Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdiMakbet

Jutro mam badanie krwi, czy to boli? Czy zemndleje?

Polecane posty

Gość lejdiMakbet

Jutro musze rano oddac krew do badania na TSH. Jeszcze nigdy nie pobierali mi krwi... strasznie sie boje że zemdleje, a ide tam sama bo mieszkam teraz poza domem tam gdzie studiuje. Co robic zeby nie zemdlec? Boje sie ze zemdleje podczas badania lub w drodze do domu.

Gość lejdiMakbet
mama juz 21 lat ale boje sie. co robic przed badaniem i co po badaniu zeby nie zemdlec? czy sa krwotoki albo krwiaki?

Gość lejdiMakbet
poradzcie cos!!!!!! please :)

Gość asdfgdhjkl
jasne 21 lat i ty nigdy krwi nie mialas pobieranej ;/

Gość sesesees
skąd ty masz taki wogole pomysl? nie ma żadnego zwiazku miedzy pobieramiem krwi a omdleniem.za mala ilosc.wrazliwi sie nakrecaja to padaja. nie patrz w strone igly i tyle. bol? hm-albo go prawie nie ma albo niewielkie uczucie szczypania,nascisku. krwiak?-nawyzej maly siniak. kobito wyluzuj:) mi ostatnio zakladali wenflon w szpitalu...........7 wkłuc! generalnie zwisa wiec pozwolilam uczennicy poszkolic sie na mnie:P biedna az sie spocila:D chcialam dobry uczynek zrobic:P bedzie dobrze.to nic wielkiego.

nie patrz jak ci będą pobierać tą krew odkręć głowe w drugą srone, a po badaniu posiedź z 10 min. pod gabinetem. i powiedz pielegniarce co i jak. i wiś sobie coś do jedzenia i zjedz odrazu po badaniu i do picia bo do badania musisz być na czczo bez jedzenia i picia najlepiej. boli samo ukłucie a czy zemdlejesz to nie wiadomo. ja miałam krew pobierana wiele razy i bez problemów. ale jak ostatnio byłam w gabinecie to taki 16 latek mala nie padł. róznie ludzie reagują

Gość sąd czterloletni
niby dlaczego masz zemdleć? :D jakie krwotoki, przy dźgnięciu się igłą przy szyciu albo zacięciu katrką też miałaś krwotoki tak poważne, aby zemdleć?

Gość lejdiMakbet
no bo tak slyszalam, ze wiele ludzi mdleje, a z przychodni do domu mam jakis km i nie jezdza tam autobusy

Gość lejdiMakbet
i tak jestem przerazona :P nie mialam nigdy pobieranej krwi bo nie bylo takiej potrzeby... nie wiem nawet jaka mam grupe krwi

Gość pestka banana
ja robiłam badania kilka tyg temu na zwykłe ob...byłam w szoku jak zobaczylam ilość pobranej krwi, myślałam że wystarczy kropla:-O

Morfologię się robi profilaktycznie, dzieci też będziesz narażać na niewykrycie choroby? Ja od 11 roku życia miałam raz w roku krew pobieraną. Nic nie boli, a na to jak pobiera krew lubię się patrzeć, to ciekawe.

Cholera nie wyciągną z ciebie litra krwi, tylko troszeczkę, tej krwi jest mniej niż w zakrętce od butelki :O Siedzą na ławce to stare babcie, a nie młodzi ludzie kurwa :O

Gość Tomek343
predzej facet zemdleje niz kobieta .. Kobiety maja okres wiec krew nie jest im obca .

Gość lejdiMakbet
hmmm nie wiem no dzieki za rady ;p a czy potem bede mogla normalnie isc na zajecia i na w-f? haha

Gość głupie i niecnoty
jesli cos zjesz po badaniu to spoko.mozesz cwiczyc

Gość gość
To strasznie boli!

Gość gość
Witaj.Jestem diagnostą laboratoryjnym.Cóź mogę doradzić,oczywiście jak powyżej,poinformuj o tym,że się stresujesz,nie patrz,radzę napić się wody niegazowanej.Badanie hormonów tarczycy odbywa się na czczo i do określonej godziny,są to hormony,które wydzielają się dobowo,zatem maksymalnie powinno pobierać się je do 11-12.Pozdrawiam i życzę bezbolesnego wkłucia.

Gość gość
Mam 26 lat jestem dość długi czas po ślubie i powiem Wam że na widok krwi mdleje jest mi nie dobrze. Ktoś zapyta o okres.. Staram się podczas zmieniania na to nie patrzeć ewentualnie w naprawdę trudnych przypadkach. Od 13 roku życia jest mi słabo i po chwili mdleje. Mężowi raz leciała krew z nosa byliśmy wtedy sami na wakacjach wieczór jak zobaczyłam to tylko chusteczki mu przynosiłam i usiadłam bo już zaczęłam robić się blada. Wiec mowie Wam to naprawdę nie są wymysły..

Gość gość
Bardzo boli! Tak boli że wymaga to znieczulenia! Kup emle to krem znieczulający

Gość Majka

Ja jutro też mam pobieraną krew boję się strasznie A byłam już kilka razy u pobierania 😥😥😥