Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam nowa osobę w pokoju

mam nowa osobę do pomocy w pracy

Polecane posty

przyuczam ją, pokazuje co i jak, ale nie wiem, jak jej zwrócić uwagę i czy w ogóle to robić: robi ona błędy, ortografy może nie, ale stylistyczne, okropne interpunkcyjne, w ogóle nie uznaje przecinków, pisze kropkę po nr, takie tam... w pismach oficjalnych nie bardzo wypada, ale głupio mi jej to powiedzieć.. co robić?

Gość powiem i ja ......
a dlaczego głupio....możesz powiedzieć tej osobie swoje uwagi w delikatny sposób ....w końcu ma się czegoś od Ciebie nauczyć

ale nie tego chyba :)

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
to jest twój obowiązek. Fakt, że takich rzeczy powinna się nauczyć w szkole, ale musisz jej zwrócić uwagę, potem kiedyś ktoś może Tobie zarzucić, że zrobiłaś coś nie tak jak ją przyuczałaś. Tym bardziej skoro mowa o oficjalnych pismach to nie ma mowy o błędach.

Gość ile jeszcze
Albo nic nie mów, popraw ten dokument, błędy zaznacz na czerwono z komentarzem i odeślij mejlem. Chyba się domyśli.

kurcze, naprawdę mi głupio :o nie chcę wyjść na jakąś czepialską zołzę. Poza tym ona ciągle używa słowa bynajmniej - to jeszcze zniosę :)

Gość sztuczna szczęka
pewnie po policealnej:D a i liceum zrobiła na cycki:D

po studiach

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
ale ona najwyraźniej ma problem z zasadami pisowni w języku polskim, być może nawet nie zdaję sobie z tego sprawy. Musisz ją zapytać czy w szkole też miała problemy z polskim. Może jest jakimś dyslektykiem czy innym? Ona się dopiero uczy, więc nie bój się grzecznie zwrócić jej uwagi, że robi coś nie tak.

Gość sztuczna szczęka
wierzyć się nie chce.

Gość powiem i ja ......
ja w swojej pracy miałam paru stażystów którzy byli pod moją opiekę i zawsze zwracałam im uwagę jeśli zrobili coś źle....nigdy złośliwie czy agresywnie a delikatnie....dawałam na początek zawsze jakiś wzór pisma czy innego dokumentu a jeśli nadal było coś źle kazałam poprawiać i nigdy nie wyczułam żeby dana osoba miała do mnie jakieś pretensje....powtarzałam też zawsze że lepiej 3 razy zapytać jak poprawiać i zawsze się sprawdzało...w końcu my też kiedyś zaczynaliśmy i ktoś nami pokierował prawda ?

Gość serio czy ściemnaisz?????????
to ile ta osoba ma lat? 13?:O nie no nawet 13 wiedzą jak się pisze skróty i gdzie się stawia przecinki:O

Gość jdhjhfeufegfydgfdh
po studiach i robi takie błędy? nie możliwe? To na bank kupiła pracę mgr lub lic. :)

dlaczego wierzyć się nie chce? chyba nie od dziś żyjesz w naszym kraju :)

powiem i ja... chyba masz rację :) co prawda, jak ja zaczynałam, nikt mi nie pomagał :) ciężko było, naprawdę :) Zacznę jej poprawiać te przecinki. W pierwszych dniach poprawiałam tylko te poważniejsze, w końcu to nie dyktanda, żeby na czerwono kreślić, a ja nie jestem jej przełożoną

Gość serio czy ściemnaisz?????????
jakie po studiach? autorka nie pisała nic po studiach, no chyba że przeoczyłam, ale wtedy to już w ogóle zwątpię, że osoby po studiach to takie tłumoki:O

tak, po studiach, ale nie o tym temat. Ok, już postanowiłam :)

jak jest po studiach to zapewne już wie, ze robi błędy. ja wiem doskonale. powiedz jej to normalnie. dobrze napisałaś pismo ale popraw błędy interpunkcyjne. mi szefowa zwróciła kiedyś kilka razy uwagę na ortografie. tak po prostu "alkohol się pisze przez samo h itp. tylko zrób to na osobności żeby jej za bardzo nie zawstydzić