Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita be30

Czy mężczyzni mogą mi to wytlumaczyc?

Polecane posty

Gość Anita be30
Mam srake

Gość Anita be30
Podszywaczom dziekujemy za cenne uwagi. To jak mam sie zachowywac jak do mnie bedzie pisal czy chcial pogadac jak bym chciala aby wrocil?

Gość blebleble...
olej go nie pisz

Gość Anita be30
nie pisze juz od kilku dni to on zaczal, ale ja go kocham. Co zrobic aby dal nam szanse.

Gość handy hands
mysle że za mało się starałaś dla niego. a on niema innej ?

Gość Anita be30
Tak za malo sie staralam, ciagle mi cos nie pasowalo. Mógl wrocic do bylej, bo zbyt szybko po ich rozstaniu zaczal sie ich zwiazek. On jednak mowi, ze nie ma nikogo, niepytany, tak sam od siebie.

mój ex zerwał ze mną po niecałych 2-óch latach. Byliśmy dla siebie pierwszymi partnerami. Jak się ze mną rozstawał to płakał. Mówił, że się zmienił i to uczucie się w nim wypala, ale to nie jest moja wina - to on jest idiotą:( nie mamy ze sobą zbytniego kontaktu, tylko co tydzień spotykamy się w niedzielę, gdzie jak mnie ujrzy to się uśmiecha - tylko ten uśmiech jest taki smutny:( ale ogólnie jak się spotkamy to tak na lajcie, jak niby nic nas nie łączyło - tak po koleżeńsku. Ostatnio się dowiedziałam, że bardzo przeżywał to rozstanie i do tej pory nie może sobie do końca czasu zorganizować. No więc ja się pytam? Skoro mu tak źle to dlaczego nie napisze? Dlaczego nie podejmie się jakiejś inicjatywy? Panowie proszę o rady :(

Gość Anita be30
Nasz zwiazek zaczal sie zbyt ktotko po ich rozstaniu, ona go rzucila dla innego, ale z tym innym jej sie nie uklada.

Gość handy hands
ile razem byliscie

Anita be30 Tak wiem kochasz go dalej, ale jego zachowanie mowi samo za siebie. Daj sobie z nim spokoj, nie odpisuj na SMSy, nie pros o nic. Jesli chce cie odzyskac niech sie stara, jesli tylko chce gadac, to niech idzie spotkac sie z kolegami. No i na koniec, nie analizuj jego zachowania. To wzmaga tesknote.

Gość Anita be30
małaO ja mimo, ze jestem starsza tak sądze tez tego nie rozumiem, mezczyzni jakos nielogicznie postepuja. Czytam a w zasadzie slucham takiego poradnika Mężczyzni od A do Z moze chcesz sie tez zapoznac, wysle Ci linka. Calkiem jest ciekawa, wszystko co pisze w tej ksiazce ja robilam odwrotnie i mam efekt.

Gość Anita be30
Dzieki Zigo tak zrobie, ale jesli przestane w ogole odpisywac, to nie pomysli, ze go nie chce i da sobie spokoj on? Bylismy z pisaniem na gg, bo tam sie poznalismy 2 lata.

Anitabe30 może po prostu uczucia do byłej mu wróciły i nie chce Cię po prostu okłamywać :( pewnie darzy Cię uczuciem ale nie wie czy tak mocnym jak swoją byłą :( w sumie to by świadczyło o jego szacunku do Ciebie. Poza tym jeśli się nie odzywałaś, to mogło go zaintrygować co robisz i wgl, ale jak Ty nagle zaczęłaś się kontaktować, to widocznie znowu mu się odechciało. Z tymi facetami to nigdy nie wiadomo :(

i ja Ci mówię również, żebyś kompletnie się nie kontaktowała. Olewka totalna. Nic nie pisz ani nie odpisuj, no może po jakimś czasie i tak wymijająco, bez zbędnego rozpisywania się. Aaa i jak już dochodzi do kontaktu to najlepiej sama go zakończ:) ponoć trzeba im pokazać swoją niezależność:) też się trzymam tej metody ;)

Gość Anita be30
małaO nie wiem czy to szacunek jesli zerwal ze mna i naraza mnie na bolesny z nim kontakt. A o Twoim to mysle tez tak, ze z jednej strony on chce z Toba byc, a z drugiej na nowych innych zasadach. Moze go zwiazek przytloczyl, moze czuje sie mlody jest mlody a w zwiazku zaczal sie czuc jak maz, nie na swoim miejscu. Nie wiem ale tak mysle.

