Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Nasturcja

DEcyzja o powrocie do pracy

Polecane posty

Chciałam zapytać bo moze akurat są tu takie mamy które wracały bądź podjęły nową pracę gdy dziecko miało ok. rok, może półtora. Najprawdopodobniej będę miala możliwość pracy w pewnej firmie, na pełny etat. Firma jest super, warunki bdb itd..Tylko przeraża mnie myśl o rozstaniu z dzieckiem, od urodzenia jestem ciągle z nim i wiem ze początki mogą być różne. Zastanawiam się jak przez to przejść, czy decydować się na nianię czy prywatny złobek (w państwowych nie ma szans na miejsce)..są tu mamy które miały podobnie?

Gość u mnie jeszcze ten temat
za jakis czas, ale mówia ze roczniaki szybciej sie adaptuja niz 3 latki, nie wiem ile z tego prady, zalezy od dziecka

Gość jhjkg,kjhg
Ja wróciłam do pracy jak mój skarbek miał 10 miesięcy :( Nie było łatwo, a wręcz było cholernie ciężko, ale było to takie ciężkie dla mnie, bo dziecko tego tak bardzo nie odczuło. Ja się zdecydowałam na prywatne przedszkole czynne od 6:15 do 19, gdzie dzieci przyjmowane są od 6 miesiąca życia. Jakoś nie miałam zaufania do opiekunki - byłaby z dzieckiem sama, a tak jest pod opieką kilku osób i jedna drugiej patrzy na ręce. Może to głupie, ale tak jakoś mam. Pracuję od 7 do 15, więc i godziny otwarcia były idealne...