Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza_222

opiekunka

Polecane posty

Gość eliza_222

Ile mniej wiecej bede musiala zaplacic opiekunce? Najbardziej mnie interesuje ile trzeba zaplacic w trojmiescie. Mam dwojke dzieci - 2 lata i 5 m-cy.

Gość eliza_222
nikt nie zatrudnia opiekunki? :(

Gość Witam....
Ja płacę 10 zł na godzinę i choć wiem że to mało to jednak tak się ugodziliśmy bo na więcej nas nie stać. U nas opiekunka zajmuje się moimi córeczkami (2 latka i 5 lat) i do jej obowiązków należy odprowadzenie starszej do przedszkola i odebranie jej oraz nakarmienie młodszej (gotowe jedzenie) i wszystko to co niezbędne przy takim maluchu (zabawa, spacer, itp) poza tym nic już w domu nie robi. Moja znajoma ma opiekunkę dla swojej dwójeczki z tym że płaci jej 15 złotych bo jedno z maluchów to 4 miesięczne dziecko więc i większa uwaga i odowiedzialność.

Gość no widzisz...
ja place 1800zl/mies.opiekunka zajmuje sie tylko dzieckiem 8 mies.nie prasuje,nie gotuje.podaje gotowe obiadki.pracuje po 7-8h dziennie.ja nie mieszkam w trojmiescie.

Gość eliza_222
dzieki dziewczyny. Moze jeszcze ktos kto ma dzieci w podobnym wieku co moje. 2 lata i 4 m-ce

Gość 2.300 miesięcznie
kosztuje mnie opiekunka do dwójki moich pociech -2,5 i 4,5 roku. Obowiązki - starsze dziecko na 4 godziny do przedszkola odprowadzić i przyprowadzić, obiadki dzieciom staram się przygotować, ale nie zawsze, czasami ona musi zakasać rękawy. Prania i prasowania nie ma w obowiązkach, ale często sama od siebie to robi.Dzieci ją uwielbiają, codziennie mam w prezencie "coś" . To "coś"jest wykonywane różną techniką - ostatnio początki szydełkowania zaobserwowałam u starszej córki.Uczy grać na gitarze i pianinie,uczy ich angielskiego, pieką łakocie. Pracuje 8-9 godzin dziennie, Warszawa. Weekendy ma wolne, studiuje.

hej moja teściowa opiekuje się 1dziewczynką w sopocie i bierze 10zł za godz pracuje od 7 do 16 moja tesciowa nie gotuje,,,,, mala ma zapewnione dania sloiczkowe wychodzi z mala na spacer ja osobiscie widzialam ogloszenie do 2 dzieci platne 16zl za godz

Gość SindiMamuśka23
ZA DWOJKE DZIECI TO OKOLO 15 ZL

Gość 2latka jada
gotowe jedzenie ze słoiczków? Rany-biedne dziecko.

Gość 2latka jada
To już lepiej do przedszkola oddać prywatnego wychodzi 1200-1500miesięcznie dziecko je gotowane z kateringu lub przygotowywane w kuchni bo i takie przedszkola są. Bawi sie uczy iprzebywa z innymi dziećmi-więcej pożytku niz z panią opiekunką-dziennie spotykam dziesiątki tych opiekunek-siedzą w piaskownicach i plotkują)))

Gość fnhjgxddzs
biedne to jest dziecko, którego rodzice piją, biją, znęcają się psychicznie, ignorują potrzeby, nie kochają... ale nie takie, które dostaje jedzenie ze słoiczków. Bez przesady. Jeśli kogoś stać to w czym jest problem?

Gość a gdzie jest napisane
że dwulatka je jedzenie ze słoiczków? Bo przeczytałam ponownie cały temat i nigdzie sie tego nie doczytałam. :o

Gość kkkiiikkkaaa
2latka jada, już nie przesadzaj, nic dziecku nie będzie od słoiczków. Ja uważam, że lepiej dac dziecku jedzenie ze słoiczka, a czas zaoszczędzony na staniu przy garach spędzić na zabawach. Poza tym myslisz, że jak ugotujesz warzywa i kurczaki to będzie to dużo zdrowsze? tak samo nafaszerowane chemią i hormonami. jak ja nie znoszę takich bab, no byle tylko komuś dosrać i wzbudzić poczucie winy. Sama jesteś idealną matką?