Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilka 34

Hirsutyzm

Polecane posty

Emilka nie uzywala lasera... :-) Kupila go sobie ale nie uzywala na tyle by zauwazyc roznice.. Stosowala tylko na twarz.. ze 2 razy.. A po suplementach zauwazyla zmiane na calym ciele :-)

Poli wiem co czujesz.. Ja z tego samego powodu nie chcialam depilowac przedramion! :-) No ciekawe czy beda mi robic jakies uwagi ci moi glupi koledzy w pracy... To niby takie konskie zaloty byly.. to pociaganie mnie za klaka na rece.. A teraz jestem gladka! :-) Poli moze jakos stoponiwo powinnas je usuwac? Tylko jak? Pesetka? Albo wez je wydepiluj i jakos sie pomeczysz przez miesiac! Albo zmien szkole po wakacjach! :-D :-D :-D

Gość ewelka1
Nagietek wpływa na pracę jajników, więc wydaje mi się, że jest dobry dla dziewczyn z pcos, chociaż nie wiem, nie znam się na tym. Przydało by się wybrać do jakiegoś zielarza. Poli przestań się martwić. Na pewno mniej będą gadać jak usuniesz tego wąsa niż jak z nim chodzisz. Pewnie sami między sobą gadają ciekawe dlaczego ona tego nie wyrwie. Przecież my wszystkie usuwamy wąsik i nic się nie dzieje :)

Gość ewelka1
Malinowa Różo co u Ciebie? Jak po wizycie u endo? :)

Gość chile
Właśnie Poli, przy zmianie otoczenia najłatwiej o zmianę owłosienia:) ale Tobie chyba jeszcze kilka lat liceum zostało co nie? To olej te zaczepki i czuj się dobrze ze sobą:)

Gość Ela29
Jeśli chodzi o nagietek...u mnie na opakowaniu jest napisane, że efekty są widoczne jedynie przy długotrwałym stosowaniu...więc troche cierpliwości.. :-) Poli..a zażywasz jakieś ziółka?? Przynajmniej herbatke z wierzbownicy-ją przecież mogą pić nawet małe dziewczynki z takimi problemami, do tego herbata pokrzywowa i zielona..zawsze coś pomogą.. Wiem jak to jest z takimi laserami...sama taki mam, a nie uzywam,mam słomiany zapał i brakuje mi cierpliwości. Wolę wydepilować i posmarować. I brać ziólka. Jestem blondynką i od razu laserem jechałam na max powerze i za 1 razem trochę kuło..później nic nie czułam i myślałam, że mam zepsutego lasera. Ale pożyczyłam sąsiadce brunetce o ciemnej karnacji..laserowała na mniejszej mocy i ja parzyło.. :-D

Gość chile
Jakaja A Ty nadal regularnie piłaś ten nagietek i odrosły? Bo wiesz że jeśli przerwiesz kurację czymkolwiek to one zawsze odrosną, to nie jest tak że znikną na zawsze, daj znać bo mowiłaś ze pijesz rzadziej i odrastają

Gość Ela29
Poli..ja bym zrobiła tak...teraz pęsetą przerzedzić wloski...a 1 dzień wakacji depilacja woskiem... :-) Jak wrócisz po wakacjach na początku każdy będzie jeszcze żył wakacjami..a zawsze mozna powiedzieć, że się leczysz i walczysz z problemem..bedzie dobrze..i smaruj telocapilem.. :-)

Gość jakaja1
całą diete szlg trafił..poszłam po czekoladę i ją zajadam... jej dziewczyny dzisija jest dzień ,że sie ryczeć chcee bo tak bym chciała mieć faceta i wielu mi mówi,że jestem fajna,świetny mma głos i libią gdy się śmieje a z drugiej strony jest druga opcja jak widzą mnie ,że tak naprawdę nie jestem fajna i że jestm yeti:):( i przez te włosy, niską samoocen i to że ciągle powtarzam ,że jestem benzadziejna a z trzeciej strony chce zwiedzać świat ale jak ja mogę jak ja cały czas muszę mieć sprzet przy sobie czyli pensete dzisja kolejny dzień w którym chce rzucić sie pod tory;/;/;/; P.S w tych rozjaśnionych rękach czuję sie super..i dlaczego tak normalnie nie moge mieć takiego koloru włosa..ale by było pięknie:) Poli weź machnij to rozjaśniaczem..:)

Gość jakaja1
Constanse..ale EWELKA chyba najpier stosowała wierzbę póxniej palę a na końcu chyba nagietek??? jej dobra ta czekolada:)

Gość Ela29
Najważniejsze, że smakowała.. :-D Czasem trzeba sie odchamić.. Chili i cynamon obniżają cukier we krwi... ;-) Od jutra dieta.. :-D Dobrze, że widzisz jakieś pozytywy..po rozjaśniaczu.. :-) Ja też każdy dzień zaczynam od pracy pęsetą.. Jest 1 rzeczą jaka zabieram, gdy sie pakuję.. :-P

Gość jakaja1
hahahah...:) pojechałm na całego chyba ostania deska ratunku w tej palmie..a jak nie to juz odpuszczam;)

Gość annnqx
Polinda rób tak żebyś ty się czuła dobrze :) dziewczyny jakie ziółka jeszcze pijecie żeby walczyć z włoskami?

