Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwonek29

córka

Polecane posty

Ludzie dajcie spokój. Macie satysfakcję z tego że tak po niej jedziecie? Dziecko nie ma ojca, no trudno. ale po co te głupie komentarze? napewno niejedno z Was ma dziecko z wpadki. Jesteście okropni. jak tak można? Autorko, ja trzymam kciuki za Ciebie.!

Etat na osiem godzin czyli ponad tysiąc złotych. Nie mów mi człowieku,że będę za podatników brać kurs. W tym kraju chyba są legalne kursy czy z urzędu pracy czy z innych źródeł. Chcę podnieść swoje kwalifikacje i zamierzam się o to starać jak każdy normalny człowiek.

Dzięki Kana. Ja tu chciałam napisać, że można se w życiu radzić a wy szukacie nie wiem czego. Tragedia.

Taki kurs to nie jest nic złego, ludzie!! Gdybyście spotkali takiego czlowieka na ulicy, byście go zlinczowali? Bo robi kursy?? Bo wgl cos robi? Jesteście żałośni.!!!

Gość pojaxicvd
"się zaciążyć" ??? Osoba ktora rzekomo STUDIOWAŁA (co prawda enigmatyczne "kiedys tam" daje do myślenia) piszę "się zaciążyc"? Mam dla ciebie straszą wiadomość: "się" nie można zaciążyć. To co ci wmawiał kandydat na płatnika alimentów to nie prawda, sama nie mogłaś zajść w ciążę. Czego oczekuje osoba która CHWALI SIĘ publicznie na kafe że nie udało jej się ustalić ojcostwa? Podziwu? Braw? Fanklubu?

Czy ja ci napisałam, żę nie wiem kto jest ojcem dziecka. Chyba nie. Cokolwiek tu napiszę to i tak będziesz coś tu mi docinał. Czy ojciec zmarł przed narodzinami czy wyjechał za granicę by nie poczuć się odpowiedzialnym za dziecko. Czy dzięki znajomością z sędzina mozna sfałszować badania DNA. Trudne pytanie.

Niczym się nie chwalę. Weszłam po pierwsze przez przypadek tutaj. Czasem czytam wypowiedzi ludzi i postanowiłam coś napisać bo czytałam artykuł jak kobiety proszą o kasę i podają numer konta. Ja chciałam pokazać to, że można radzić sobie w trudnych sytuacjach. Zamierzam korzystać z wszelkich form podnoszenia kwalifikacji bo jest tego dużo, czy to kursy czy praktyki czy staż. Są na to pieniądze przekazane z państwa czy to dotacje dla rolników też z budżetu państwa czy unijne pieniądze, czy dofinansowanie dla firm, podnoszenie kwalifikacji dla już osób pracujących też z kasy unijnej. Dla mnie to normalne.

Gość Becaikka
Faktycznie - dla autorki "RADZIĆ SOBIE" to: - podłapać super pracę za 100 pln/mies - nie wiedzieć kto jest ojcem dziecka i kto powinien płacić alimenty - nie prosić o nic a dostawać wszystko z Opieki Społecznej, bo to przecież super sprawa i dobro niczyje (wg niej za kursy z opieki czy "legalne kursy z urzędu pracy" płaci osobiście Święty Mikołaj)

Gość do iwonek
nie wiem po co w ogole napisalas tutaj ten post sama widzisz ze wszyscy obrzucaja cie blotem zamiast cos madrego napisac no chyba ze o to ci chodzilo, by dacv ludziom sie na sobie wyzyc i obsmatrowac blotem

Podobają mi się wasze teksty. Myslę, że ja bym tak komuś nie napisała ale ja się nie boję krytyki. kORZYSTAM z pomocy społecznej ponieważ od trzech lat leczę córkę na astmę i narazie ma trzy stałe leki i często jestem w domu z dzieckiem gdy choruje. Cięzko też reaguje na rotawirusy które nie trudno złapać w przedszkolu. Byłam już z nią w szpitalu dwa razy z tego powodu. Musiałam szukać zastępstwa w pracy by spac na podłodze z dzieckiem trzy dni. Wszystko łatwo jest powiedzieć.

