Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam na dziś pomysłu

KUCHENNE REWOLUCJE

Polecane posty

Gość nie mam na dziś pomysłu

Ci, którzy oglądają ten program, orientują się, że w każdym odcinku Pani Gessler dokonuje zmian nie tylko w menu, relacjach między pracownikami, ale jednym z najważniejszych punktów rewolucji jest zmiana wystroju (remonty, dekoracje...). Zawsze zastanawiało mnie, skąd biorą się na to pieniądze? No więc wyczytałam dzisiaj ciekawą informację. Otóż, każdy, kto zgłasza swój lokal do "Kuchennych rewolucji", musi wpłacić na konto TVN-u niemałą sumę... 100-u tys. złotych. Z czego 38% jest przeznaczane na pensję dla pani Gessler (a więc restauracja płaci za jej obecność, która w rzeczywistości wygląda inaczej, niż jest to pokazywane w telewizji, ale to już inna sprawa), a pozostałe 62% jest przeznaczane właśnie na pokrycie kosztów związanych z remontem. Naszła mnie myśl, skąd właściciele lokali, stojących na skraju bankructwa, biorą takie sumy... Jednak jest to mniej już mniej istotna kwestia. Ważniejszym problemem jest to, że "Kuchenne rewolucje" nie wszystkim lokalom wychodzą na dobre. Wystarczy, że Pani Gessler wypowie się na temat restauracji niepochlebnie, wtedy właściciele, pozostawieni z długami, mogą jedynie zwinąć swój interes. To tylko przykład na to, jak działa TVN i ten konkretny program. Jeśli komukolwiek przyszło na myśl, że program ten ma jakąkolwiek "misję" polegającą na pomaganiu restauracją wyjść z problemów, to pragnę w tym momencie rozmawiać wszelkie złudzenia :) Oczywiście, w jakiejś części przypadków "rewolucje" się udają. Ale podejrzewam, że jest to raczej wynikiem dużego samozaparcia właścicieli lokalów i krótko-czasowym zainteresowaniem (O! Gesslerowa tam była! Chodź zobaczymy!). Jedyną "misją" tego programu jest stworzenie (z niewątpliwie nieprzeciętnej osobowości) gwiazdy telewizyjnej. Ma się taką gwiazdę, ma się widzów, oglądalność, popularność i dochody z reklam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupóóóóóóóóóó
ciekawe kto ci takich bzdur naopowiadał :o oni mają sponsorów to raz i żadnych 100tys nie płaca :o nikt by się na to nei zgodził dziecko drogie, za taka kasę by nowe biznesy porobili 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mis Yogi
No proszę, a ja miałam nadzieję, że to wszystko w " czynie społecznym" ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GFabiVer
to NIEMOŻLIWE !!!! jakie wpłaty kasy ? czy Ty wiesz , że to jeste posądzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wierze aby właściciele nieprosperujących restauracji mieli takie sumy. Gessler ma rację wystawiając opinię danemu lokalowi. Przecież tam płacimy za konkretne dania. Dla czego mamy być oszukani, przecież płacimy za jakość i trud a nie za oszukaństwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwaga uwaga nalot forumowiczow
od rydzyka, kaczora i desant z forum gazety polskiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahaha co za glupota
ciekawe kto by na to poszedl... znajomy ma restauracje, pani Gessler byla u niego w czasie przeprowadzania rewolucji w innej knajpie w jego miescie, stolowala sie u niego 4 dni, a potem calkowicie za darmo, zostawila swoj portret z podpisem. podobno spoko babka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdzie ty wyczytalas takie bzdury???? To wszystko jest oplacane przez sponsora programu czyli firme prymat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam na dziś pomysłu
Oczywiście, też byłabym szczęśliwa, gdyby Pani Gessler zostawiła mi swój portret z podpisem... i to jeszcze za darmo! :) Byłabym jej wdzięczna do końca życia :) To wszystko to nie są moje wnioski i pretensje. Są to wyznania ludzi, którzy brali udział w KR. Choć z drugiej strony... Mogą to być słowa właścicieli, u których jednak "rewolucje" nie wyszły...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tu dziś skromnie
bzdura, oglądałam prawie wszystko odcinki, i czasem jest w tak małych knajpkach że nawet 10 tysięcy by nie uzbierali...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam na dziś pomysłu
