Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Jaki prezent ślubny do domu?

Polecane posty

Gość kasia zsczze
Ekspres ciśnieniowy, który mieli ziarna kawy, pościel z egipskiej bawełny (ok. 500 zł)

Gość orktraa
A planuja w przyszlosci slub koscielny? Bo jesli tak to troche drogi prezent na slub cywilny.

@jenk: Talon do sklepu rzeczywiście może być rewelacyjnym pomysłem. Pozwala uniknąć sytuacji z powtórzeniem się prezentu lub zakupem takiego zupełnie nietrafionego. Warto pomyśleć nad umówieniem się z kilkoma innymi osobami na takie talony - dzięki temu para będzie mogła pozwolić sobie na nieco droższy zakup :)

Gość okazja czyni zlodzieja
dobry jest komplet sztuccow z Gerlacha, pamiatka na cale zycie do tego :)

ekspres do kawy to n a pewno dobry pomysł, tak przynajmniej mi się wydaje. w avansie w fajnych cenach można nabyć sprzęt tego typu, także się rozejrzyj :)

Moim zdaniem,każdy kupuje na tyle co go stać. Jeżeli ciocie,czy matkę chrzestną stać na prezent za 1500 zł, to co w tym złego ,że ktoś inny kupi za 200zł?? Co do prezentu,to ja sztućców bym nie kupowała(sama nie dawno ślubowałam,i dostaliśmy z mężem komplet ,jednak jak do tej pory leżał...czekał na okazje;D) Jeżeli pralka już jest,telewizor też..to faktycznie ta zmywarka... ,albo lodówka...kino domowe też bym chciała dostać(kupiliśmy z mężem po weselu) ... hmmm jednak jak dłużej sie zastanowić..Powinniście wiedzieć jakie maja przyszli młodzi mieszkanie,może jakiś narożnik??,albo jakaś ładną szklaną ławę...Trudno powiedzieć,bo nie wiadomo co już mają ,a czego nie.

Gość kehrkshkgd
ja bym w zyciu nie chciała dostac porcelany, jestem wybredna i mam swoj gust a co jak nie trafisz ? Moze odwiedz ich i zobacz czego im brakuje ? moze maja stara lodówkę itp ? robot kuchenny ale to w kwocie 500 zł kupisz , z droższych zeczy jeszcze zmywarka ale tutaj tez musisz zobaczyc czy maja meble na wymiar i czy zmywarka do zabudowy musi byc czy normalna itp , jezeli lubia kawe to fajnym pomysłem jest porzadny ekspres do kawy ale to juz musisz liczyc te 1500 zł bo za tysiąc to szajsy są aha i nie kupuj na kapsułki bo to badziew !

W takich chwilach docenia się listy prezentów przygotowywane wcześniej przez parę młodą. Owszem, miło jest dostać prezent niespodziankę, ale częściej młode małżeństwo cieszy się z rzeczy, które są im faktycznie potrzebne np. w nowym mieszkaniu :)

Gość Aquamania
Według mnie najlepszym prezentem dla młodych jest zestaw dobrej jakości garnków miedzianych.

garnki zawsze się przydają, to fakt :) ale w przypadku, gdy młodzi mają urządzone już mieszkanie... jakieś pomysły? może jakaś wycieczka?

Gość nawilżacz
Najlepszy byłby odkurzacz... robojet i para młoda nie będzie świata poza tym domownikiem widzieć ( no oprócz siebie jeszcze :) ) Wiele nie kosztuje a idealny na taką okazję + praktyczny i pomocny. :

Gość pannamajster
odkurzacz? no w sumie nienajgorszy pomysł, teraz mpm wypuścił fajny nowy model ekobora. cena nie jest jakaś powalająca, a ma w sobie filtr hepa, no i jest to odkurzacz wodny - dobra opcja dla alergików.

