Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białaska123123

KOMUNIA 2012 - ile?????????

Polecane posty

Gość białaska123123

Ile powinnam dać kasy siostrzenicy męża (nie jesteśmy chrzestnymi). W grę wchodzą tylko pieniądze, bo mała jest z bogatej rodziny i ma wszystko co chce; Powiem tylko, że nas będzie 3 (gości) i jesteśmy biedni.

Gość Lidzia...
dajesz tyle na ile cię stać.... ja też idę do siostrzeńca męża i chce dać 200zł.

Gość chrzestna09876
U mnie chrzesni corki dawali po 200 i 300 zl , sama babcia dala 100 a drudzy dziadkowie 500 w zaleznosci od majetnosci. Uwazam ze kazdy dal duzo jak na swoje mozliwosci- nie jestesmy zamozna rodzina

Gość białaska123123
Powiem, że mamy 1600 zł na miesiąc.

Gość białaska123123
Nie chce też wyjść na sępa.

Gość gdggdhdhdd
ja swojej chrzesnicy a siostrze mojego meza kupie kamerke,z lombardu za 60zl juz se upatrzylam.Ona nie pochodzi raczej z bogatej rodziny a my tez ostatnio jestesmy w kiepskiej sytuacji,maz stracil prace i ledwo ciagniemy puki co.Chcecie do dajcie te 500 zl ale nas nie stac a nie bede sie zapozyczac.

Gość białaska123123
To chyba obok mnie mieszkają tacy ''popaparńcy", że kupują komputery, telewizory, quady.....

Gość białaska123123
Muszę pogadać jeszcze z mężem, ale on by dał dużo - z tym, że to do mnie należycie wyżywienie i opłacenie rodziny - a nie na nim. Bo wiadomo do kasy dochodzi bukiet i bombonierka - a to znów jakby nie było 50 zł jak nic.

Gość białaska123123
A dla mnie 1000zł (przykład) to, jak dla nich 10.000 zł. Jest między naszymi rodzinami przepaść finansowa.

Gość Bartek ma zeza
Okolice 200 zł maks.

Gość białaska123123
Podnoszę

Gość Kasienka_Kasienka
Ja też mam komunię w tym roku, jest to siostra cioteczna mojego Faceta (bardzo późne dziecko), dajemy wspólnie 200zł i basta! Nie ma co dawać więcej.

''200zł ? chyba zartujesz myślę że 500 zł to najmarniej trzeba dać '' Ludzie przesadzają z tymi komputerami, laptopami, kamerami, pieniędzmi rzędu 500zł + na komunie. To jest dziecko, nie potrzebuje sporej kasy, albo od razu w wieku 8 lat ( bo tyle ma się jak przystępuje do komunii) kamery czy laptopa za 2 tysiące. Zresztą komunia to uroczystość religijna, nie biznes w postaci drogich prezentów. Ludzie sami sprawiają, że zapomina się o tym co najważniejsze w tym dniu dla dziecka a skupiają się na pokazaniu co oni kupili i za ile. Ja dałabym 200zł na miejscu autorki, dokupiła pamiątkę i może jakąś książkę religijną w której napisałabym dedykacje ( żeby dziecko pamiętało iż to prezent z komunii).

Gość malinowka
ja ide do synka mojej kuzynki, mąż nie idzie bo ma zjazd w szkole więc zabieram synka bo tez jest zaproszony i daje 200 zl plus pamiątkę i myślę ze wystarczy :-)

Gość malamigotkaaaaa
300 zł w zupełności wystarczy.

Gość białaska123123
dzięki :)

Gość 3423423423423
Jak wy to robicie??? Ja w zeszłym roku urzadzałam komunię dla dziecka, niepełnosprawnego. Byli głównie oboje chrzestni, najblizsza rodzina. Nie dostałam od nikogo żadnych pieniędzy, tylko zyczenia, i złożyliśmy się w 4 osoby - rodzice plus dwojka chrzesstnych na trampolinę ogrodową, jeszcze był z tego wielki problem dla chrzestnej, że 150 zł to sporo...

Gość białaska123123
Stwierdziłam, że dam 400 zł i biblię.... W końcu nie jestem zamożna.... i niech sobie myślą co chcą.

Gość 3423423423423
jak jestes niezamozna, to nie wiem czy to dobre wyjscie dawanie kasy. Zawsze mozna poszukac czegoś b. nietypowego, co cięzko dostac, jakiś hit na allegro którego nie ma w normalnych sklepach, ciekawa gra w promocji, itp. A tak to jeszcze będzie że mało dałas.

Gość białaska123123
3423423423423 pytałam - oni chcą kasę!

Gość białaska123123
wszyscy mi mówią, że na komunie daje się więcej niż na wesele.

Gość białaska123123
wpierw planowałam dać 300 zł; potem 400 zł; ale po ''nacisku'' koleżanki to 500 zł... Teraz stwierdziłam, że dam max 400 zł + biblia i kwiaty - to będzie niecałe 500 zł w sumie. To moim zdaniem i tak dużo, na męża zarobki.

Gość kotka74-81
moja cora ma teraz komunie ....siostra jest chrzestna i wiem ze kasy nie ma za wiele bo sie buduje .Jak by mojej corze dala 500 na komunie to bym ja wykopala z chaty na kopach ,200 wystarczy albo aparat fotograficzny zwykly prosty , po co dzieci rozpieszczac i tak maja wszystko co chca

Gość kotka74-81
nie dawaj sie naciskac ...... to jak zastaw sie a postaw sie ..masakra jakas

Gość białaska123123
wiem.... nawet nie wierz jakbym chciała dać mniej, tym bardziej, że teraz kasy nie mamy, bo remont robiliśmy i nawet czekam na wypłatę męża by oddać mojej siostrze. ale nie dość, że każdy mi gdaka, to jeszcze mój mąż jest taki głupi i byłby wstanie dać ostatni swój grosz - bo to jego rodzina.

Gość białaska123123
Oni wiedzą ile zarabia mój mąż.. ale dla nich kasa jako tak sie nie liczy, bo mają wszystko co chca.

Gość pytajka pytająca
JA ide teraz na Komunię,bo jestem chrzestną i daje 500 zł (4 osoby).Nie uznaje zasady-zastaw sie a postaw się :)Zreszta i tak mnie obgadaja i tak,wiec mam to w dupie :P