Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana praczka

Do znajacych się na pralkach otwieranych od góry.Pomocy!!!

Polecane posty

Gość załamana praczka

Mam pralke Elektolux Inspire.Po odwróceniu bebna "do góry nogami" jest tam takie coś http://zapodaj.net/77ed4fc53c86.jpg.html Zbiera sie tam taki szlam,taka jakby glina>Nie wiem co to jest.Próbuje to wybierac pilniczkiem ale kurcze,nie daje rady.Co to jest???Czy ten plastik z dziurkami mozna jakoś wyjąc ,zeby wyczyścic?Pralka od jakiegoś czasu robi mi szare plamy i mysle ze to od tego co sie zbiera w dziurach A to jest ten szlam http://zapodaj.net/6e674cc88d76.jpg.html Prosze bez złośliwosci.O pralkre dbam,raz na jakiś czas właczam pusta pralkę z octem(tak zalecił mi fachowiec od pralek) i dzieki temu tych szarych plam jest mniej.

Gość ha,ha.
To sie wykręca i myje,zbierającą wodę szmata sie zbiera. Te pralki są głupie,miałam tradycyjna zawsze czyściutka była chodzi mi o bęben,a te moja jekieś syfy sie robią

Gość Ranija
Też mam od góry ładowaną Whirpool ale nie mam takiego ustrojsta. Może pralka nie wypompowuje do końca wody. Zostają tam resztki proszku. U mnie taki osad robi się w pojemnikach na proszek i płyn. Spróbuj to wyjąć, myślę że każda część jest ruchoma.

Gość załamana praczka
Jak zajrze do bębna i wyjme taki plastik,gdzie zbierają się rożne drobne rzeczy-widze taka brudna,mętną wodę.Skad ona jest? A jak ten plastik odkrecić ,jak te sruby takie dziwne są ?

Gość załamana praczka
Ranija mam wkretarko-wykretarkę i za zadne skarby nie moge tego odkrecić :(Mąż wraca pozno w nocy i nie ma sily na rozkrecanie pralki.Musze to zrobic sama. Czy ktos z Was ma taka pralkę???

Gość ha,ha.
Ja mam zbiornik w Elektroluxie na dole i tam sie wykreca.