Gość mdslasdkkldkad
dziewczyny a ogladalyscie ten odcinek rozmow w toku pod tytulem mam zarost jak męzczyzna hmmm, ja patrzylam w tv i w necie ale nie ma calego tylko kawalek, wspolczuje tym kobieta, ale z drugiej strony dziekuje bogu ze az tak zle nie jest ze mna, obejrzyjcie http://chomikuj.pl/Homnimus/Rozmowy+w+toku/ROZMOWY+W+TOKU+-+Mam+zarost+jak+m*c4*99*c5*bcczyzna,1501396797.avi%28video%29

Gość Malinowa_Róża
Cześć dziewczyny:) Nie pisałam tutaj, myślałam, że o mnie zapomniałyście;p Jeśli kogoś uraziłam w poprzednim wątku (Emilko...), przepraszam, mam nadzieję, że pozwolicie mi się tutaj dalej udzielać:) Poli, Ewelka, wizyta przebiegła ok:) Endo. zmniejszyła mi dawkę Glucophagę o połowę- do wyjściowej- 1 tabl. (500 mg):) Bardzo się cieszę, widocznie nie jest tak źle z tym hiperinsulinizmem. Lek na tarczycę biorę dalej, ale dowiedziałam się, że leczenie potrwa "jeszcze troszkę", więc nie będę musiała brać Euthyroxu całe życie:) Poza tym endo. kazała mi iść na kontrolę do ginekologa, ponieważ Duphaston mi się już kończy. Wczoraj byłam na wizycie u mojej gin. (świetna kobieta:)), kazała mi dalej brać Duphaston tylko na innych zasadach, leczenie nim potrwa jeszcze tylko przez 2 cykle nie licząc obecnego:). Pooglądała wszystkie moje wyniki i za 3 mies. mam przyjść ze wszystkimi wynikami badań (ciekawe po co?;p) do kontroli. U endo. następną wizytę mam w połowie marca. Poli, a jak u Ciebie? Coś nowego w związku z podejrzeniami PCOS?

Gość Malinowa_Róża
Poli, jeszcze co do tego owłosienia... Reakcją otoczenia nie przejmuj się w ogóle. Ja też się martwiłam właśnie, czy nie będzie jakichś komentarzy, a nikt nawet nie zauważył. Ucieszyło mnie to, bo różnica była naprawdę spora, ponieważ wydepilowałam większy obszar (broda, podbródek).

mnie pomogly palma i wierzba , laser robilam tylko 2 x na twarz tak jak constance pisze za wczesnie by stwierdzic ze pomogl, telocapil i bioxet tez pomogly ale ich juz nie uzywam a efekty sie utrzymuja wiec mysle ze to tylko zasluga mojej ukochanej palmy i wierzby :) malinowa roza nie rozumiem po co mnie przepraszasz wyrazilas swoja opinie na moj temat nawet mnie nie znajac a teraz tu przychodzisz skruszona? masz ochote to sobie pisz z dziewczynami przeciez nie bede Twoich postow zglaszac do usuniecia .

Dzięki dziewczyny za odpowiedz i otuche! :):):) Wlasnie tylko dlatego nie chcialam golic a juz bym chciala sie tego pozbyc. Wlasciwie moglabym sie nimi nie przejmowac i isc na wosk i miec ich za przeproszeniem w dupie, ale wiem ze beda szepty i w ogole. Hmm.. szkoly zmianiac nie bede musiala bo ide teraz do liceum dopiero, tz. od wrzesnia ;) Wiec tak by bylo najlepiej. Aha biore wierzbe w tabl. ale czesto zapominam wiec domyslam sie ze ta moja kuracja zadnych efektow nie da. Malinko! :) Ciesze sie ze tu jestes z nami. I nie zapomnialysmy o tobie! ;) Widzisz, jednak leki dzialaja a z toba nie jest tak zle wiec super! Oby tak dalej! :) A u mnie bez zmian. Musze poszukac dobrej ginekolg, bo mnie nie chca wszyscy brac hehe :D i zastanawiam sie nad gin-endo, ale mam zle doswiadczenie z nimi, bo jak nieraz jest bardziej ginekologiem a nieraz bardziej endokrynologiem i sepcjalnej wiedzy nie ma, wiec musze pomyslec, a narazie mam ciut inne problemy, wiec one mi glowe zajmuja. :)

czesc :) poli jestesmy w podobnym wieku ^^ jak milo miec kogos kto przezywa to samo ^^ mam nadzieje ze twoje srodowisko cie akceptuje. bo z moim otoczeniem troszke gorzej :D kiepski wiek, dojrzewanie . nie kazdy potrafi zrozumiec :D no ale niestety .

