Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skania*

Cholera! nie przyjeli mi dzieci do przedszkola!!! :-(

Polecane posty

Gość czy ja się myle?????
chyba można być na wychowawczym, i legalnie podjąć pracę, która nie koliduje z zajmowaniem się dzieckiem?

Gość no widzisz...
no i widac tutaj,ze macie postawe roszczeniowa.bo nam sie nalezy.to neistety nie czasy komuny,gdzie czy sie stoi czy sie lezy tysiac sie nalezy. to wy jestescie tepe,skoro ogladacie sie tylko na to co sie wam "nalezy"

Słuchaj a autorka ma 2 dzieci i co ma począć. Zakładam sie że takiej z jednym też byś nie zatrudniła. Tyle że musisz coś napisać. Ja przyznaję skoro mam płacić opiekunce to chce żeby zajmowała się tylko moim dzieckiem a nie swoim. I tak myśli 90% matek. Poza tym chyba nie wiesz co piszesz o tylu chętnych. Moja sąsiadka właśnie szuka pracy jako niania- od 5 miesięcy. Kobieta z dzieckiem. Jakoś pracy znaleźć nie może a doświadczenie w tej dziedzinie ma duże.

Gość no widzisz...
tak obklejcie sie plakatami i warujcie pod drzwiami placowek.:)jakie wy madre,kazda internet ma a nie potrafi zrobic z tego pożytku....

A tekst należy mi się przedszkole jest jak najbardziej na miejscu. Bo skoro płacę podatki (nie małe) to chyba cos mi się z tego należy.

Gość ty pewnie madrzejsza jestes
i widzisz ile takich ogloszen wisi w necie bez odzewu :)

Gość a pracy na wychowawczym nie
mozna chyba podejmowac, tak mi sie wydaje...

Autorko a możesz powiedziec na ile godzin chcialas posylac dzieci do przedszkola? tzn ile napisalas w formularzu?

Gość a wczoraj
byl tutaj,temat ze kobieta ma mozliwosc podjecia pracy jako niania za 700zl plus gotowanie dla tego dziecka-ze swoich produktów.niania miala dziecko ok.2 letnie i to dziecko,którym miala sie zajmowac tez mialo tyle samo.opisywana sytuacja miala miejsce w krakowie.to ja pytam sie,gdzie wy mieszkacie ze nianie biora po 2 tys.i wiecej?

Gość 700zl to chyba
na pare godzin, nie normalnie na 10 czy wiecej... No i wlasnie - z wlasnym dzieckiem.

Gość no widzisz...
nie wiem ile ofert wisi bez odezwu.bo nie sledze tego.ale jak dla co niektorych jedynym pomyslem na zdobycie dziecka pod opieke jest stanie pod przedszkolem...nawet jak bylo to napisane z ironia(w co watpie)to iwdac co reprezentuje soba taka osoba,ktora nie potrafi zorbic uzytku z netu,

Gość a wczoraj
nie normalnie na pelen etat i do tego ta dziewczyna miala gotowac ze swoich produktow obiad temu dziecku i 2 x dziennie wychodzic na spacer.

Gość ty i tak sie tutaj najbardziej
popisalas, wiec nikt cie nie przebije juz :P

Gość a swistak siedzi i zawija
krasnoludki nie istnieja :D Chyba, ze ta dziewczyna miala odpracowac jakis dlug :P

Gość no widzisz...
areszenika,bezplatne leczenie tez nam sie nalezy,bo palcimy podatki.i co z tego?ja chodze prywatnie bo nie bede czekala na wizyte meisiacami.tak wiec argument z przedszkolem bo podatki,jest dla mnie malo przemawiajacy.

Gość a mozeeee
no widzisz już daj spokój bo tylko się ośmieszasz..

NO WIDZISZ... myślę, że powinnaś oddawać temu państwu co najmniej 90% swojej wypłaty i robić ku chwale ojczyzny. Jeżeli faktycznie wszyscy zaczniemy tak robić to to państwo nigdy nie przestanie nas rąbać po kieszeni. Z resztą Twoje argumenty są śmieszne i na poziomie panny z gimnazjum. Po coś się te podatki płaci, ale dla ludzi myślących tak jak Ty, to pewnie po to żeby rządzącym mordę bardziej zapchać.

Gość a ja chodze do lekarza tylko
panstwowo. Nie dosc ze oplacam skladki to jeszcze mialabym dodatkowo kase wywalac? Nie stac mnie :/ Podstawowe rzeczy powinny byc zapewnione, w koncu placimy podatki!

Gość no widzisz...
areszenika czyli ty chodzisz panstwowo do lekarza?jak kolejka kilkumiesieczna a boli cie ząb?

nie przesadzaj z podstawowa opieka, nie ma takich kolejek. Na jakies specjalistyczne badania moze. Ale bez przesady...

Gość no widzisz...
a w usa nie ma wclae opieki zdorowtnje.tylko jieliczni maja ja zapewniona,inni musza ja sobie oplacac.i jestem za takim rozwiazaniem.za prywatyzacja szpitali i wykupywaniem sobie pakietów.bo i tak place za wszystkie wizyty dla siebie,męza i dziecka prywatnie.niech nie zabieraja mi skladek na zus,a sama sobie bede oplacala.

a akurat jesli o dentyste idzie to to juz jest luksus jak np kosmetyczka prawie. Za wszystko sie teraz placi, poza wyrwaniem :P

ale w USA nie jest pobierana skladka zdrowotna :D Widzisz subtelna roznice?

Gość no widzisz...
wiesz co glupi przyklad-wizyta z dzieckiem do ortopedy.wymog do 6tyg.zycia dziecka.kolejki w wawie co najmniej 2 mies. do alergologa wizyta w pazdzierniku.tak wiec nawet nie pytam na kiedy jest termin z nfz tylko ide prywatnie.

Gość KAROLINA WZ2.
Skania,ja mam syna 5 letniego i 3 letnie blizniaki(chłopcy).Ale mój starszy syn juz drugi rok chodzi do przedszkola.Blizniaki zapisałam i czekam na decyzje,bo jeszcze nie wiem czy zostali przyjeci.

Gość no widzisz...
tak wiedze roznice.napisalam,zeby nie pobierali skadek,a zeby kazdy sam sobie wykupil opieke medyczna.nie wiem,dlaczego pytasz mnie czy widze roznice miedzy pl a usa.bylam na wymianie studenckiej w usa i wiem jak tam to wyglada.

Gość kaszpirowska
ja tez bylam w usa na wymianie i chyba cos ci sie pomieszalo. Jak masz SSN to placisz za wizyte u lekarza ale pozniej ci to zwracaja.