Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mertes

problem z kurierem DHL

Polecane posty

Gość mertes

Dziś znalazłam w skrzynce pocztowej awizo z firmy DHL, z wczorajszą datą. Fant jest taki, że ani wczoraj, ani dziś nie dzwonił do mnie kurier. Na awizo nie ma podane NIC! Nie ma nr przesyłki, nie ma zaznaczonej opcji :próba ponownego doręczenia, ani adresu punktu. Czy on ma obowiązek doręczyć przesyłkę ponownie?

Gość mertes
Po jaką cholerę zaostawa mi awizo, skoro nic z tego druku nie wynika. Podpisał się na nim jakimiś "falami"

Gość zielona lubka
zadzwoń do ich biura obsługi i zapytaj

Ja nie mam i nie miałam z nimi żadnych problemów. A teraz naprawdę ułatwiają ludziom zycie :) bo kontakt z nimi jest szybki w przeciągu 10 minut po zostawieniu danych w formularzu na stronie http://www.przesylkidhl.pl/krajowe/placeprzelewem/ofertapremium/ a co do oferty premium. jak teraz będziecie coś wysyłać to polecam się zapoznać bo naprawdę ceny niskie wiele innych promocyjnych kwestii w niej znajdziecie :D

A w jakim celu dzwonią?? Złożyć ofertę, przyjąć zamówienie czy coś jeszcze innego?

Gość rabatka
Zazuzi A jak myślisz? To jest uproszczony kontakt, bo czasem człowiek jak chce nadać paczkę nie może się dodzwonić, a tak jeden problem i nerwy z głowy.

to jest oferta dla firm, od niedawna z niej korzystam :) Póki co jestem zadowolona, na kontakt z kurierem nie narzekam, a jeśli zamawiając cos wiem, ze nie będzie mnie w domu miedzy 8 a 16 to podaje inny adres po prostu, wiec żadne awizo jeszcze na mnie nie czekało.

Gość kalinka13
Też nie rozumiem tego narzekania na godziny dostarczania. Przecież, jak jesteśmy w pracy, to możemy ze spokojem tam odebrać.

Gość całe szczeście, że nie
korzystam z usług kurierów , wybieram zawsze opcje Poczta Polska :) tak jest najbezpieczniej

Gość całe szczeście, że nie
a z tym doręczeniem od 8 do16 to pierdolenie o szopenie, do mojej mamy kurier przyjeżdza nawet o 19 🖐️

Gość zatanczmy!
kalinka13 w pracy owszem, ale u mnie jest czesto tak że "w pracy" oznacza pare miejsc w ciągu dnia (załatwianie spraw) i dobrze wiedzieć konkretnie w których godzinach spodziewac sie przesyłki, bo w jednej chwili jestem tu, a w drugiej już gdzieindziej, raz już przerabiałam umawianie sie z kurierem na mieście i sie troche gonisliśmy :D

Gość Rafał24
Hmm, dziwne przygody, ja do tej pory nie miałem problemów z odbiorem, kurier dzwonił, umawialiśmy się na miejsce i godzinę i tyle. Co tu można zrobić nie tak? :D

Gość kasia177
A fuj z pocztą polską, choć mało co a na niej gotówki nie zbiłam, za odszkodowania za zgubienie paczek. Oczywiście trochę żartuję, ale przytrafia im się coś takiego. Normalnie wysyłam DHLem, bo poczta zbyt często zostawia awizo, że nikogo nie zastali, podczas, gdy odbiorca był w domu.

Gość Rafał24
racja, to sie poczcie zdarza nagminnie, ale tak to juz jest ze panstwowe instytucje dzialaja zle. DHL ma wyrobiona dobra marke i musi ja utrzymywac

Gość zatanczmy!
Rafal24, te moje przygody to akurat nie z dhl były, nie pamietam nazwy firmy.. ale ogółem to nie była wina kuriera, po prostu taką mam specyfike pracy że trudno mi określić gdzie bede za godzine czy nawet pół. Dlatego mowie ze powiadomienia to fajna sprawa jest, mozna lepiej dzien zaplanowac dzieki temu :)

Gość Rafał24
O to dokładnie w tych powiadomieniach chodzi, ja też z dhlowskich usług korzystam więc mam wyobrażenie o co chodzi :D

Gość migaret
ja to własnie z pocztą polską zawsze mam problem, ale paczka zabładzi, albo avizo choc jestem w domu, przenioslam sie na kuriera dhl i jestem zadowolona

Gość MexicoPablo
Ostatnio składałem skargę na listonosza, jako że pracuje w domu to wiem, że nie ma prawa kogoś u mnie nie zastać, ale że mieszkam na IV bez windy to już się mu nie chce wejść i wszystko mam avisowane :/ na szczęście w DHL nie pracują takie lenie i zawsze wszystko przynoszą mi do rąk ;)