Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieliście jakieś

upokarzające sytuacje w szpitalu??

Polecane posty

Gość Aleksandra 1989
No własnie miałaś cesarke, a nie poród naturalny. Ja z tego co piszesz zrozumiałam, ze rodziłaś naturalnie z cewnikiem....

Dziwne, ja rodzilam naturalnie i cewnika nie mialam;)) Swoja droga, sama studiowalam pielegniarstwo i rzadko kiedy nasi opiekunowie pytali pacjentow o zgode na nasza obecnosc przy zabiegach. To na pewno nie jest ok wobec chorych. Jezeli szpital nie jest akademicki to macie prawo sie nie zgodzic , jak ktos powyzej napisal, trzeba sie upominac o prawa, bo niestety w ochronie zdrowia rowniez jest mnostwo chamstwa Z tym poszanowaniem godnosci jest naprawde ciezka sprawa, wciaz nie rozumiem dlaczego standardem nie sa np parawany miedzy poszczegolnymi lozkami. W moim szpitalu jest 36 oddzialow i z tego co kojarze tylko na JEDNYM sa parawany na stale przymocowane do sufitu. No i oddzialy poporodowe maja sale jednoosobowe z lazienkami. Mi jest to obojetne czy gdy jestem pacjentka sa przy moim badaniu studenci czy nie, moze dlatego,ze z tytulu pracy nagosc jest dla mnie normalna i wiem sama jak patrzylam na pacjentow bedac na studiach. Ale mierzenie poczucia wstydu pacjentow poprzez swoje wlasne swiadczy niestety o braku inteligencji i..klasy. W szpitalu , jak wszedzie, trzeba sie czasami rozedrzec by cos osiagnac.

chodziłaś pewnie prywatnie cała ciąze do gina,zapłaciłas za położną więc traktowali cię jak jajko .Ja chodziłam państwowo więc traktowali mnie jak gówno w dresie;)

Gość Aleksandra 1989
Tak tak, leżałam na złotym łózku podawano mi schłodzone soczki i masowane plecy 💤. Tylko głupia kobieta pozwala sobie na nadmiar ludzi podczas porodu, chyba ze lubi świecic dupskiem przed ludzmi. Każda dodatkowa osoba to wieksze ryzyko zakażenia okołopoprodowego wiec o czym my w ogóle mówimy?!

przed porodem miałam jeszcze wizytę z panią ginekolog była okopnie nie miła i chamska wkładała mi rękę wiadomo żeby czop wyszedł strasznie bolało ,że aż się popłakałam a ona z ryjem na mnie ,że musi boleć i że bedzie jeszcze mocniej i że jak się chce mieć dziecko to trzeba cierpieć i tak to jest jak "smarkula" zachodzi w ciążę ;) miałam wtedy 20 lat

NIGDY WIĘCEJ ,dlatego jak widze kobietę w ciązy to jej tylko wspólczuję... chociaż wiem że szpitale ,pielegniarki i lekarze są różni to i tak jej wspólczuje...;)

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa
jak miałam 18 lat jakies to leżałam w szpitalu . i lekarz mówił mi nie raz rzeczy jakich nie powinien był np ,, hmm szkoda ,ze nie ma kamerki w łazience bym widział jak wychodzisz spod pysznica" i jeszcze mi pare razy kładł reke na kolanie.. zwróciłam mu uwagę ,ale nadal mial taki glupie teksty

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa
a był oblesny delikatnie mówiąc

Wystarczylo zeby zapewnil ci porod w klinice, co wcale nie jest kosmicznie drogie (od 500 zlotych wzwyz). No ale on mial twopje cierpienie w tylku, dlatego ja ci wspolczuje meza. Ale twoja sprawa.

kochana wtedy nie było pieniędzy i nawet 500zl się liczyło;) ...no ale los jest przewrotny za to teraz mam jak w niebie:).Noxelia ty za to sobie współczuj swojej głupoty bo wolałabym chyba umrzeć niż mieć twój zryty łeb;)

żal do męża?jak on nawet o tym nie wiedział i nie miałam mu kiedy powiedzieć ,ze tak mnie traktują bo go nie wpuścili;).Zal to mogę mieć do szpitala ;) co najwyżej ale jesteś za głupia żeby to zrozumieć ,żyjesz na zasiłku nędzna kretynko i się cieszysz z tych groszy;) współczuję ci

ie bo szkoda mi czasu na takie scierwo jak ty ,lekarze powinni ci więcej psychotrpów zaaplikować żebyś znormalniała, chociaż w twoim obecnym stanie to chyba raczej niemożliwe;)

