Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż mnie opierniczył

kupujecie UŻYWANE zabawki na allegro ?

Polecane posty

witajcie córka ma 8 msc i ma nawet sporo zabawek ale nowych i teraz chciała bym kupić jej może używane ? tyle zestawów jest na all...ale jak powiedziałam o tym mężowi to powiedział że zgłupiałam że gdzie dziecku używane zabawki... ale przecież można porządnie umyć w gorącej wodzie z jakimś płynem i wyparzyć bo wygotować to raczej nie ? :) :P

Gość kkkiiikkkaaa
Bez przesady, niby co ma się dziecku stać. W żłobkach, przedszkolach, kącikach malucha, itp też są używane zabawki i nikt tragedii nie robi. Że o placach zabaw nie wspomnę...:)

no też myślałam aby grzechotek nie i maskotek ale jakieś inne to bym kupiła o ile mąż dąl by się namówić a w co wątpię :) kiedyś też mówiłam że używane nie... ale teraz raz bym się skusiła :) tylko że wszystko trzeba licytować a w tym jestem zielona ;/

Kupilam przez gumtree bo znalazłam ogłoszenie i zabawki wychodziły za grosze - wszystkie firmowe itd. Umówiłam się z kobietką, wysłałam męża po zabawki i okazało się że to jego szefowa sprzedaje :D:D:D Tak wiec nam się trafila okazja. A zabawek bylo na prawdę cały ogrom od stoliczków edukacyjnych po pianinka pozytywki grzechotki itd itp. W sumie jak po dzieciach znajomych ;) Matę też kupiłam używaną na allegro, krótko z niej korzystała a nowa taka jaką chciałam kosztowała 270 zl. Kupiłam za 70. Starszym też kupuje czasem używane. Mania chciała wyspę polly. Koszt nowej to ponad 200 zł a moim zdaniem to kupa plastiku. Wylicytowałam jej za 30 zl wyspę plus dodatkowe laleczki i akcesoria. Po jakimś czasie sie jej zabawka znudziła wiec bez zalu wyniosłam na strych. Tak samo kuchenka. Też za nieduże pieniądze wylicytowałam kuchenkę Snoby w sumie sie nią bawią nieźle, a jak się im znudzi to się pozbęde bez żalu. Uważam ze kupno używanych zabawek jest dobrym pomysłem. Jesli dzieci mają nadmiar zabawek (np moje maja) to niektóre wyglądają jak nowe i w zasadzie są nowe dzieci, zwłaszcza maluchy szybko wyrastają z takich zabawek. Są płyny do dezynfekcji, chusteczki itd wszystko można powycierać, wymyć, wyprać i będzie ok. Nowe zabawki są niesamowicie drogie i dzieciom się szybko nudzą, zwłaszcza zabawki dla niemowląt typu karuzele, pozytywki, maty itd.

wiosenna dziękuje za odp :) możesz mi jeszcze wytłumaczyć jak się licytuje ? :) bo ja pojęcia nie mam :(

Masz konto na allegro? To podstawa. Trzeba mieć. Później rejestrujesz się tutaj www.snajper.net wklejasz link do aukcji którą chcesz licytować podajesz swoją max cenę ustawiasz czas- najlepiej 3 sekundy przed końcem aukcji Dajesz ok I idziesz na spacer Wracasz i masz zlicytowane ;)

Gość mireczkowataa
teraz kupuje. Ale jak córa była mała chciałam wszystko nowe- jak jakiś głąb :) Straciłam kupe kasy a niektore zabawki córa rzuciła w kąt! Takze teraz tylko używane! Wiosenna- kurde, fajny pomysł! JA licytuję "na żywo", więc musze przed kompem siedziec jak sie aukcja konczy!

tak ma konto i dużo już kupowałam ubranka wózki zabawki itd wszystko prawie dla dziecka. kurcze tylko trochę przerażają mnie te koszta wysyłki prawie 100 zł ale i tak chyba warto ?

ja nie odkadkupilam "sprawną" a otrzymalam zepsuty zlom,zabawki kosztowaly 140zł a sprzedajacy powiedzial "uszkodzil przewoźnik" :D no i 140 poszlo sie.... nie polecam a wozki jesli nie odbieracie osobiscie to tymbardziej,znajoma otrzymala calkiem inny niz byl wystawiony tzn.zamiast wozka wartego w sklepie 1500zl (wylicytowala za 500) dostala jakis inny tej samej firmy,ale z zepsutymi hamulcami,brudny,zepsutym oparciem i zardzewialymi kołami :)-sprawa trafila na policje i do prokuratury i oczywiscie sprawa poszla do umorzenia z braku dowodów :D a moja inna kolezanka wczoraj otrzymała akurat paczke wózka-laski,potrzebowala na szybko no i sie neizle zdenerwowala,zepsuta tzn.polamana rączka,pobrudzony i be zpodnóżka

seleminka i tego właśnie się obawiam że się nadzieję... a tego bym nie chciała.

Gość Oleska333
Ano właśnie miałam podobną sytuację, dziecko wybrało sobie używaną zabawkę na allegro przyszła i kółka odpadły... Potem szybko wyszukałam w internecie kilka sklepów i kupiłam nowe zabawki, szczególnie mojej córce podobają się cymbałki kupione tutaj http://www.rapidline.pl/edukacyjne

Gość gość
kupilam mate uzywana za 40 zl :) tiny love wyglada jak nowiutka :) dodam ze w slepie kosztuje 200 zl

Gość Benedykt87
Ja chętnie kupiłbym jakieś składane modele https://skleprevell.wordpress.com/ tego typu, ale ciężko chyba będzie znaleźć gdzieś ofertę sprzedaży używanych, mam całą kolekcję, ale stale ja powiększam.