Jeszcze to walkujecie? Znam ludzi nie uzywajacych ekspresu do kawy i zmywarki. Nie, bo ich nie stac = nie lubia. A akurat dostali w prezencie. Dla mnie nie najlepszy pomysl kupowac w ciemno - w tej sytuacji podpytac rodzicow

Gość chyba w snach
Garnki Zmywarka Odkurzacz

Gość poweselna
Ja, jako młoda żona, ucieszyłabym się z czegoś, co jest przydatne, ale nie jest niezbędne i sama skąpiłabym na to pieniędzy :) Kino domowe to świetna rzecz i chciałabym mieć, ale sama nie wydam na to pieniędzy, bo mam inne wydatki. Podobnie jest z piękną zastawą obiadowo-kawową czy kompletem ekskluzywnych sztućców. Uważałabym na rzeczy dekoracyjne, bo lampa czy obraz niekoniecznie muszą pasować gustom młodym.

Gość Helio33
kupiłam w końcu odkurzacz który ktoś mi polecił, automatyczny RoboJet i zestaw garnków, byli bardzo zadowoleni bo teraz przy małej Adzie mają dużo roboty a odkurzacz sprząta sam i bardzo cichutko, i co najważniejsze zajmuje mało miejsca a mieszkanko mają malutkie, jakieś 40 m2 to każde miejsce się liczy. Dobrze mi doradziliście, a sama bym na 100% nie wpadła na taki pomysł, bo nawet nie wiedziałam, że takie cuda są i w miarę sensownej cenie.

Gość M&K
Zestaw żeliwnych albo miedzianych patelni, bardzo eleganckie i długo posłużą i do tego widelec do odwracania smażonych potraw np. Forky. My coś takiego dostaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni

Gość sylwia grzegorczyk
a może coś zupełnie z innej beczki im kupisz? Bo pewnie wszyscy się skupili na kuchni i sypialni czyli ekspresy do kawy, czajniki, kołdry.... może jednak kupisz coś z innej beczki np... kosiarkę czy coś z tych rzeczy? Bo też są potrzebne! http://www.sklepal-ko.pl/akku-comfort-34-li.html

Gość Gosieczek z Lublina
Hmmm jeśli koniecznie trzeba do domu to pewnie wszystkie takie podstawowe rzeczy zostały wybrane (jak pisała Sylwia Grzegorczyk).... może wybierzesz jakieś drobnostki, z ładnym designem? Np tutaj jest multum takich fajnych gadżetów do domu... wybierzesz sobie coś :) http://mrjoy.pl/do/cat/main-domibiuro/main-domibiuro?limit=100

Ja bym kupiła zestaw obiadowy na 12 osób z pięknym wykończeniem w skrzyni lub w koszu wiklinowym, elegancko spakowany koszt około 400-1000zł w zależności gdzie kupisz.

Gość dione0
Mało zobowiązująca jest butelka wina lub coś do kuchni, np. forky.

Gość Elll
A może jakaś ekskluzywna pościel? polecam coś ze sklepu internetowego www.sennyraj.pl Najlepsza jakość gwarantowana!

Na prezent ślubny dostałam od rodziców ekspres, dostałam też wiele innych podarunków, ale nie cieszyły mnie tak bardzo jak ekspres. Do dziś robi pyszną kawę, która dodaje mi energii każdego dnia i przypomina ten wyjątkowy dzień w moim życiu. Jeśli rozważasz zakup ekspresu zobacz mój http://sklep.ekspresyjura.pl/pl/p/Ekspres-do-kawy-Jura-Impressa-J9.3-Briliantsilver-TFT-One-Touch/68

A ja proponuję połączenie dla domu i dla siebie, coś takiego osobistego i wyjątkowego. Ja kilka miesięcy temu kupiła szkatułkę ze strusiego jaja. Można ją zamówić przez kuriera i po sprawie :) https://studioannam.blogspot.com Mam nadzieje, że komuś to pomoże. Dla mnie okazało się wybawieniem :D

Gość gość
Według mnie dobrym pomysłem jest elegancka zastawa porcelanowa. Kupowałam przyjaciółce porcelanę z Ćmielowa na http://porcelana24.pl/ to dobry, oryginalny i stosunkowo niedrogi prezent. :) Zawsze się sprawdzi.

Gość Aneta_żża
robot kuchenny to wspaniala sprawa : http://www.skapiec.pl/site/cat/301/comp/113056 :) mysle,ze bezproblemowo mozesz cos takiego kupic Mozna oczywiscie tez tansze wersje dostac, ja podaje taka dla przykladu,bo marka slynie z tego,ze jest solidnie wykonana i te calkiem fajnego retro stylu