Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu nikt mi nie pomoże...

7 dzieci i żadnej większej pomocy od państwa :(Polska to nie kraj dla normalnych

Polecane posty

Nie mogę iść do pracy bo mam dzieci. Mąż zarabia 2,5 na rękę a to jest malutko :( Państwo się na nas wypina, ale namawiają wszystkich do rodzenia :(

Gość ojnoibibn
czemu posluchalas panstwa?:o

Dokladnie nasza Polska jest jaka jest, widac to na każdym kroku. Ja też wpadłam z 2 dzieckiem. No ale nie wyobrażam sobie żeby rodzic w tak trudnych czasach jeszcze więcej dzieci. Człowiek uczy się na błedach niestety.

Gość a państwo ci obiecywało
że będzie utrzymywać twoje dzieci? Nie przypominam sobie czegoś takiego. Nikt normalny przy takich dochodach nie mnoży się jak królik..

Gość dlaczego sie nie
Zabezpieczaliscie? 7 dzieci normalni ludzie nie maja :o zalosne

Gość możesz dorabiać w domu
wystarczy inicjatywa i kreatywność blog z poradami wychowawczymi i domowymi dla gospodyń jak będzie dobry to na reklamach dorobisz albo załóż szkołę rodzenia jojczyć najłatwiej

Witam, antykoncepcja odpada ponieważ niepozwalają mi przekonania religijne, wychowuje dzieci w duchu patrjotycznym a państwo ma nas gdzieś.

To nie ja pisałam o tej anktykoncepcji

Gość dlaczego sie nie
Rudowlosa, chyba cie pojebalo. Mam placic za 10 bachorow bo mnoza sie jak kroliki? A myslisz ze panstwo skad pieniadze na nie wezmie? Z podatkow. A do podatkow potrzebujemy podatnikow, czyli ludzi pracujacych. Rozpedz sie a sciana sama sie znajdzie. Nastepna glupio madra forumowa krowa :o

Gość a państwo ci obiecywało
dlaczego państwo ma jeszcze bardziej wspomagać takie rodziny? Przecież bierzesz zasiłek na dzieci. To państwo na siłę ci te dzieciaki wcisnęło? W takim razie cały świat na Afrykę, Indie i Chiny powinien łożyc, bo tam moda na wielką ilość dzieci. Wydawałoby się, że w Polsce aż takiego analfabetyzmu nie ma i przyszli rodzice wiedzą czym kończy się seks w nieodpowiednim czasie bez zabezpieczenia..

Gość DSFG
MOGŁAŚ SIĘ NIE ROZMNAŻAC JAK MACIORA

Gość ytrtrtrrt
to dorob jeszcze ze 2

Ksiądz po kolędzie powiedział nam że nam ładne dzieci wychodzą i tak jakoś wyszło.

Gość aaallle pierdlcie
ale pierdolicie.. no jasne! w sumie to w dzisiejszych czasach w tym kraju wiekszosci nie stac na wiecej jak jedno dziecko. waszym zdaniem ta wiekszosc powinna miec maks 1 dziecko, albo wcale? A KTO NA WASZE EMERYTURY ZAROBI??? spoko. macie racje.. w ogole nie doszukujmy sie winy w panstwie.

Jeszcze do tego wszystkiego mój mąż pije alkohol, już mam dosyć, najchętniej bym gdzieś wyjechała na tydzień sama gdzieć do ciepłych krajów.

ale z zasilku to ja nigdy na taki wyjazd nie uzbieram :( ledwo na wypad do kina czy postawienie kolezankom kawy wystarcza :(

Będe miała zwrot z podatku to może pojade na wycieczke do Tunezji, tam jest najtaniej.

Gość malineknn
taaaaa... a mnie coś takiego wkurza skoro nie stać cię było na 7mke dzieci to trzeba było tyle ich nie rodzić, jest antykoncepcja, albo zimny prysznic zamiast. państwo ma cie utrzymywać bo rozumu nie masz ? bez przesady.

Oj ludzie :) państwo nikogo nie namawia do posiadania 7 dzieci :) żadne państwo na swiecie. Chodzi o to żeby każda rodzina miała np 3 dzieci, które da radę sama utrzymać

Gość to sie przenies zagranice
proste :)

7 dzieci to jak dla mnie patologia. Trzeba rozumu nie miec zeby tyle dzieciorow narobic. Glupia jestes to teraz cierp.

Gość xknkvldskdvoieshg
Ja tez chetnie wyjechalabym do cieplych krajow (razem z mezem oczywiscie), ale nie mam pieniedzy na taki urlop - nasza dwojka dzieci studiuje i pomimo, ze oboje pracujemy (panstwo nam tez nie pomaga), to nie stac nas w tej chwili na taki luksus. Robienie dzieci jest przyjemne, ale nawet w pismie swietym nie ma wzmianki : "mnozcie sie bez pomyslenia jak kroliki". Przestan biadolic - duza rodzina to wasza swiadoma decyzja i wasza odpowiedzialnosc.