Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaaaaaaaaaaaaa

Zupki w słoiczkach

Polecane posty

Gość Ciekawaaaaaaaaaaaaa

Czy Wasze niemowlęta też nie chcą jeśc domowych zupek a tylko te ze słoiczków? Mam właśnie taki problem ze swoim maluszkiem. Najpierw gotowałam mu same jarzynki tj, marchewka, pietruszka, ziemniak + odrobinę oleju a teraz dodaje jeszcze mięsko z piersi indyka i nic. Mały nie chce tego jeśc a na siłę nie chcę mu wpycac. Zagrzeje słoiczek to je aż mu się uszy trzęsą. Za drogo wychodzą mi te słoiczki i chyba zupki domowe sa lepsze. Poradzcie co robic??

Gość HYHEYT
A co dawałaś jako pierwsze? Słoiczki czy domowe?

Gość Ciekawaaaaaaaaaaaaa
ja dopiero miesiac podaje zupki. Zaczełam od słoiczka bo nie wiedziałam czy bedzie jadł, kilka razy tak dostał i zaczełam gotowac. Na poczatku jadł te moje zupki a teraz nie chce tylko słoik. Ze starszym dzieckiem nie miałam takiego problemu.

Gość mama - to ja
To na razie zaprzestań gotować. Po jakimś czasie znów spróbuj.

Gość Ciekawaaaaaaaaaaaaa
no chyba tak zrobie bo nie mam wyjscia, nie chce dziecka zrazic do jedzenia

Gość cccccdd
nie ma reguł. Mój je i moje obiadki - gotuję mu w ciągu tygodnia zawsze na dwa dni, a na weekendy jak jedziemy do rodziców daje słoik. zjada i to i to. może zamiast oliwy masełko będzie lepsze, co? może dopraw koperkiem pietruszką. ile maluch ma??? ale wiadomo nic na siłę.

Gość cccccdd
i nie daje się oleju tylko oliwę albo masło:) ale moim zdaniem masełko lepsze. tzn. smaczniejsze.

mój zjada wszystko:P wcześniej jadł pare miesięcy słoiki kupne ale nie przeszkadzało mu tak jak ktos już napisał musisz dodać masełka-lepiej smakuje no i może po prostu nie lubi jakiejś potrawy

Gość mama - to ja
Lepiej poczekać jakiś czas. Później spróbuj podać tak, jak zwykle. A jeśli nie będzie chciał nadal, to dopraw inaczej, jak pisze cccccdd.

Gość ja musialam sama
gotowac bo moj za nic nie chcial jesc obiadkow ze sloiczkow nic mu nie smakowalo i zaraz wypluwal a moje jadl normalnie

Gość cccccdd
spróbuj dodać seler jest słodki po ugotowaniu:)

Gość mama - to ja
Ja bym uważała z tym selerem, chyba że zjadł już wcześniej inne warzywa niealergizujące.

Gość nnbnb
moja corka tez na poczatku jadla te sloiczkowe pozniej podpatrzylam sklad i robilam podobnie, zasmakowalo jej teraz nie daje jej oleju bo jakos jej nie smakuje takze musisz troche poczekac i znow sprobowac

Gość żona albo i nie żona
daj mu normalne żarcie niech dziecior nie wybrzydza! Teraz pokazuje fochy to co bedzie potem. Musi jesc co mu dasz! Dzieciak musi się podporządkować matce ,ojcu!

Gość Ciekawaaaaaaaaaaaaa
masła nie moge dac bo mały jest alergikiem, ma 6 miesiecy skończone, najwyżej nie dam teraz żadnego tłuszczu i faktycznie dorzucę koperek. Może będzie jadł.

ja daję swojemu trochę majeranku, czasem koper, natkę pietruszki w słoiczki pakują też winogrona do obiadków z tego co widziałam może to też zmienia smak;)

Gość larysa26
ja daję zawsze trochę keczupu do zupki i mały zjada zawsze ze smakiem

Gość cccccdd
to lepiej koncentrat dodać niż ketchup:) a seler od 6 mż.

Gość Dajesz ketchup?
:/ Ja dodaję oliwy zamiast masła czy oleju. jak zaczęłam małemu gotować to grymasił na początku, ale teraz wcina aż mu się uszy trzęsą ;)

Gość kasiakasiakkk
ja mam znowu odwrotny problem maly nie tknie obiadku ze sloika. a czasami nie chce mi sie poprostu nic gotowac lub tez jestesmy w gosciach na weekend wiec fajnie by bylo aby zjadl kupne, ale on jak tylko sprobuje to wypluwa a czasami bieze go na wymioty:) Ja jak zaczelam gotowac zupki to moj synek tez nie za bardzo jadl wiec zaczelam dodawac jablko i wtedy od razu mu smakowalo. wiec moze dodaj albo tak jak wyzej ktos napisal winogron poprawia smak i dziecko je z apetytem