Ok, nie mam pojęcia, jaka jest prawda. Wyczytałam o tym w pewnej z gazet, a później na jednym z portali. Oczywiście wszystko było "anonimowe". Wypowiadały się osoby, które brały udział z "Kuchennych rewolucjach". Jeśli idą do gazety z takimi oszczerstwami, to podejrzewam, że jednak (jeśli są ludźmi świadomymi wagi słów, które wypowiadają) coś jest na rzeczy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość affasfsa
Gessler zna się na kuchni jak świnia na astronomii. Wie jak wypić smalec i wpierdolić golonkę jednym gryzem. Znane hotele zapraszały to grube gówno i kurewską telewizje kilka razy. zero odzewu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam na dziś pomysłu
No kurczę, ja zakładam temat i próbuję wypowiadać się kulturalnie, z szacunkiem, nawet jeśli czegoś nie popieram, a tu... :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to na pewno w gazecie
poslkiej napisali wiadomo ze tvn i michnik to najwieksi wrogowie. niedlugo beda tam pisac ze michnik je male dzieci a gessler jest tranwestyta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mis Yogi
bo gazeta polska to zuuuo, żadna prawda, tylko fikcja, pranie mózgu. Raz kupiłam i był to o jeden raz za dużo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahaha co za glupota
21:36 [zgłoś do usunięcia] nie mam na dziś pomysłu Oczywiście, też byłabym szczęśliwa, gdyby Pani Gessler zostawiła mi swój portret z podpisem... i to jeszcze za darmo! Byłabym jej wdzięczna do końca życia ironizujesz? zapewniam cie, ze to moj dobry znajomy, jego knajpa dostala swietne opinie od niej, pojawil sie o niej nawet artykul we "Wproscie" (tak, tak, tez zupelnie za darmo). ale kuchnią i kucharzem byla zachwycona. gdybys prowadzila knajpe, bylabys chyba zadowolona z darmowej recenzji od znanej w Polsce osobistosci? zreszta prywatnie okazala sie tez rowną babka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JA U WAZAM ZE PROGRAM JEST SWIETNY I TO ZADNA FIKCJA I SCIEMA I NIE WIEZE ZE RESTAURATOZY PLACA TYLE KASY TO JEST NIE MOZLIWE NIKT BY TYLE KASY NIEDAL; LUDZIE POMYSLCIE TROCHE WYCZYTACIE JAKAS SCIEME W INTERNECIE LUB W GAZECIE I LYKACIE TO JAK PELIKAN JAK SIE KOMUS NIE PODOBA TEN PROGRAM TO NIECH GO NIE OGLADA NIKT GO NIE ZMUSZA ,A CI CO MOWIA ZE MAGDA GESLER NIE UMIE GOTOWAC ZE SMALEC I TAKIE TAM TO NIECH UGOTOJA LEPIEJ JAK SA TACY MADRZY BO W GEBIE KAZDY JEST MADRY I WE KRYTYCE O KIMS,AJAK BY PRZYSZLO CO DO CZEGO TO WODE W DZBANKU BY PRZYPALILI LUDZIE ZASTANOWCIE SIE CO PISZECIE I NIM ZNOW COS NAPISZECIE TO PO STO RAZY SIE ZASTANOWCIE CZY CZSEM ZNOW JAKIS GLUPOT NIECHCECIE NAPISAC BO SMIESZNE TO JEST MAGDA GESLER DOBRZE GOTUJE I DAJE DOBRE RADY NIE JEDNA OSOBA MOGLA BY SIE OD NIE NAUCZYC,A NIE JA KRYTYKOWAC NIE SLUSZNIE.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie mam zdania w tej kwestii ...podejrzewamy tylko z mezem ze ludzie ktorzy przychodza na te wystawne kolacje raczej za to nie placa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeciez ten program utrzymuje sie ze sponsorow czyli przypraw "Prymat" i spotow reklamowych w czasie trwania tego programu , a ktorych jest nie malo. Ogolnie to ja nie rozumiem na czym polega fenomen. Bo przyjezdza pani Gesler wymysla jakies dziwne potrawy typu zupa z piwa-blee, ktore beda specjalnoscia danej resturacji. Sorry ale Polacy raczej nowinek nie lubia. Ja sama jak ide na obiadek to wole to co wszytscy czyli jakas dobra pizze, spagetti, kebaba raczje kuchnia wloska. I jak swiata swiatem tylko resturacje oferujace takie dania sie utrzymuja. Ostsnio w naszym miescie padala restuarcja serwuja rybki. Byly pyszne ale i tak Polacy rzedako ja odwiedzali bo jak wiadomo POlacy za rybami nie przepadaja.A nie te ktore serwuja jaks dziczynze czy zupe z piwa. Jak juz mam wydac kase to nie chce sie po czym pozygac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niby jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Ja wielu rzeczy