Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Owoc maliny

Facet biedniejszy? Czy związałybyście się z...

Polecane posty

Gość c6h6
b24, a gdyby twoj facet kupił dla was mieszkanie to znaczy że byłby wykorzystany?

Gość B..24
Nie jestem kobieta ty wyzej.

Gość B..24
I jeszcze cos ..nie ciebie pytalem c6h6.

Gość hhhjjhjhhj
B24, czyli jestes zwolennikiem że każdy ma kupować wszystko wyłącznie za swoje i dla siebie bo inaczej ktos bedzie wykorzystany?

Gość B..24
A ty nie zmieniaj nickow i powtarzam kogo pytalem. Zegnam.

Gość c6h6
nie zmieniam nicków ale twoja postawa sprowadza sie do tego że jak ktoś kupi cos dla związku to jest wykorzystany:D

Gość do nie związałabym się
myślę tak samo 🖐️ pozdrawiam kobieto , masz przynajmniej odawgę pisać co myślisz zamiast pokrywać hipokryckim równouprawniem🖐️

Gość do nie związałabym się
* równouprawnieniem

"ale ciekawa dyskusja nie ma co Najzabawniejsze jest to ,ze są ludzie któzy mysla ,że jak taka biedna i mieszkam na jakims zadu piu i pewno straasznie jestem nieszczesliwa Ale powiedzcie sami śniadanie na tarasiku w piżamie i szlafroku ,bo nikt mnie nie widzi ,ide do ogródka po marchem czy pietruszke ,jajka mam w kurniku i ten obledny święty spokój " Ale zazdroszcze. Ja od dawna próbuję wyrwać się z tego piekielnego miasta gdzieś na zadupie w górach. Moje plany powoli idą do przodu ale niestety jeszcze tu siedzę :( w robocie, której nienawidzę (raczej obłudnych ludzi). To co napisałaś. Wstać rano, zrobić sobie kawę/ herbatę i na tarasiku ją wypić - w moim przypadku patrząc na góry- marzenie...heh. Pozdrawiam :):) PS Ja mam faceta, który nie ma kasy ale ja mam jej jeszcze mniej. Nigdy mi to nie przeszkadzało. Wychodzę z założenia, że skoro on może zarobić, to ja też, dlatego planujemy wspólną przyszłość. A te wszystkie idiot.ki lecące na kasę... żałość...

Gość izabella2514
Jestem w szoku patrząc na wypowiedzi niektórych z Was. Co do uczuć ma to, czy facet jest biedniejszy czy bogatszy. Sama mam biedniejszego od siebie faceta. Po co mi bogaty, skoro sama mam wystarczająco dużo pieniędzy. Przecież zakochujemy się w osobie, a nie w zasobności jej portfela czy w wykształceniu...

Gość Ja teżżż...
Też spotkałam na swojej drodze chłopaka bez mieszkania, bez oszczędności, z maturą, a ja mam studia. Zakochałam się, zaufałam, zamieszklaiśmy razem po około 3 miesiącach w moim mieszkaniu, zameldowałam bardzo szyko, propozycja wyszła ode mnie. Jesteśmy razem, dorabiamy się, okazał się pracowity, ambitny. Teraz ja jestem chwilowo na jego utrzymaniu, jestem w ciaży, ale nie mam praw do macierzyńskiego. Ale czułam, że to jest to, a większości facetom bym nie zaufała

Gość jnb pomarańcza
Miłość do pieniędzy :)

Gość gamonie i patałachy
Kobiery to kurwy, one kochają kase a ja kocham seks z kobietą, dlatego najlepsze sa dziwki. Mało biorą a dobrz ze dają. Facet co zapierdala i utrzymuje kobietę, to zwykły frajer . Po co utrzymywać jedną dziwkę, skoro za każdym razem można się ruchać z inną?

Gość sama z takim jestem
i mam dosyć! Już nawet nie chodzi o wykształcenie, jest po zawodowce, lepiej zarabia ode mnie ale co z tego? Samochodu nie ma, nie ma nawet prawa jazdy, wozimy się moim autem, już mi nie dobrze. Każdy myślący facet ma bynajmniej ten samochodzine. Ale ten to w ogóle nie mysli, alby dniem dzisiejszym i właśnie dlatego rozstaje się z nim.

Gość sama z takim jestem
Nie chodzi mi o jakieś majątki, bo też mnie to nie interesuje, ale o kogoś kto myśli. Jak facet w wieku 30 lat może nie mieć prawa jazdy i się nie dorobić samochodu? Dla mnie to porażka. Początkowo myślałam takimi kategoriami jak większość, miłość itp, ale i tego się odechce jak się "chlebka zachce".