Gość Anita be30
a to link do audiobooka. 2 strzalka od prawej odtwaeza be pobierania. Milego sluchania :)

na pewno jeśli podejmuje jakiś tam delikatny kontakt to na pewno nie jesteś mu obojętna ;) no chyba, że jest jakimś chamem i pisze tylko, po to bo mu się nudzi albo chce mu się pobzykać, ale to raczej da się zauważyć po człowieku i Ty raczej byś wiedziała jaki on jest ;) no i trzeba też spojrzeć się na tą drugą osobę :) może on sam jest w rozterce i nie wie co ma ze sobą zrobić :( faceci ponoć myślą bardzo intensywnie więc raz pomyśli sobie ,,napisze do niej" a później z powodu tej ,,analizy" stwierdzi, że teraz się nie odezwie. Ciężko stwierdzić :( a jeśli chodzi o mnie to wiesz, że to możliwe? Rzeczywiście było tak, że (przynajmniej ja) obmyślaliśmy już różne plany na przyszłość:( i naprawdę traktowałam go jako przyszłego męża:( no i co jeszcze za tym idzie, że ostatniego czasu miałam trochę do niego pretensji, że się czasem nie mogliśmy spotkać:( (mimo, że widywaliśmy się codziennie) jednym słowem - przytłoczyłam go i zdaje sobie z tego sprawę:(

Gość Anita be30
Tam z poczatku tej ksiazki dowiesz sie jak wzbudzic w nim na nowo uczucie. I mi sie to wydaje sluszne, aby odnawiac przywolywac wspomnienia pieknych chwil, ja tak zaczynam robic i zaczal sie usmiechac.

Gość Anita be30
Dziekuje Wam wszystkim, zapisuje temat, jutro do niego wroce, a poki co ide spac bo zasypiam z kompem na kolanach. Życze Ci małaO aby Ci sie jak najszybciej zaczelo ukladac. Życze Wszystkim miłej nocki.

aż sobie wejdę :) dzięki śliczne :) no widziszxD bo jak dziewczyna/kobieta pokazuje mężczyźnie całą swoją atrakcyjność, to on to zaczyna dostrzegać a nawet żałować :) dlatego pewność siebie jest taka ważna :) ja na przykład staram się nie odzywać i kiedy go tylko widzę to uśmiecham się, a on ten uśmiech odwzajemnia:) może to ta męska duma nie pozwala mu na pierwszy krok :( poza tym z pewnych źródeł wiem że wchodzi na strony z poradami w sprawie podrywania kobiet, mimo ze non stop siedzi w domu :( ehh...faceci :(

Gość Anita jak wlaczyc
tego audiobooka?

Gość Anita be30
małaO ja Tobie również zycze abyscie wrocili do siebie, aby wszystko sie ulożylo. Audiobooka przy kazdej czesci włącza sie po prawej stronie taka strzałeczka w kółku. Po tych ostatnich kontaktach z nim czuje sie jakby ponownie mnie odrzucil, kiedy juz wrocilam do zywych on znowu tym kontaktem nic nie wnoszacym mnie zdolowal. Nie wiem moze napisac mu, zeby nie pisal? Choć mam nadzieje na powrot.

Gość Anita be30
Podpowiedzcie mi cos prosze.

nic kochana nie rób :) a jeśli nie chcesz, żeby do Ciebie pisał to po prostu zmień numer ;) ale nie pokazuj mu za nic, że Ci źle :) wgl to polecam przeczytać ,,Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" :) ta książka od razu otworzyła mi oczy na całą rasę męską ;)

Piszesz, że walczyłaś o niego bo jest dobrym facetem. Czy dobry facet to taki co rzuca a potem szuka "kumplowania" ? Czy zapytałaś go "Czego ode mnie chcesz? Przecież mnie rzuciłeś." Zobacz, facet Cię rzuca, po tyg się odzywa, ty mu normalnie odpisujesz jakby nic się nie stało. Przecież on Cię będzie w kółko rzucał ... jeśli facet rzuca, to pokaż mu co to oznacza. Jak to boli i jakie to niesie konsekwencje. Teraz to wygląda, tak że wy oboje coś udajecie. Ty, że nie cierpisz, on że nic się nie stało. Żyjecie w obłudzie.

wiesz JacekJ u mnie też jest jedno wielkie udawanie :( przecież nie będę mu okazywać mojego nieszczęścia :( staram się pokazywać od tej lepszej strony - że wszystko po mnie spływa i traktuję go jak kolegę :( niestety wydaje mi się, że po rozstaniu zawsze jest jedno wielkie udawanie :(

@małaO Pozwól, że objaśnię Ci co się dzieje jak ukrywasz że coś Cie rani, boli. 1) Facet robi coś (mówi, czyni), co Cię rani 2) Odczuwasz negatywne emocje. Żal, smutek itd. 3) Pokazujesz facetowi że wszystko jest ok 4) Facet nie zmienia się, nic nie koryguje - więc znowu Cię rani -> wracamy do punktu dwa. W tym scenariuszu, facet uważa że jest wszystko ok, Ty cierpisz i nie jest ok. Żyjecie kłamstwie. Twoja frustracja narasta (nieprzepracowana złość się kumuluje) i w kłótni wykrzyczysz mu "Bo ty jesteś nieczuły i ciągle mnie RANISZ". On otworzy oczy (przecież nigdy nie mówiła że ją ranię). Zaprzeczy (pewnie chcę się zemścić), odwróci się i obrazi (urażony). Ty będziesz urażona bo nic nie zrozumiał, będziesz zła na siebie że tak z tym wyskoczyłaś (może za ostro mu powiedziałam). On będzie również zły, też będzie wkurzony (o co jej chodzi, jakaś wariatka). Obydwoje będzie nieszczęśliwi. Chcesz tego?