Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julitek11

chrzest 3 latka..porada

Polecane posty

hej w ta niedziele mam chrzest 3 letniego synka..i mialam problem z kupieniem stroju dla niego mslicie ze powinnam isc w klasyke czyli garnitur czy cos innego wmyslec zeby pozniej tez mogl nosic?

Gość mi_zielone
Nie jestem zwolenniczka robienia cyrku i tych fatalaszkow becikow, berecikow dla chrzczonych niemowlakow a co dopiero dla malego dziecka. Kup cos normalnego, mozliwie w jasnych kolorach. Spodnie, koszula i sweter ( bo chyba bedzie zimno ) lub kurtke jakas jasna, jesli ma i powinno byc dobrze.

Ja bym ubrała w jakieś fajne materiałowe spodnie, nie w garnitur i nie w dżinsy, do tego koszula z kołnierzykiem, sweterek no i kurtka.

mój miał 2,5 roku jak był chrzczony, chrzest połączony był z naszym ślubem kościelnym. mały miał koszulę białą, spodnie od garnituru, kamizelkę i beżowy krawat :) taki jak tata :)

Gość no jak w niedzielę
To dość szybko się ogarnęłaś z terminem kupienia ubranka dla dziecka. I żeby było jasne - nie komentuję wieku dziecka, a twój "zryw, chyba od dłuższego czasu wiedziałaś o terminie chrztu i dopiero teraz ... :-o

Gość to ty jeszcze nie kupilas???
ten temat widzialam tu wczoraj, a ty dzisiaj zakladasz taki sam, myslalam, ze masz juz ten stroj!!! kurcze taka wazna uroczystosc a ty tak na ostatnia chwile w byle co go ubierzesz:O ja dla mojego synka 2-letniego mam juz dawno kupione ubranko do chrztu boje sie tylko, czy nie wyrosnie. a kupilam biala koszule, do tego komplet bezowe spodnie z kamizelka, ale mozna osobno to skompletowac. buty to biale tenisowki, niestety ciezko dla takiego malucha kupic pasujace polbuty w jasnym kolorze. moj synek pojdzie w tym stroju jeszcze z nami na wesele, a pozniej albo sprzedam, albo zostawie na pamiatke. uwazanm, ze powinnas mu kupic cos odswietnego, 3-latek juz tak blyskawicznie nie wyrasta z ubran, bedzie mogl to ubrac np. na swieta. a nawet jesli nie, to co z tego, przeciez takie ubranko az takiej fortuny nie kosztuje, ty sobie suknie slubna tez na jeden raz pewnie kupowalas a kosztowala kilkanascie razy wiecej zapewne niz taki ciuszek dla dziecka.

Gość gość
Ja bym kupiła jakiś jasny komplet nie wiem beż albo szary jasny niebieski Koszule spodnie kamizelkę krawat i może garniturek Potem możesz to wykorzystać do kościoła w niedziele albo część kompletu na jakieś przyjęcia A poza tym to cały komplet możesz potem sprzedać.