Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem do rozwiązania...

jak ustalić właściciela działki?

Polecane posty

pytanie jak w temacie. Bardzo zależy mi na informacji, kto jest właścicielem działki (chodzi o samo imię i nazwisko), ew. nr księgi wieczystej. Gdzie się tego mogę dowiedzieć?

wejdz w necie na podział terytorialny danej miejscowości i sobie pobierz nr dzialki , a w wydziale ksiąg wieczystych każdy może dostać wypis taka jest ta ochrona danych osobowych

weszłam na stronę http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ ale nie mogę znaleźć opcji, aby pokazywało mi nry działek. A czy nr działki jest jakoś powiązany z nr księgi wieczystej?

up

Gość meechan
Ja też niedawno starałem się ustalić właściciela pewnej nieruchomości. Udało mi się i napisałem o tym artykuł, który może się przydać ;).

Gość gość
s-prawnie.blogspot to adres mojego bloga, nie mogę wkleić całej treści, bo jest uznawana za spam ... x(

Idz do starostwa, do wydziału ewidencji gruntów, tam mają mapy, jesli masz przyblizoną mapkè okolicy, to moze rozpoznasz na mapie, działkè, o którą ci chodzi. Ja tak zrobiłam kiedys i udało siè. Nr dzialki nie jest powiązany z ksiègą wieczystą, bo moze nie byc zalozonej ksiègi wieczystej na tè działkè.

na geoportal wystarczy, że przyblizysz do okolicy ten dzialki i bedzieszmiec numer (albo wpsac adres). mozes te zobaczyc czy nalezy do skarbu panstwa/ wlasciciela itp. niestety powoli to chodzi bo duzo danych musi sie odswierzac ale bardzo pomocny jest ten portal

Gość gość
takie rejestry chyba prowadza wydziały geodezji np w ratuszu w gminie

Gość gość
kiedyś mój tata miał problem z ewidencją gruntów i wtedy bardzo pomogła mu ta firma geodezyjna http://www.mgeo.com.pl/. z tego co pamiętam, to była dość skomplikowana sprawa.