Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotka69kotka

spóźniająca sięmiesiączka!

Polecane posty

Witam, miałam dostać okres 5 dni temu. Współżyłam ze swoim chłopakiem ostatnio dosyć często można by powiedzieć że codziennie/co 2. Rzecz jasna używalismy prezerwatyw. A nawet nie we wszystkich przypadkach dochodził we mnie /zmienialiśmy prezeratywy "dla pewności". 3 dni po spodziewanej miesiączke zrobiłam test - negatywny. Dzisiaj (tj 6 dzień bez okresu) powtórzyłam - również negatywny. Bardzo się stresuje od kąd zaczął się spóźniać 1 dzień.. Mam wszystkie takie same objawy jak zawsZe przed okresem. Wypryski na twarzy, bóle w okolicach podbrzusza. Czym to może być spowodowane..

Brak miesiączki może być spowodowany np. stresem, złą dietą itp. Jeżeli prezerwatywa Wam nie pękła i zrobiłaś test, który jak piszesz wyszedł negatywnie nie powinnaś się denerwować:) Masz objawy przed okresem, więc za kilka dni go dostaniesz :) Zrób sobie gorącą kąpiel i połóż ciepły termofor na brzuszku jak bedzisz szła spać- powinno pomóc :)

bardzo sie martwie gdyż mam dopiero 16 lat ( tak wiem gówniara za mnie ..) ale ogólne samopoczucie i objawy mam tak jak zawsze. przyznam że w ostatnich miesiacah okres płata mi figle.

miesiącach* jedynym naszym takim niezbyt mądrym posunięciem było to że kilka razy zanim założyłam mu gumke (tuż po tym gdy że tak to nazwe brzydko stanął mu do końca) zrobił we mnie pare ruchów. Ale nawet wtedy za mało był podniecony by ten płyn który zawiera plemniki mógł się wydostać..

Gość Krypton
Mnie również się spóźnia, ale nie współżyłam i jestem w tym samym wieku co Ty :) To już 7 dzień bez okresu, ale na noc mam gorący termofor :)

"Ale nawet wtedy za mało był podniecony by ten płyn który zawiera plemniki mógł się wydostać.." A to po ilu minutach jest wystarczająco podniecony, żeby wydzielać preejakulat? W Twoim wieku miesiączka może być nieregularna, bo Twoja gospodarka hormonalna nie jest jeszcze w pełni uregulowana. Spokojnie czekaj na miesiączkę.

już sprawdziłam niejednokrotnie - gdy jest maxymalnie podniecony to po ok. 2 minutach. Czyli mówicie że nie ma sie co martwić?

Gość mireczkowataa
w Twoim przypadku, jeśli zrobiłąś test myslę, ze nie ma się czym martwić:) Ale na przyszłosć uprawiaj seks tylko w prezerwatywie! Bo prawidłowo stosowana prezerwatywa to taka kiedy nie ma "trochę" seksu bez gumki. I tylko wtedy jest skuteczna! A jestes przeciez bardzo młoda.

Gość Krypton
Czyli w moim przypadku też brak okresu nie jest niczym zaskakującym? Boli mnie tak po bokach miednica i mam nadzieję, że w końcu dostanę ten głupi OKRES! Ja już ma dość oczekiwania na niego i stresowania się nim... Jestem zrozpaczona, a to dopiero 7/8 dzień bez okresu :(

Gość bernardynka
Jeśli obawiasz się ciąży to może oprócz prezerwatyw okreslaj sobie dni płodne. Np mikroskopem owulacyjnym czy za pomocą metody objawowo-termicznej. W dni płodne bardziej uważajcie