Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piparada

uciążliwa współlokatorka

Polecane posty

Gość piparada

Mam dziwna współlokatorkę, od tego roku zaczęłam studia jestem z małopolski a poszłam do Wrocławia, nie miałam tu znajomych, wiec postanowiłam wynająć mieszkanie z dziewczyną ogłaszającą się w Internecie. Ogólnie natrafiłam na bardzo wierzącą dziewczynę, nie przeszkadzało mi to, szanuje czyjąś wiarę i nawet zaimponowała mi tym. Jednak po dłuższym mieszkaniu razem zaczęłam zauważać pewne dziwne zachowania . wymienię je w punkcie; - na półkach w łazience ma mnóstwo kosmetyków , tylko pustych, jak jej mowie by je wyrzuciła i zrobiła więcej miejsca, to ona ze nie , chce aby inni widzieli ze ma dużo kosmetyków -norma to zostawianie wieczorem na podłodze w łazience brudnych majtek i bądź wkładanie je do mojego koszyka na brudne ubrania -raz miałam cały dżem, spytała się czy może sobie użyczyć łyżeczkę dżemu bo nie ma z czym kaszki zjeść , zgodziłam się po czym słyszę; słoik ci umyć czy wyrzucić -brudna umywalka zawsze po jej wyjściu z łazienki - ja kupuje papier toaletowy za 6/7 zł a ona 10 rolek na 2zł - nie pytając się pije moją kawe, mimo iż ciagle pozostawiam na półce karteczkę z napisem proszę nie pic mojej kawy, powinna się domyślić ze to do niej, bo jesteśmy tylko we dwie

Gość ladna chociaz?
moze potrzeba jej dobrego rzniecia?

Gość Banany
I pewnie podbiera ci papier toaletowy bo lepszy

Powiedz jej wprost,ze takie zachowanie ci nie odpowiada, albo też jej wyjadaj z lodówki. Co do papieru toaletowego, to przesadzasz. Nie każdy może sobie pozwolić na rolkę za 6 zł, zwłaszcza student

Oj namieszkalam się podczas studiów z różnymi dziwnymi ludźmi i uwierz, że sytuacje, które napisałaś to nic... Jedyne co możesz zrobić to: schować swój papier toaletowy (używajcie osobno, jak spyta czemu to powiedz, że wolisz używać bardziej miękkiego, bo inny podrażnia Cię czy coś) i kawę. Ja byłam zmuszona trzymać wszystko w pokoju a z lodówki prawie nie korzystałam, bo zostawienie tam czegokolwiek było jednoznaczne ze straceniem tego... Puste kosmetyki bym olała jeśli macie tyle samo miejsca na półkach - chce się chwalić pustymi opakowaniami to niech się chwali. Brudną bieliznę z kosza kładłabym jej na poduszkę jeśli macie jeden pokój, jeśli osobne to zostawiała gdzieś w kuchni czy na wierzchu, może dotrze :) rozmowy z takimi osobami zwykle niestety nie mają najmniejszego sensu...

Gość rób tak
Miałam to samo z parką. Notoryczny syf, kiła, mogiła, branie moich rzeczy bez pytania, a najgorsze były łonowce i niespłukany brud po ich kapielach. Zaczęłam robić to samo, po 3 tygodniach była wojna, potem spokój :)

Gość starocie w grocie
no ja mam kilka jeszcze bardziej upierdliwych pomysłów( typu oko za oko;) ) ale generalnie zgadzam się ze strzałka... tylko NAJPIERW uprzedz ,że jesli jeszcze raz to zrobisz to i to ...a pożniej badz konsekwentna