiąt zdań bez żadnego sensu, to potrafisz. Weź Ty się lepiej za jedzenie, Twoja chudość najwyraźniej przekłada się na cienkość. 🖐️