Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-xamit

Oświadczyny bez pierścionka?

Polecane posty

Witajcie, mam ogromny dylemat. Otóż w listopadzie tamtego roku mój chłopak oświadczył mi się. Wieczorem, przed zaśnięciem po jakiejś drobnej sprzeczce powiedział: "a bo i tak nie będę mieć kasy na pierścionek, więc zapytam teraz : wyjdziesz za mnie?". Nie przyjęłam takich oświadczyn. Czekałam prawie rok na ten dzień. Najpierw R. w ogóle nie chciał ślubu, potem przekonałam go do tego, ale chciał dojrzeć do decyzji i obiecał, że jeszcze w tym roku się oświadczy. Nie spodziewałam się, ze zrobi to tak ...byle jak. Było mi tym bardziej przykro, ponieważ kilka dni wcześniej miał urodziny i na ta okazję oszczędzałam kilka miesięcy, żeby kupił sobie wymarzony telefon. Zastanawiałam się dlaczego on nie pomyślał wcześniej o odłożeniu na pierścionek chociaż 100zł, dlaczego nie pomyślał choćby nad doborem słów. Mija już pół roku od tamtego dnia, a mi ciągle jest przykro. Zwątpiłam w sens mojego związku z R., chociaż on się stara naprawić swój błąd. Czy uważacie, że da się to naprawić? Czy w ogóle oświadczyny są tak ważne, że ich forma może zdecydować o trwaniu związku?

Gość gkhjgjhghjghjghj
jak go teraz nie stac na pierscionek, to co ze slubem?ile wy lat macie dzieci?wy musicie kase miec, bynajmniej jedno musi miec jakis dochod, a wtedy zacznijcie myslec o zareczynach i slubach

Zastanawiałam się dlaczego on nie pomyślał wcześniej o odłożeniu na pierścionek chociaż 100zł" myślę że gdyby to zrobił pojawiłby się temat : "Jestem wkurwiona bo mój R kupił mi pierscionek tylko za 100 zł " ;)

Gość goska287
Jak nie ma na pierscionek to lepiej niech nie bierze sie za zakladanie rodziny bo bedziecie biede klepac

dziwne podejście, mozna kupic skromny złoty pierścionek za 200 zł, on to zrobil na odwal, ale prawda jest taka ze jak facetowi zalezy to boi sie ze dziewczyna moglaby odmowic i sie stara :D

do gkhjgjhghjghjghj Oboje mamy dochód mieszkanie samochód itd. Skąd Ci przyszło do głowy, że nie?

Gość współczuję faceta autorko:O
:O mój nie tylko zadbał o atmosferę, czas, miejsce ale i pierścionek, który jest prześliczny, żałuje tylko, ze nie wiedziałam wcześniej ile chce na niego wydać bo odradziłabym mu wydawanie tylu pieniędzy na pierścionek:(

Mysle ze te oswiadczyny nie byly przemyslane. Byly czyms w rodzaju lapowki na pogodzenie. Skoro nie ma kasy na pierscionek - i ma nie byc = facet nie planuje odkladac na wspolna przyszlosc. Wg mnie wlasciwie to nie byly oswiadczyny. Sadze, ze to czy oswiadczyny sie udaly czy nie ma jakies tam znaczenie, ale staraniami mozna zatrzec zle wrazenia.Piszesz ze Twoj facet sie stara, ale jak sie stara?

Gość a co mi tam!
ja tez miałam oświadczyny bez pierścionka, były spontaniczne, nie spodziewałam się, poprostu on poczuł, że musi to zrobić tu i teraz i tak zrobił, pierścionek wybraliśmy kilkanascie dni pozniej wspolnie, w tamtym momencie w ogole nie myslałam o tym czy mam pierścionek na palcu czy nie

Gość pan bog nierychliwy...
smeiszą mnie takie laski. dupska dają od lat a podizewają sie niewiadomo czemu :O klękow, pierscionow za 1000 zl, moze jeszcze bukietu kwiatow i prośby ojca o twoją reke? hahaha glupie szmaty. widocznie na to zasluzylas tak ci sie oswiadczyl, wszystko dostal od ciebie to cchial, seks ma keidy chce wiec po co ma sie starac i cudowac??? to juz nie czasy sredniwieczne, keidy to kobiety byly jak ksiezniczki, szanowaly sie, totez rycerze sie pieknie oswiadczali z cala pompą. a teraz dupska dają na dluuugo przed slubem a chcą byc traktowane jak ksiezniczki, dziwny jest ten swiat

Gość Rozmowy w tłoku
moze byc bez..ale aby słowa i to jak ciebie traktuje i jaka jest atmosfera np ksiezyc wieczor niz rano wy w łozku:O

Gość dramattt
ale dramat,musi mieć facet tupet żeby z takim tekstem wyskoczyć.Ją też się zabieram do oświadczyn,ale nie wyobrażam sobie bez pięściomka.To tak jakby ktoś dał Ci kopertę na weselu a w środku echo:)Tym bardziej wiadomo że w dzisiejszych czasach raczej nie oświadczamy się w pierwszym lepszym miejscu,tylko w jakimś oryginalnym miejscu,na dachu bloku czy coś,wg mnie ten gościu nie dojrzał do tego,w ogóle jak może świadczyć o nim takie zachowanie.?chyba sama wiesz..

Osobie o nicku pan big nierychliwy chyba malzenstwo nie wyszlo, bo jadem pluje :) Ja tam slubu nie planuje, zareczac sie tez, zyje z mezczyzna kilka lat, a jakos moj facet stara sie i traktuje mnie z szacunkiem. Pierscionkow tez troche od niego dostalam :)

Gość Kataleja28
No ja też miałam oświadczyny bez pierścionka na początku nie zwracałam na to uwagi ale z czasem moje koleżanki mi dogryzały i to już nie było miłe ;/

Gość gość
Czy ten R ma urodziny 22 -pazdziernika?,jesli tak to on jest moim mężem od nastu lat a Ty po prostu jesteś głupia i tyle!