Gość Malinowa_Róża
Poli, no ja też jednak nie mam dobrej opinii jeśli chodzi o gin.-endo. Na innych forach też dziewczyny piszą, że lepiej leczyć się osobno u gina i u endo. Choć chyba mój gin-endo. (ten śpiący;p) cieszy się dobrą opinią, bo zarówno moja endo., jak i gin. o nim słyszały;) Zmykam z tego forum, widzę, że nie jestem tu mile widziana. Cóż, na koniec powiem tylko tyle- nie sądzę bym Cię Emilko specjalnie jakoś obraziła, przynajmniej nie było to moim zamiarem. Wyraziłam swoją opinię, co jest prawem każdego użytkownika forum. Wam, dziewczyny (Poli, ewelka, constance, ania...) dziękuję za wszystkie rady i powodzenia w walce z hirsem.:)

Gość załaman1920
hej;) a co byście mi radziły zrobic: usunąć meszek z brody czy lepiej zostawic go w spokoju? jest on bardzo jasny ale dosc dlugi okolo 2 cm maja wloski;/ tak bym w ogole w niego nie wniakala bo meszek mam na calej twrazy itp. ,ale ten na brodzie jakos mnie dobija. bym poszla do kosmetyczki go usunac ale boje sie ze beda odrastac mocne carne dlugie wlosy.i mam dylemat czy go ruszac czy nie;/ z pepkiem zrobilam najwieksza glupote..zaczelam wyrywac jasne wloski peseta i jest ich o wiele wiecej;/ poczytalam ze niektore Panie radza Sally Hansen Rozjaśniacz Włosków Twarzy 2000. chyba sie skusze i kupie go. mam dopiero 20 lat a tak wygladam;/

to po co mnie przepraszalas ? skoro nic zlego nie zrobilas to po co przeprosiny nie kumam :D ja Ci nie zabronilam tu pisac przeciwnie Twoja reakcja jest tak dziecinna ze wybacz nawet nie skomentuje :D

Gość jakaja1
emilka dzieki za odopiwiedz..tak jak już pisałm chyba kupie te palmę jak ostatnia deska ratunku jak pomoże przyjade do ciebie i cię ucałuję... i może poderwę jakiegoś włocha:) smarujcie sie sally hansen jak nie chcecie golić rąk ja to dzisiaj zrobiłam bo nie chce ich golić ...a efakt świetny jakby mnie słonce opoliło na włoscha aż teraz gonie po domu z krótkim rekawkiem i cieszę sie jak głupia;)i słucham muzyki na całego..polecam Remix beyonce -dębskiego facet świetny i pojechłam tym saly hanssen po wąsiskach(jak ja nie libie tego słowa) i też mi do twarzy:)

Gość ewelka1
załaman1920 To nie jest tak, że jak się wyrwie jeden włosek to rośnie więcej. Gdybyś nie wyrwała tych włosków to nowe i tak by się pojawiały. Przecież co ma jeden włos do reszty? Każdy włos rośnie osobno i jeżeli ma wyrosnąć to wyrośnie niezależnie od tego czy inne wyrywasz. Różyczko każdy jest mile widziany na forum, nie musisz uciekać. Z tego co pamiętam to Ty nie pisałaś tam nic strasznego :>

kochana przyjezdzaj Wloch to nie Polak ten temperament i podejscie do kobiet mmmmmm rozplynac sie mozna i zaznaczam ze nie kazdy jest lowelasem znam bardzo fajnych i w porzadku tez :P znajdziemy Ci jakies cudo ;)

to w zwiazku z tym co radzisz usunac czy nie? ja jeszcze nic nie usuwalam u kosmetyczki..tylko te co mnie denrwuja na brodzie to wyrywalm penseta. prze te włoski mozna popasc w paranoje heh ma sie wrazenie ze kazdy je widzi i bog wie co o nas mysla..przez te wloski odracam chlopakow..boje sie isc na randke..bo uwazam ze jak te"coś" na mojej brodzie zobaczy to nie zechce sie juz spotykac;/