Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkak

studia pedagogiczne warto???

Polecane posty

Gość kkak

studiuje na 1 roku zaocznie i nie wiem czy chce nadal w to ladowac kase........w koncu praca po tym o kant dupy. ale coz innego robic, zostac ze srednim?? brac sie za inne studia skoro nie mam na nic innego pomyslu?? zostac tu gdzie jestem??

Gość gllllllllllllllllllll
nie wiem, czy warto. zalezy jak sie ulozy po studiach, niekoniecznie musisz pracowac w zawodzie a mgr jednak warto miec. to dosc latwe studia :-P od siebie powiem, ze studiowalam 2 lata pedagogike dziennie, po czym przenioslam sie na polonistyke, tez dzienna, i ja skonczylam. czasami mysle sobie, ze moze powinnam ciagnac 2 kierunki i teraz na przyklad zalozylabym swoje przedszkole. Chyba jedynie taki pomysl mialabym po tych studiach :-O

Gość Huuhumiju
Taaaa.. Bedziesz bezrobotna jesli nie masz ukladow.

Gość ewqrtj
nie warto:) skonczylam 5 letnie i dupa. nie pracuję w zawodzie, co akurat jest moja decyzją, ale większosc ludzi ode mnie z kierunku chce pracowac i nie ma pracy.

nieprawda, ze bedzie bezrobotna. mam kolezanki po tych studiach i WSZYSTKIE pracuja, w wiekszosci w zawodzie. Nikt im nie zalatwail pracy, same znalazly, ale jeden mankament zasadniczy - kiepska kasa :-( no plus taki, ze jak pracujesz w szkole, to duzo wolnego masz, to tez sie liczy. zawsze mozesz na przyklad uczyc maluchy w 1-3 albo zerowke, a do tego dorabiac na korepetycjach z jezyka obcego. to tez jakis pomysl.

ale to musisz sie zastanowic, czy w ogóle CHCESZ PRACOWAC Z DZIECMI???? :-O Ja bym nie chciala jednak, przekonalam sie studiujac ten kierunek 2 lata plus jeszcze praktyki, nie interesowalo mnie to zupelnie...

To zależy od tego jak podchodzisz do tych studiów. Jeśli studiujesz to tylko po to, aby mieć przed nazwiskiem mgr to na pewno nie powinnaś w ogóle studiować. Z drugiej strony jeśli wiążesz z tym przyszłość, doskonalisz się, jesteś wolontariuszką, udzielasz się w różnych instytucjach to uważam, że na rynku pracy możesz mieć szanse na znalezienie pracy. Ważne żebyś pokazała, że w danej dziedzinie jesteś specjalistą. Pasja oraz profesjonalne podejście jest w każdej dziedzinie najważniejsze. Czy chciałabyś iść do lekarza, który nim jest bo podoba mi się ten zawód, czy raczej wybrałabyś takiego, który rzetelnie podchodzi do sprawy, wciąż się doszkala i jest świetny w swojej dziedzinie.

Gość wqdwqdqwdqwdqwdwqdwqdwd
nie warto . jeśli studia to albo kierunki medyczne ,albo techniczne, albo prawo ,albo filologie moim zdaniem

Gość wqdwqdqwdqwdqwdwqdwqdwd
ale z tego co widziałam ile kolezanka ma do nauki to bardzo latwe studia . na prawie mam 100 razy wiecej nauki