probowalam typu owoce morza jakeis sushi-Ohyda. Nic mi to nie dalo bo i tak wrcam do kuchni wloskiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prawda jest taka gessler robi sobie reklamę i kase, a tvn kasę i oglądalność. Jestem kucharzem i często mówi ta kobieta bzdury które nie mają prawa bytu w normalnej restauracji np. że ryba musi być świeża a nie mrożoną, dzięki za rybę która leży 2 dni w lodówce. Takich przykładów jest dużo i ona jest tylko twarzą i niczym innym w tym programie. Każdy mógłby to robić jakby zasoba miał sztab ludzi od wymyslania (tvn gesler to zapewnia) a reszta czyli restauracja musi się podpozadkowac. Ludzie jakby ona wemnie kasza rzuciła tak jak tobylo wsekretach budka czy jak ta knajpa się nazywała to patelnia bym ją rzucił. Kto sobie na to pozwoli. Tvn gesler robi kasę i ośmiesza ludzi żeby oglądalność była a wy w to wierzycieli. To jest telewizja i oni decydują jak dany odcinek wyjdzie, tu się wytnie a tam dolozy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
witam oglądam program Kuchenne rewolucje bo mi się podoba chociaż pani Magda czasem przesadza jak rzuca garami czy jedzeniem mniejsza z tym, jestem ślązaczką z dziada pradziada na śląsku mieszkam 40lat i jak słysze śląska rulada to śmiać mi się chce, z tego co ja wiem to mówi się rolada a nie rulada nawet pani Magda zrobiła kiedyś knajpe o nazwie Rulandia niby od rulady, nie wiem jaka jest poprawna nazwa ale na śląsku mówi się rolada pewnie od tego się nazwa wzieła ze mięso się roluje a nie rulada jak wymawia pani Magda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szczerze to nie poszedlbym do zadnej restauracji po kuchennych rewolucjach. Tam ci wszyscy restauratorzy to robia totalny pic na wodzie dla programu. Az zal sluchac tego ich belkotu np "ja im place az 200 zlotych powinni dzikowac bogu ze maja prace" "chcemy tutaj sciagnac ludzi na polska goscinnosc" i jak u kogos takiego mozna dobrze zjesc. Ci restauratorzy to chyba wczesniej robili w jakis nazistowskich obozach zaglady bo to podobna mentalnosc. Tak samo badziewnie jest przed rewolucjami jak i po. A czemu? Bo mentalnosci nikt nie zmieni jak ktos jest skapy i oszczedza na wszystkim to co po programie zmieni swoje nastawienie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takaSobie27
Co za skąpa, chciwa baba z tego ostatniego odcinka. Żeby kazać płacić personelowi za zepsuty towar, czy za danie "za dużo" klientowi? Do tego te śmieszne pensje... mam nadzieję, że jej całkiem padnie ta restauracja, a dziewczyny znajdą lepszą pracę. Dziwię się, że tam z nią siedzą i dają się poniżać. Jakiś absurd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
P Magdo ja mam tylko albo aż prośbę prosze nie jeść próbować tą samą łyżką co pani gotuję i miesza jesze raz w garze ludzią bo ja sama dla rodziny gotując nie robię tego to trochę obrzydliwe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sophie Gignac
Pani Magda Gessler poleca: Kaszka manna z truskawkami Pizza z bananami i brzoskwinią Pierogi z jabłkiem i cynamonem Wszystko na swojskiej śmietanie z 5litrówki po oazie I do tego bryndza z buncem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nacjonalista
a co wy chcecie od tvnu przeciez to tylko kasa sie liczy dla nich jak jestes pusty to zdychaj i nie zawracaj głowy niemieckie gowno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak ktoś lubi być operd.... na oczach całej Polski ,lubi wysłuchiwac tych wulgaryzmów,,, to taki człowiek jest dla mnie psychiczny.. Ale to jego sprawa... był kiedyś taki program podajże.. Kraj się smieje? czy cos takiego// Człowiek przy zdrowych zmysłąch ma szacunek dla swojej osoby i otoczenia//

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ryho
Ta cała geslerowa to hamska baba wcurwia ludzi rzuca jedzeniem po kuchni przed kamerą odważna.Co za curwa jepana .Umnie w kuchni dostała by kopów i w pysk skończyło by się nadobre.Jej dziad był w NKWD.Ona ma takie korzenie curwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×