Gość Becaikka
Ale zrozum wreszcie, ze nas to guzik obchodzi. Strzeliłaś sobie dziecko z byle kim, twoja sprawa. Zasiliłaś szeregi klientów pomocy społecznej i jesteś z tego dumna - twoja sprawa. nie potrafisz znaleźć pracy płatnej chocby 1/4 najniższej krajowej - twoja sprawa. Ale nie oczekuj po prostu, że ktoś będzie zachwycony, że jeszcze nie ozstałaś prostytutką najnizszego sortu, chociaż mogłaś, albo że nie oddałaś dziecka do bidula, chociaż mogłaś. Naprawdę, nie masz się czym chwalić, to załosne a nie godne podziwu. Jesteś tak zachwycona sobą, ze aż musiałaś opowiedzieć swoją historyjkę na Kafe i dziwisz się że się z ciebie nabijamy? jak uda ci się wyłudzić kolejny zasiłek to co zrobisz? nakręcisz o tym film?

A niech smarują, wszędzie piszą to samo. Każdego obrzucają błotem. Co oni myślą, że piszę tu bo chcę jakiejś kasy od nich. Nie róbmy se jaj. Moja znajoma ma męża co zarabia z sześć tysięcy i ma co chce. Jej syn też choruje na astmę i złożyła papiery na komisję by dostawać na leki. Mimo, że stać ją na to. A ja co nie mam prawa ratować dziecka. Mam pozwolić by się wykończyło. To, że ktoś mi proponuje pomoc w formie kursu czy da mi na leki dla dziecka to co. Czekajcie niech ktoś z was skorzysta z jakiegos kursu czy stażu od państwa. Jak się rejestruje w urzędzie to trzeba po pierwsze przyjąć taką pomoc by nabyć lub zmienić swoje kwalifikacje. Prawda.

Gość cahrauammamamam
kłamiesz z KUL'em tam nikt seksu przed ślubem nie uprawiam to skąd masz córkę ?

BEZ KITU TAKIE FORA TO SĄ DO D.... TU SIEDZĄ OSOBY, KTÓRE WIDZĄ WŁASNY KONIEC NOSA i tyle. Osoby cnotliwe bez problemów i pewnie młodzież która siedzi na kasie rodziców. Co ja chciałam nic. Mieć artykuł jak młodzież polska wypowiada się na problemy ludzi. Dziękuję bardzo państwu za wypowiedzi.

Ja wybrałam uczelnię nie ze względu na swoją wiarę i religię człowieku. Co uczelnia ma do stosunków seksualnych? Wy już normalnie nie macie co wymyśleć. Ty uważasz, że jak ktoś się wybiera na KUL to jest bez grzechu. Nikt nie jest bez winy.

Nikt się nie pyta ciebie co ty robisz na uczelni. jAK IDZIESZ NA aKADEMIĘ ROLNICZĄ to co musisz w domu mieć minimum pięć hektarów pola. A jak jesteś na UMCsie to co bo nie wiem?

Gość Becaikka
Pogódź się z tym, że ludziom nie imponuje patologia. Ktoś kto ma dziecko z wpisem do metryki "ojciec nieznany" raczej nie będzie z tego powodu rozdawać autografów, bo to powód raczej do wstydu, a nie do chwalenia się na necie.

Mi się z daje, że wy jesteście patologiczni. Nie jestem pijakiem i narkomanem. Nie biję dziecka. Patologię szukajcie sobie gdzie indziej. Napewno na metryce nie znajdziesz takiego napisu ojciec nieznany. Po za tym nikt ci nie każe tu wchodzić i dodawać swoje zbędne trzy grosze prawda.

Nie mam się czego wstydzić to przecież nie ja się wyparłam i zostawiłam dzieckO. Chyba wstydzić to powinien się ktoś inny. A po za tym nie zamierzam jechać za granicę i szukać faceta. Wolę sama wychować. Może kiedyś się opamięta.

Gość gggggggggggggggggag
iwonek olej tych nedzarzy, jedyne co potrafia to obrazac, tu na cafe to jest niewielka grupa tych porzadnych, reszta to niepowazna dzieciarnia przeciez nie jestes jedyna samotna matka no ale ci ktorzy tak jada po tobie przeciez sa swieci, i w ich rodzinach nie zdarza sie taka systuacja ze siostra, kuzynka czy ciotka jest samotna matka z dzieckiem, zycie pisze rozne scenariusze, a gownozeria oczywiscie musi kopac tego co probuje sie podniesc, pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia

Gość Ania 1986666666
Wiesz ci ktorzy obrazaja to oni wszystko w zyciu osiagneli i mysla ze latwo z praca. Sama z mezem mamy trudna sytuacje, jestesmy na lasce tesciow... ale tak sami sie o to prosilismy :). Nie przejmuj sie :)

Dzięki Aniu. Ja się tym nie przejmuje. Dziwią mnie wypowiedzi tych ludzi. Zastanawiam się co to są za ludzie.

Gość Ania 1986666666
Ich jeszcze los ciezko nie doswiadczyl. Madre tu staje sie przyslowie "Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie"