Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona mama

pomocy! niemowlak ciagle chce jesc i placze 3 godziny. nie mam sily!

Polecane posty

Gość zmeczona mama

moj 5tyg niemowlak od kilku dni jest bardzo placzliwy. pomaga mu tylko jak dostaje mleko (mm) smoczek wypluwa. teraz tez ciagle placze:( byl spokoj na 5min bo pil mleko i zasna. ale jak mu sie skonczylo to znow to samo. dlaczego?

Gość zmeczona mama
napisze ile dzisiaj zjadl. powinien jesc 120ml co 4 godz. godz 4 rano- 120 godz 8 120 godz 10- 90 (od 8nie spal tylko placz. jak wypil 90 to zasnal) 12- 90 potem spal 6 godz. 18- 120ml 20- 90ml.

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
nakarm to biedne dziecko!! skoro ciągnie cyca to znaczy że mu potrzeba.. u niego to wszystko instynkt!!! gorzej by było jakby nie jadł nakarm go do syta.

Gość dertuu
a może pić chce? przepajasz go?

Gość dertuu
no i te schematy żywieniowe to tak przykładowo traktuj. Dziecko je tyle ile chce, nawet mm

Może akurat dla niego 120 ml co 4 godz. to za mało. Nie można tego się tak ściśle trzymać. Każde dziecko ma inne potrzeby. Daj mu trochę więcej jeśli chce. Może jest zwyczajnie głodny. A może jak ktoś juz napisał chce mu się pić. Spróbuj dać jakąś herbatkę albo wode najlepiej.

a ulewa? moze miec zgage ktora przechodzi podczas jedzenia i picia ale wraca podczas np. lezenia na pleckach. przestaje plakac jak go podnosisz??? jesli przestaje tzn ze jedzenie wraca na dol:)a moze faktycznie to tylko glod?

Gość zmeczona mama
herbatki wypila 100ml na raz.

Gość ghjgjhhg
A dlaczego Ty kładziesz dziecko na 6 godzin w dzień??

Gość dertuu
moje dziecko jadło na żądanie mm czasem nawet co 2 godziny, wcale nie jest grube. pediatra kazała karmić na żądanie i tak robiłam, z czasem dzieciątko samo uregulowało sobie karmienie

Gość dlaczego nie podasz jej
biedne dziecko pewnie głodne:( najlepiej karmic na żądanie

Teraz dałaś mu ta herbatkę? Chciało się pić po prostu dzieciątku :)

Gość dertuu
jakim mlekiem karmisz?

no lepiej wode dawac. a czemu dzieciaczek nie moze se komara dusic w dzien nawet 6 godzin??? przeciez to takie malenstwo...jak mozna zabronic??? widocznie nie glodne jak tyle spi:)

mialaaaammmm identycznie ale moj tez ulewal twarogiem. podlozylam stedty ksiazek pod nozki lozeczka od strony glowy i bylo lepiej.a jesli to zgaga to good luck:D:D moj sie meczyl do 6 miesiaca a potem jak reka odjal. samo przeszlo. a jak lezal na skosie w lozeczku to tez nie wyl juz tak. sprobuj a nic przecie nie tracisz.

ja też czasem tak mam z moim dzieckiem i kiedy zaczyna plakac to jej nie biore zaraz na rece tylko czekam przy łóżeczku 2 minuty i mała sama zasypia

Gość kolka jak nic
Zmien mu mleko

Gość zmeczona mama
spal 6godz, a ja go nie budzilam bo wiem jak sie wczesniej meczyl:( ja kilka razy dawalam 'do syta' i wiecie co? jadl tak dlugo az zwymiotowal:( za kazdym razem

Gość ghjgjhhg
A całą noc śpi bez płaczu??

Gość dertuu
dawaj mu tyle ile chce, ale kup smoczki z jak najwolniejszym przepływem, żeby nie jadł tak łapczywie. co do smoczka to popróbuj parę firm, dzieci są bardzo wybredne i nie każdy kształt smoczka zaakceptują. A dziecko na mm potrzebuje smoczka żeby zaspokoić potrzebę ssania, bo mleczko z butelki leci o wiele szybciej niż z piersi.

moze po prostu ma silny odruch ssania?? moja cora tez tak miała i też smoczek wypluwał bo myslałam że po prostu go nie chce, co się okazało ona nie umiała go ssac bo był to zwykly smoczek :) poznie kupłam jej smoczek w kaszałkie smoczka od buteli avent i poskutkowała ... :) czasem jak sie zassa to nawet ręką sobie przytrzymuje :D

Powiem szczerze - nie wiem jakiego mleczka używasz, ale jeśli karmisz maluszka o 8 a potem o 10 - to są to dwie godziny. Przyjęło się, że karmi się dzieciątko mm co 3 godziny ponieważ niektóre z tych "cięższych" mlek się tyle trawią, jeśli malec dostanie mieszankę co dwie godziny to niestety ale będzie bolał go brzuszek. Napisz jakiego mleka używasz. Poza tym po godzince lub półtorej od karmienia podawaj malcowi herbatkę (żadną tam z kopru włoskiego bo może powodować nadmiar gazów), ja polecam osobiście rumiankową - dzieci bardzo ją lubią. Dziecko uspokaja się podczas karmienia, ponieważ ma Cię blisko, a poza tym pewnie ma dość silny odruch ssania. Spróbuj z herbatką, ewentualnie wodą, sprawdź też smoczek czy nie za szybko leci z mleko - wtedy dziecko łapie za dużo powietrza. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość dertuu
kiedyś faktycznie tak było że dzieci na mm się co ileś godzin karmiło, ale teraz pediatrzy zalecają karmienie na żądanie. Taki mały żołądek potrzebuje częstego tankowania :) A co na to twój pediatra, lub położna? Może zadzwoń i zapytaj ?

autorka nie odpisuje bo pewnie mały płacze :( swiją drogą ile powinno spac 2 miesieczne dziecko?? moja jest tak rozdrazniona i marudna że spała dzis tylko od 14 do 16.30 ... może to miec związek ze szczepieniem??

Gość zmeczona mama
mam mleko gerber. ale jak ja go karmie tyle ile chce to wymiotuje.

no jasne kurcze 5 tygodni dziecko ma! muuuuusi jesc kiedy chce hehehe a nie co 3 godziny bo ktos tam powiedzial. jak ja jestem glodna to sorki ale do obiadu nie czekam a taki maluch to ma glodowac bo 3 godziny nie minelo??? ehhh chyba ze na diecie bym byla to inna sprawa....