Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona12

Dziewczyny jak dbacie o higiene intymną??

Polecane posty

Gość zdziwiona12

Ja raz dziennie używam żelu do higieny intymnej, nie mam zadnych podrażnień i problemów w tym miejscu, jest czyściutko. Ostatnio jednak czytałam na innej stronie, że nie powinno się używać takich specyfików bo powodują alergie i nawracające stany zapalne. Przyznam,że jak żyje nie miałam z tym do czynienia. A może są tu takie, co się myją samą woda albo jakimiś ziołami??

Gość junn
ja od porodu tylko Lactacyd

Gość mamajasiaaaaaaa
I TAK CI CIPA ŚMIERDZI

Przyznam się szczerze że problem miałam w ciąży jedynie z infekcją i wtedy za poleceniem lekarza używalam żelu. Poza tym myję się cala zwykłym mydłem lub płynem pod prysznic i nigdy poza tamtym incydentem nie miałam żadnych problemów.

Gość wniosek jest taki
nie czytać wszystkiego w necie, a jeśli czytasz, to dzielić na czworo :) ja myję się dwa razy dziennie płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym, a w ciągu dnia, w razie potrzeby - samą wodą nie miewam infekcji ani podrażnień

Używam lactacydu dwa razy dziennie. Wkładki i chusteczki na jakimś wyjeździe jak nie zawsze jest możliwość np rano się umyć.

lactacyd rano i wieczorem. podczas okresu częściej. wkładki tylko wtedy jak jest dużo śluzu.

Gość Myślę, że zbyt często
Lactacyd i już

Gość poiuyhfdsua
Ja codziennie wieczorem podmywam się żelem do higieny intymnej. Po za tym obowiązkowo codziennie wkładka higieniczna a po skorzystaniu z wc chusteczki do higieny intymnej. Nie mam żadnych podrażnień, upławów czy grzybicy.

Gość powiem i ja ......
ja również nigdy nie używałam żadnych specyfików do higieny intymnej i nie miałam problemów typu infekcje ...tylko mydło bądź żel pod prysznic zazwyczaj używam Johnsona lu Dove

Gość zdziwiona12
Ja używam Intimea, tani a bardzo dobry. Jednak właśnie mnie to zdziwiło jaką zrobiono nagonkę na dziewczyny, które myją się specjalnymi żelami, nie rozumiem co w tym złego jeśli mi to pasuje i problemów nie powoduje :) Czy jest choć jedna, co się myje samą wodą??

Gość negeroid
ja używam laktacydu od paru lat, po miesiączce łykam provag z pałeczkami kwasu mlekowego. oczywiście używam wkładek higienicznych bezzapachowych.

Sa zdania ze takie plyny moga negatywnie wpywać na flore bakteryjną bo ja wylawiaja... wiec mysle ze sztuka polega na tym ktory wybierzemy. Najlepiej czytac sklady i kupowac taki plyn w aptece. Ja mam hypoalergiczny Flosleka

Gość lubańska
skoro nie masz problemów po swoim płynie i dobrze sie czujesz po co kombonować? ewentualnie mozna po miesiączce zastoswać probiotyk provag profilaktycznie, ale wg mnie skoro wszystko jest ok znaczy ze dobrze robisz.

Gość haninka
Jeśli wszystko jest w porządku, nie masz problemów to po co nawet brać lek profilaktycznie? Stosuję różne płyny, z Floslek czasem kupuję ale nie hypoalergiczny tylko z serii intymnie czy jakoś tak - białe buteleczki. Laktacyd kupuję czasem, jak jest w promocji :) Ale muszę uważać na wszystko co ma rumianek bo mnie uczula i później problemy są.

Gość koleżanka szklanla
używałam już chyba wszystkiego (łącznie z preparatami z apteki) i co poszłam na basen to miałam jakąś "przyjemność" kilka dni później. Od dwóch lat używam tylko i wyłącznie białego jelenia w płynie i przez te dwa lata nie miałam żadnej infekcji! Oczywiście myje się w okolicach intymnych rano i wieczorem plus po każdej (o ile jestem w domu) toalecie.