Przy bogatych rodzicach, to moge miec nawet zasilek 5 zlotych i nie narzekac :) I moi rodzice jesli kiedys bede chciala dzieci, to mi zaplaca za cc w klinice w Poznaniu. Mialabym wskazania, ale nie chce panstwowo. Twoi mieli ciebie gdzies, pa :)

Gość rkyioeynuiynuiywtui
Aleksandra 1989 ja mialam cc i cewnik zakladany byl przed zabiegiem

Gość ale w czym macie problem?
ja rodziłam SN i byłam zacewnikowana moj poród trwał 8 godzin jak wy to sobie ewyobrazacie, ze co pol godziny mieli mnie rozlaczac spod calej aparatury tylko po to zebym poszla do lazienki cewnik był dla mnie komfortem, tak samo jak lewatywa, o którą sama poprosiłam zeby nie było niespodzianek wtedy było mi wszystko jedno jak wyglądam i kto na mnie patrzy miałam sale jedynke i poród rodzinny, a to wszystko bez zadnych opłat, porod prawie 4 lata temu

Gość sdxfgchbjnk
Akurat wczoraj matka mi opowiadała: Miała kiedyś mieć tzw. przypalankę na nadżerkę. W szpitalu. Zgłosiła się na zabieg, rozebrała, położyła na ten fotel, rozkraczyła, z pipką na wierzchu. A ginekolożka sprowadziła jeszcze iluś tam studentów, samych chłopaków - bez jej zgody. To już bardzo zestresowało moją matkę. Ginekolog już miała wprowadzać w pochwę ten sprzęt do 'przypalania', gdy się okazało, że coś się popsuło czy prądu zabrakło. I zanim to naprawili, ileś czasu upłynęło, a ona musiała leżeć z gołą dupą na wierzchu a wszyscy tylko lustrowali jej krocze. Nikt się nie odwrócił, nikt jej nie przykrył czy coś, a i ona totalnie zawstydzona nic z siebie nie umiała wydobyć. Kiedyś czytałam taki przypadek: Młoda kobieta rodzi. Bez jej zgody przyprowadzają studentów-samych facetów. Jakoś to przełknęła, chociaż się wstydziła. Do tego stale ktoś się kręcił na tej sali porodowej, drzwi otwierał, wchodził, zaglądał, drzwi nie zamykał, przyłaził, gapił się, komentował, wychodził i tak w kółko. Tuż po porodzie lekarz kazał ją zszyć, bo pękła, studentowi, który robił to pierwszy raz. Jakiś czas później ta kobieta, będąc gdzieś w pobliżu, usłyszała, jak ów student głośno i żywo komentuje innym studentom,której konkretnie robił, co jej robił, gdzie jej zaglądał i jak to "wyszywał jej kreację".

Gość sdxfgchbjnk
Za upokarzające uważam też: Zmuszanie? Wymaganie? od kobiet po porodach, aby podczas obchodów koszule podnosiły i cipki pokazywały, albo samowolne zadzieranie ich do góry.

Dla mnie w ogole faceci poloznicy i ginekolodzy to jakas totalna pomylka, swiat zwariowal. Kiedys tylko kobiety asystowaly w takich sytuacjach, a teraz dziwki specjalnie do facetow chodza, wiec niech sie nie dziwia ze sa potem komentowane.

Gość moooiu
Noxi chociaż raz coś mądrego napisałaś :)

Gość swobodny nudysta
"brak parawanów, brak koszulki do operacji - jechało się nago pod przykryciem, koleznaka z sali mnie widziała nago, ja ja tez zresztą " o nie, to do prawdy straszne....! LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ to że ktoś was zobaczy nago to nie koniec świata jak można się wstydzić osób tej samej płci w sytuacjach ASEKSUALNYCH np. szpital, basen, prysznic, sauna, cokolwiek, nie mówiąc już o tym że polacy wstydzą się wszędzie i wszystkiego! wstydzą się lekarza, ludzi w saunie, na basenie, na plaży te wasze kompleksy, że ktoś was zobaczy, że będzie oceniał zakrywacie się jakby to był największy horror, jak gdyby kogoś tak bardzo obchodziły wasze cycki i inne części ciała.....

Gość kalanchoeee
Nudysta -pochodź sobie z gołym ch...po ulicy jak taki odważny jesteś.