Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdjęcia sa owszem

75 C - help

Polecane posty

Gość zdjęcia sa owszem

czy rozmiar CIUT mniejszy w miseczkach od 75c to będzie 75b czy 70C?

to moze byc nawet 60D dziewczyna ktora ma szeroka klate (a noszac 75 musi miec cos kolo 80cm pod biustem) i miske C ma maly biust i wyglada jak chlop.

Gość jakbym swoja historie...
cyfry to obwod,a litera to miska a co jest za duze obwod czy miska?

Gość zdjęcia sa owszem
nic nie rozumiem z tego Twojego wpisu :-( kto w ogóle wymyślił te idiotyczne numery, w których się cięzko połapać? Ja nosze 75c i wcale nie wyglądam jak babochłop :-D Trochę schudłam i chciałabym kupić ciut mniejszy stanik, ale zupełnie nie wiem jaki to bedzie numer :-(

Gość wwrrr
Liczba oznacza rozmiar pod biustem, literka miseczke. Mniejsze w miseczkach logicznie bedzie 75B, 70 to inny obwod, a co za tym idzie rowniez mniejsze proporcje. A Mychol ma racje. Skoro nosisz 75C to albo masz zle dobrany stanik, albo malutkie piersi przy szerokiej klatce. Na 99% to pierwsze.

aha napisałaś - w miseczkach - no to logiczne że 75B

Podaj mi dokładnie twoje wymiary to ci napisze jaki masz stanik kupic

Gość wwrrr
Trzeba bylo tak od razu, a nie zadawac idiotyczne pytania. Zalezy, gdzie schudlas. jesli tylko w biuscie (wspolczuje), to mniejsza miseczka. Ale najpewniej pod biustem rowniez, wiec i mniejszy obwod. Ile masz cm pod biustem? Do rozmiaru 75 powinnas mniec z 82, inaczej masz za szeroki.

Gość zdjęcia sa owszem
tak teraz patrzę to i obwód i miska :-O niby jest ok, ale ponoć obwód musi być bardzo dopasowany, a ja moge go naciągnąc na jakieś 10cm (moze tak byc?) i miseczka też jakas ciut za duża

stawiam 95% na to, ze masz zle dobrany stanik. Jak nie chcesz by Twoje piersi na tym ucierpialy i po paru latach wygladaly jak zwisy to zajrzyj do profesjonalistow i brafitterow :) Zmierz sie pod biustem, bardzo ciasno na wydechu - skoro nie jestes szeroka w barach to na tysiac procent nie bedziesz miala 80cm. Pozniej musisz sie zmierzyc w biuscie, na linii sutkow i luzno - ale bez przesady, po prostu bez sciskania. Wedlug tych pomiarow moge Ci napisac jaki powinnas nosic rozmiar.

to 70b musisz kupić

autorko podaj swoje wymiary

Gość wwrrr
Phi, ja z 75 A przeskoczylam na 70E, wiec ona sie w 70B na pewno nie zmiesci. Na oko 70F. Ale to zgadywanka bez wymiarow.

Gość zdjęcia sa owszem
Skoro nosisz 75C to albo masz zle dobrany stanik, albo malutkie piersi przy szerokiej klatce. Na 99% to pierwsze. nie mam malutkich piersi :-O a klatki tez raczej nie mam szerokiej, akurat górna częśc ciała mam smukłą, ale piersi to ja mam :-D

Gość wrr nie wiem jakim
cudem. Nie przesadzaj :O

Gość zdjęcia sa owszem
Podaj mi dokładnie twoje wymiary to ci napisze jaki masz stanik kupic jesteś kochana, ale ja właśnie nie mam się czym zmierzyć, gdybym miała to znalazłabym jakieś kalkulatory w necie czy coś takeigo

Gość abcdefgkobieta
jak chcesz troszkę mniejszy to kup 70C, będziesz miała ciaśniej w obwodzie i nieco mniejszą miseczkę

autorko masz cm? Ile masz dokładnie pod biustem i w biuście

Gość wwrrr
Wrr nie wiem jakim cudem - gdybym jeszce wiedziala, o co Ci chodzi, odnioslabym sie do tego. Ale niestety nie wiem. Zapewne bede wiec przesadzac dalej.

Gość wwrrr
Zdjecia sa owszem - masz trzy wyscia. Albo kupic miarke i sie zmierzyc, albo isc do dobrego sklepu (bodajze na stronie forum biusciastych sa adresy, w wiekszych miastach takie beda) i szukac fachowej porady), albo zostac przy 75B i miec przyslowiowe cycki po pachami zamiast dobrze dobranego stanika.

Gość wrr nie wiem jakim
jak z 75A wskoczylas na 70E? Moze na 60E wtedy sie zgodze :d

Gość zdjęcia sa owszem
niestety nie wszyscy mieszkają w dużych miastach i mają dostęp do trakcih profesjonalistów

Gość wwrrr
Moze, nie mialam profesjonalnego bra fittingu, wiec moze nie najlepiej mam ten rozmiar dobrany - kolezance o takim samym rozmiarze pod biustem panie w dobrym sklepie daly 65 faktycznie. Bodajze wymiary mialam 78/92.

Gość wwrrr
Ale kazdy ma w poblizu sklep w ktorym dostanie miarke. A Ty z pewnoscia masz ten internet i mozesz skorzystac z kalkulatora. Ale mozesz tez zostac przy swoim dotychczasowym rozmiarze, Twoj wybor.

Gość wrr nie wiem jakim
z 75a na 70c to się zgodze,ale na 70e to na pewno:p

Gość zdjęcia sa owszem
tak, musze kupić miarkę, ale nie mam łatwego dostępu do takich sklepów, nawet nie wiem gdzie miałabym tego szukac, a latach po sklepach też nie mam czasu, bo wszystkie zakupy robie w necie.

nie masz dostepu do profesjonalistow ale chyba do sklepu gdzie mozesz nabyc miare krawiecka tak? I internet jak widac tez masz, a staniki niektorych firm sa dostepne rowniez do zakupu przez internet (allegro, ebay)

Gość zdjęcia sa owszem
ok czyli 70c