"Jak facet w wieku 30 lat może nie mieć prawa jazdy i się nie dorobić samochodu?" No jak????? :) Toż to obraza dla kobiety! Jak taki niepełnosprawny facet bez prawka i fury może w ogóle coś chcieć od kobiety? Naiwniak jeden! Przecież to wyznacznik męskości, takie auto i prawo do jego prowadzenia. Samochodu nie mają przecież tylko prawiczki-nieudacznicy, starzy kawalerowie, playboye i emeryci. Bo im kobieta z jej kryteriami nie jest na stałe w ogóle potrzebna. Mają kobiety z doskoku. Za kasę, oczywiście. :P

Gość sama z takim jestem
to nie chodzi o kase tylko o głowe na karku i jakies ambicje

Czyli w Twoim wypadku ambicje kończą się na prawku i samochodzie :D Bo to to Ciebie dobija w związku że jest za mało ambitny żeby zrobić prawko i kupić własne auto :D Jak to ma być ambicja to ja dziękuję wolę jej nie mieć jak mam sie partnerki czepiać że jest mało ambitna bo nie ma prawka i auta :D

Dowodem ambicji jest posiadanie prawa jazdy i samochodu? Prawo jazdy przydaje się w życiu. Samochód również. Ale brak jednego czy drugiego oznacza tylko tyle, że się ich nie posiada. Powody czy wybór to przecież całkiem inna sprawa. Jak nie wierzysz - zapytaj przesesa Kaczyńskiego. :)

@ Owoc maliny 08:33 pytanie: Co o tym sądzicie? (...) Czy związałybyście się z facetem, który jest biedniejszy od was? (...) - - rozumiem , że pytanie dot. ilości posiadanych dukatów" przez (ew.) Pana "... Dobrze rozumiem? Jeśli tak to - moim zdaniem - to kryterium nie ma znaczenia dla zjawiska jakim jest "kochanie się dwojga ludzi". (Jak dla mnie -> ) jeśli to kryterium jest (w jakiejś relacji) ważne, to oznacza, że rozmawiamy "o miłości do pięniędzy" a nie "do Człowieka". :) ________________________

Gość sama z takim jestem
sratatata. Nie ma mieszkania, pracuje na czarno, nie myśli o zyciu poważnie, nie chce mu się. Zajebiście. Ale wy jestescie zacofani.

Gość sama z takim jestem
kochajmy sie i klepmy bide. A dziecku jak wytłumaczysz że nie ma co jeść? Bo tatuś akurat nie ma pracy, trzeba ppoczekać do wiosny na sezon

Gość palecem pisane na szkle
A Ty związalbyś się z dziewczyną biedniejszą od Ciebie?? Czy gdy nie miała wiele, bądź mniej od Ciebie- byłaby dla Ciebie nadal atrakcyjna jako partnerka? Czy pozbyłbyś się podejrzliwowści, że ona coś od ciebie chce?

(no to się teraz narażę... :D Świadomie. :) ) @ sama z takim jestem 18:14 - (...) Nie ma mieszkania, pracuje na czarno, (...) - Rozumiem, że wcześniej miał to mieszkanie. Miał też stałą, dobrą i dobrze płatną pracę. Czy tak? 18:14 - (...) nie myśli o zyciu poważnie, nie chce mu się. (...) - Rozumiem, że wcześniej myślał "o życiu" bardzo poważnie i chciało mu się bardzo!. Czy dobrze zakładam? 18:14 - (...) Ale wy jestescie zacofani. (...) - :) no cóż.... :( Bywa. Ale dla nas, Zacofanych, też jest miejsce na tym świecie, prawda? /Dodam, że Inteligentnych zawsze puszczamy i wypuszczamy przodem. To taki ukłon w Ich stronę./ 18:15 - (...) kochajmy sie i klepmy bide.(...) - a "po co"? klepać biedę? /Zrozumiem, tylko wtedy, jeśli ktoś Właśnie TAKI postawi Sobie CEL./ 18:15 - (...) A dziecku jak wytłumaczysz że nie ma co jeść? Bo tatuś akurat nie ma pracy, trzeba ppoczekać do wiosny na sezon (...) - maszynki do zarabiania pieniędzy czasami też się psują. Na ogół, Ludzie Przezorni, w takich sytuacjach, mają drugą Głowę w zapasie. Głowę Partnera. Pytanie - "CO w Tej Głowie Partnera Jest - ? " -> zawsze było kluczowym pytaniem.. Więc, co w niej jest? ______________________________

Gość wypilam sok z cytryny
No dobra, ale odpowiedzcie mi na proste pytanie. Po co kobiecie biedny facet?

@ wypilam sok z cytryny 18:54 (...) No dobra, ale odpowiedzcie mi na proste pytanie. Po co kobiecie biedny facet? (...) no dobra. Ale wcześniej (żeby było merytorycznie) zapytam: co znaczy "biedny"? Jak wygląda "biedny"? Jakie cechy ma/lub jakich nie ma? Czym się charakteryzuje? Po czym Go poznać? ___________

Gość wypilam sok z cytryny
Biedny, czyli mało zarabiający, bez mieszkania, bez dobrego zawodu, nieudacznik szukający opiekunki. Jaki jest sens wiązania się z takim facetem?

Wszystko to co mówicie to jest wszystko ładnie i piękne...ba!Nawet może zadziałać jeśli to prawdziwa miłość:) Ale mam wrażenie że teraz jest pełno facetów, przeżywających kryzys wieku średniego, takich, którzy razem z żoną się dorabiali się latami a później z dnia na dzień poszli do kochanki zostawiają żonę z dziećmi. Pół biedy jeśli on jej coś zostawi...gorzej jak to ONA ciągnęła całe domostwo. Najgorzej że takiego cwaniaczka ciężko wyczuć, można żyć latami i niby dobrze wszystko może się układać a tu nagle...zonk. Zostawiona po 35 roku życia z dziećmi ma małe szanse na poukładanie sobie życia na nowo tak dobrze jak facet(mowa tu o facecie z dobrą pozycja zawodowa) Nie mówię że faceci są źli...takie kobiety pasożyty też się zdarzają, tylko akurat kobieta na związku z kimś biedniejszym może duuuużo więcej stracić niż facet, który weźmie sobie biedniejszą.