Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma.ma.D

Jak zatrzymać biegunkę u 14 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość ma.ma.D

Witam Synuś złapał jakiś wirus i dopadła go biegunka. Dokładnie w poniedziałek zaczęło się od 3x wymioty i biegunka, wtorek było ok- zwykła kupa, w środę popołudniu znów się zaczęło :( Podaję małemu od wczoraj smecte ale jakoś nie widzę poprawy. Co jeszcze można podać? Jeszcze pech chciał, że w sobotę moja siostra wychodzi za mąż a z biegunką to raczej nie pójdziemy :(

marchwiankę, 2 łyzeczki odgazowanej coli i kubusia marchwiowego oraz lacido enter

i wszystko z ryzem, płatki ryżowe, kaszkę ryżową, ale nie dawaj mleka

Gość ndkjfirejfeir
dawaj dziecku dużo do picia żeby się nie odwodniło i może orsalit

Może to rotowirus. Mi pediatra powiedział żeby lepiej dziecku smecty nie dawać gdyż jak jest wirusówka to lepiej by "wyszły" te bakterie a przy smecie się one zatrzymują. W aptece kupisz na biegunkę ORS200 z firmy hiip .Jest to kleik na biegunkę do picia z marchewki i ryżu.Działa rewelacyjnie. Zwróć uwagę na dietę dziecka i nie wiem czy wiesz ale mleko i produkty mleczne potęgują biegunkę (tak twierdzi pediatra)

Gość U mnie pomogły zalecenia
lekarza by codziennie po dwa razy dziennie podawać gotowany ryż z gotowanym jabłkiem i bananem, dopajanie dziecka jak najczęściej (właściwie co kilka minut). Obiadki i potrawy musza być lekkie, gotowane i zatrzymujące wodę i zatwardzające.