Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3razyX

O krok od śmierci

Polecane posty

Jestem dwudziestolatkiem bez wykształcenia (edukacje zakończyłem na gimnazjum) i bez perspektyw na przyszłość. Od dłuższego czasu bezskutecznie poszukuje pracy. Ale na swojej drodze napotykam na same trudności (a to brak doświadczenia, a to brak prawa jazdy itp...). Do Urzędu Pracy nie mogę się zarejestrować ponieważ w mieście w którym mieszkam nie mam meldunku. A do tzw. rodzinnych stron nie mam powrotu. Na dodatek kobieta która kocham mieszka ponad pięćset kilometrów ode mnie. To wszystko spowodowało u mnie ogromne załamanie i depresję. Od jakiegoś czasu mam myśli samobójcze. Czuje się nie potrzebny i osamotniony. Dlatego że nikt nie potrafi lub nie chce mi pomóc. Nie wiem co mam robić w takiej sytuacji. Wiem że samobójstwo to ucieczka. Ale obecnie nie widzę innej opcji. Proszę o radę lub pomoc.

Gość Szczerzyneczka :)
A nie lepiej ci pojechać do twojego Urzędu Pracy zarejestrować sie . No chyba to nie problem żeby sie stawiać co 3 mies na wizyty . I sprawać przez neta oferty pracy

Gość rosół z kuryyyyyyy
a nie mozesz postarac sie o meldunek tymczaowy w rejonie podlegającycm po inny up? albo tak jak mówi poprzednikczka, zarejestrowac sie w swoim rodzinnym up i jeżdzic sie podpisywac.Prace, uwierz mi, można znaleźć facetowi o wiele łatwiej. Sa darmowe miejsca przy up, gdzie jest mnóstwo prasy, dostęp do neta... Zawsze mozesz podejsc gdzies na budowe i popytac.

Gość rosół z kuryyyyyyy
a tak poza tym, to nie masz ubezpieczenia, skoro nie jestes zarejestrowany ani nie pracujesz.

Gość jest duzo bezplatnych
szkol pogimnazjalnych zrob LO dla doroslych lub cos innego CO DA CI ZAWOD LUB JAKIES UMIEJETNOSCI

Gość musisz sie jeszcze pouczyc
i zdobyc jakis fach ludzie po dobrych studiach z kilkoma jezykami nie maja roboty a po samym gimnazjum to lipa

Zarejestrować się w miejscu gdzie mam meldunek nie mogę dlatego że to kawał drogi ode mnie. I nie mam za co dojeżdżać. A aby się zarejestrować trzeba jechać minimum dwa razy. Tutaj meldunku nie dostanę bo wynajmuje pokój i właściciel nie zgodzi się aby mnie tymczasowo zameldować. Więc teraz jestem w kropce. A na dalszą naukę też potrzeba stabilizacji. A ja takiej nie mam. Lada dzień mogę zostać bezdomny. I wiem że z tego już nie dam rady wyjść.

Wynajmujesz pokój na to masz a na bilet nie wyskrobiesz ? gdybyś naprawde potrzebował pracy to byś zasuwał aż by sie kurzyło za Tobą . praca sama do ciebie nie przyjdzie . Trzeba sie postarać żeby ją dostać i ją mieć .

Pokój miałem opłacony za rok z góry. Łatwo mówić komuś kto nie jest w mojej sytuacji. Aby szukać efektywnie pracy trzeba mieć za co jeździć. A ja nie mam.

Dorywczo gdzieś zawsze grosz zarobić można . Myślisz że, nie byłam w twojej sytuacji ? To sie zdziwisz . Gdy potrzebowałam pieniędzy to sie szukało byle jakiej pracy czy gdzieś u jakiegoś bambra . Trzeba chcieć . Jest coś takiego jak , Agencja Pracy Tymczasowej zgłoś sie tam pomogą ci

Gość jedz autostopem
-popros kogos z rodziny -znajomych by cie podwiozl za cos przeciez zyjesz cos jesz oplacasz rachunki wymyslasz problemy i tyle praca z jeczenia sie nie znajdzie

Zgadzam się z 3razyX. W takiej sytuacji trudno działać. Gdy ma się tzw. nóż na gardle. Doskonale to rozumiem. Popytam znajomych czy nie maja jakiejś pracy z zakwaterowaniem. Bo przecież nie można człowieka zostawić bez pomocy. A swoja drogą to Wam się dziwie. Bo tyle Was tutaj jest i nikt nie pomyśli aby postarać się pomóc. Bo po co. Niech sobie umiera! Wstyd mi za Was ludzie!

Ja nie mam jak mu pomóc w moich rejonach nie ma takiej pracy z zakwaterowaniem . Niestety .

Od dwuch lat jestem zarejestrowany w Agencji Pracy Tymczasowej. I przez ten czas nie dostałem żadnej propozycji. To nie jest tak że ja nic nie zrobiłem aby z tego wyjść. Bo zrobiłem wszystko co mogłem aby zmienić swój los.

A spróbuj na produkcje gdzieś np do sortowania warzyw czy owoców . tam zawsze sie para rąk przydaje .

Abym mógł starać się o pracę na produkcji np. w branży spożywczej potrzebuje książeczki sanepidowskiej. A ze względu na to że nie mam ubezpieczenia to musiałbym za to zapłacić z własnej kieszeni. Ale nie stać mnie na to

Gość Uodzianka
To idź do roznoszenia ulotek, 30zł za lewą książeczkę sanep. zarobisz.

A swoją drogą Szczerzyneczka piszesz ze w Twoich rejonach nie ma takiej pracy. A skąd wiesz? Skoro nawet nie pytałas. Bo w minutę się nie da tego dowiedzieć.

Mieszkam tutaj od 24 lat i wiem . Mieszkam w małej miejscowości widze co tu sie dzieje ludzie po bambrach chodzą żeby chociaż 30 zł zarobić na jedzenie . Taka polska

A w jakim województwie jesteś obecnie ?

Wpisz w google praca z zakwaterowaniem wielkopolskie na jobrapiro może coś ci wpadnie w oko. karolinka odczep sie idź ziej jadem gdzie indziej takim gadaniem wcale mu nie pomagasz

Jest we wrześni naprzykład . Zaraz poszukam jeszcze raz

Gość algezetyyte
jesli jeszcze nie masz rodziny , dzieci itp... wyjedz za granice na kilka miesiecy, moze jakies zboiry owocow czy cos w tym stylu. Odlozysz troche kasy, cos wynajmnesz blizej kochanej, dasz rade...