Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoocna dłon

hula hop, a siniaki

Polecane posty

Gość pomoocna dłon

witajcie, zakupiłam sobie hula hop, zostały mi oropne boczki po ciąży, boli mnie sakramenko, czy mogę założyć pas obciskający??mniej mnie wtedy boli, ale czy efekty będą takie same???

Gość pomoocna dłon
halo, nikt mi nie podpowie????:( :(

Gość kubatura
Rozumiem, że chodzi o takie hula-hop z wypustkami? :) Też miałam i też bolało cholernie, tak że dałam radę pokręcić kilka razy i następnego dnia miałam piękną, siną obwódkę wokół pasa - jak ofiara przemocy domowej :D Moja rada (u mnie się sprawdziło) - jak już są siniaki, to odstaw koło do czasu, aż przestanie boleć i zaczną znikać. Może to trwać nawet tydzień czy dwa, ale lepiej dać sobie spokój, żeby nie pogorszyć sprawy :) Potem możesz zacząć od kręcenia na odzieży założonej podwójnie (koszulka a na to jakiś pas materiału) i tak kilka dni :) Jak nie będzie siniaków, to potem możesz spokojnie zdjąć jedną warstwę materiału i kręcić tylko na jednej - ja sama nigdy nie kręciłam na gołej skórze tylko na jakiejś podkoszulce, a efekty były :) Pamiętam, że nie wierzyłam, jak babki pisały, że po pierwszych siniakach kolejne raczej już nie wychodzą, ale faktycznie - kolejne próby to był już mniejszy ból i zero siniaków :) A jakiś czas temu pokręciłam po prawie roku przerwy i ciało nie zapomniało, zero bólu i kręcić mogłam nawet pół godziny i więcej ;)

Gość pomoocna dłon
ooo, to fajnie, dzieki za podpowiedz, a po jakim czasie widzialas efekty??

Gość kubatura
No powiem szczerze, że dość szybko - wliczając dwutygodniową przerwę po tych siniakach to po miesiącu od zakupu :) Nie nastawiaj się, że brzuch czy boczki znikną od razu, bo do tego trzeba cierpliwości (ja już nie dotrwałam do brzucha modelki, ale to co osiągnęłam jakoś wystarczyło). Pierwsze co zobaczysz to nie znikanie boczków, ale mięśnie brzucha - super pracują przy tym kole, bo jest ciężkie i trzeba sporo pracy, żeby je utrzymać. Ja nigdy z hula hop nie miałam problemu, ale przy tym pierwsze dni zeszły na naukę, bo po jednym-dwóch obrotach koło spadało :D Mnie o to wzmocnienie mięśni chodziło bardziej, niż o boczki, bo to mięśnie najbardziej mi siadły i brzucha nie trzymały po porodzie :o Teraz już nie kręcę, bo jestem znów w ciąży, ale po porodzie jak tylko będzie można to znów zacznę :) I może kupię takie z dwoma rzędami wypustek, dla hardkorów, bo moje ma tylko jeden :D

Gość pomoocna dłon
ja własnie mam takie podwójne.Wczoraj mi przyszło i od razu zaczęłam ćwiczyć, a dziś mega siniak, ale tylko po jedenj stronie...Okropnie boli, mogłam narazie kupić jakieś zwykłe.Umiem kręcić, ale gdzieś czytałam, że trzeba kręcić w dwie strony, myślisz,że to prawda??

Gość kubatura
Też tak czytałam, nawet próbowałam, ale za diabła nie umiem kręcić w drugą to se dałam spokój :D Jak potrafisz, to pewnie nie zaszkodzi ;) Przy tym lżejszym, z jednym rzędem wypustek, byłoby to samo, uwierz :) A zwykłe koło, nawet dociążone, z tego co czytałam na różnych forach nie zdaje egzaminu :) I naprawdę, jak już siniaki są, to odłóż do czasu, aż zacznie znikać, bo jak nie to tylko powiększysz tego, co jest, dołożysz kolejne i będziesz dochodzić do siebie dwa razy dłużej :)

Gość pomoocna dłon
ja też za żadna cholere nie umiem w drugą stronę. NO nic, to w takim racze czekam jak zejda siniaki. Dziekuję za pomoć i zdrówka życze no i szybkiego, łatwego rozwiązania:)

Gość kubatura
Powodzenia w walce z boczkami! :)

Gość pomoocna dłon
dzięki, oby szybko to nastąpiło, bo do lata już niedługo:)

o moj Boze dziewczyny, wlasnie ambitnie pierwszy raz od zakupu miesiac temu wyjelam moj hula hop i pokrecilam 2 minuty bo dluzej nie wytrzymalam bolu. powiedzcie mi od ilu minut zaczynalyscie? kubatura, jak dlugo cwiczylas zeby dojsc do tych pol godziny krecenia?