Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfkigg

brązowe oczy mają w sobie coś magicznego, takie blask. najładniejsze są.

Polecane posty

Gość niebieskie czy szare
to oczka mojej cory :) ja mam niebieskie, maz brazowe czekalam jak beda sie zmieniac na braz bardzo mi sie podobaja, a tu takie niebieskie wyszly :)

Gość snowwwhite
udowodnione jest, że ludziom o brązowych oczach inni bardziej ufają, uważają za przyjaznych i łągodnych. więcej im wybaczają i więcej im uchodzi na sucho, są ogólnie uważane za osoby o dobrym sercu ;) poza tym są ładniejsi (IMO) :P osoby o jasnych oczach są uważane za przebiegłe, dwulicowe i często fałszywe, a pzoa tym złośliwe ;) ciemne oczka są najpiękniejsze :)

Gość Wegra.
Ja mam niebieskie oczy i zawsze chcialam miec CIEMNO brązowe. Nie jakies tam piwne tyllo wlasnie takie ciemne.

Gość snowwwhite
nie :P własnie szukam artykułu, w którym to przeczytałam. sama mam bardzo ciemne oczy i wiele mi uchodzi na sucho, podczas gdy moim niebieskookim znajomym nie za bardzo :P kiedyś zwiałam z lekcji z koleżanka niebieskooką i to ona została ukarana, bo jak stwierdizłą wych. :,,mnie dobrze z oczu patrzy", chociaż oan była niewinna :P

Gość Juliaaaaaaaaaaa
a ja mam jakieś takie zielonkawe ,ale takie w ciemnym odcieniu , poza tym nie wiem czemu ,ale z natury przeważnie mam szerokie źrenice . wiadomo jak jest swiatło to troche mi sie zwężaja ,ale nigdy nie mam małych źrenic własciwie wiec jest wrazenie ,ze mam ciemne oczy

Gość Juliaaaaaaaaaaa
ale zawsze mnie zastanawiało czemu mam takie szerokie te źrenice jakbym cos brała :P nawet inni tez to zauwazyli ,ze mam szerokie.. a jestem zdrowa chyba

Gość Juliaaaaaaaaaaa
no nie przejrzałaś moje zamiary :D

Gość snowwwhite
w końcu nie bez powodu brązowe oczy nazywa si e ,,sarnimi" ;) wiadomo, że sarna kojarzy się z łagodnościa i dobrocią i takie cechy przypisujemy NIEŚWIADOMIE osobom ciemnookim ;) co oczywiscie jest głupie, jak wszystkie stereotypy itp. o jasnych oczach mówi się "kocie" - a wiadomo jakie są koty -chodza własnymi scieżkami, są zimne, nie przywiazuja się do ludzi, fałszywe itp. ;)

Gość Juliaaaaaaaaaaa
snowwwhite- wybacz ,ale nie każde brazowe oczy mi sie kojarzą z sarnimi.. np jakby wziac grubą ,wielką i groźna babe z brazowymi oczami to byś powiedziała ,ze sa sarnie?

Gość snowwwhite
no widzisz, bo ty patrzysz na całokształt i na pierwszy plan wysuwa ci się to, ze to przede wszystkim gruba baba :P ale zgadzam się - nie każde są sarnie ;)))

"w końcu nie bez powodu brązowe oczy nazywa si e ,,sarnimi" wiadomo, że sarna kojarzy się z łagodnościa i dobrocią" No chyba żartujesz :) widzialas kiedyś sarne? A jej oczy? Szczerze to nie znam żadnej sarny która jest dobra :D to plochliwe zwierzatka z wylupiastymi oczami...wiec jeśli lubisz takie porównanie to wspolczoje

Gość gvgv
mi tam sie brązowe oczy zawsze z wrednymi osobami kojarzyły.

Gość snowwwhite
volvox, a czy ja tutaj mówię o rzeczywistości? mimo wszystko sarenki budzą raczej pozytywne uczucia ;)) to są wszsytko stereotypy :P niebiesooka osoba może być dobra, a ciemnooka fałszywa, ale ludzie po wyglądzie nieświadomie klasyfikują je na odwrót :P i mówcie sobie , co chcecie :P

Gość ostatnio brązowe
kojarzą mi sie z pewnym babsztylem który mnie prześladował latami. Trochę zwalczałam to krówsko w ramach odwetu. Ale wcześniejsze skojarzenia mam raczej pozytywne :)

Mi brązowe kojarzą sie z psychopatami :D tylko dlatego że osoby niezrownowazone które znam mają takie oczy. A niebieskie ze spokojem, ale też z zimnem...w sumie jazdy kolor kojarzy mi się dobrze a jak dłużej pomyśle to znajde zły przykład

Gość ostatnio brązowe
e tam, nie ma związku między kolorem oczu a osobowością.

Gość brązowe oczy sa takie mądre
w koncu wszystkie psy takie maja

Gość snowwwhite
jasne, ze nie ma!! :D wygląd i charakter nie mają ze sobą związku. ale ludziom łądnym i tak przypisuje się pozytywne cechy no nie? ;) :P

Jak jestem posiadaczką dużych brązowych oczu tzn. ognisto-brązowych ;) Każdy je chwali i to pierwsze na co zawsze zwracają uwage . To chyba jedyne czego bym w sobie nie zmieniła :P Ale piękne równiez są ciemno-niebieskie lub morskie oczy.

smiesza mnie te opinie niektorych. Mozna miec niewinna anielska twarz majac jasne oczy i mozna miec wredna i niemila twaz majac oczy ciemne.wszystko zalezy od ksztaltu, oprawy, rysow twarzy, kolor oczu jest sprawa drugorzedna. Przyklad-taka jola rutowicz ma bardzo ciemne oczy, piekna doutzen kroes ma jasne- pierwsza wiadomo jak wyglada, a druga ma anielska wrecz urode. wiec nie piszcie bzdur http://www.google.com/imgres?q=doutzen+kroes&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbnid=DbDf5GE6YMDSrM:&imgrefurl=http://hollandabeauty.blogspot.com/2012/03/style-of-doutzen-kroes.html&docid=OsFAnifEyw6XlM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-373IZ-ofxNM/T2W8MGpun9I/AAAAAAAAD4Q/accGGmsJc_U/s640/twittermodels7%25252520(2).jpg&w=421&h=550&ei=0YEfUN23DNO00QXFl4CwBg&zoom=1&iact=hc&vpx=304&vpy=130&dur=1713&hovh=257&hovw=196&tx=115&ty=158&sig=105351889844303813415&page=1&tbnh=159&tbnw=123&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:0,i:75

Gość nie mam na dziś pomysłu
Ja tam oceniam oczy tylko u mężczyzn :P I podobają mi się właśnie takie ciemniejsze, mam wrażenie, że są bardziej wyraziste. Zauważyłam też, że kobiety z ciemnymi oczami mają większe pole do popisu, jeśli chodzi o ich makijaż, większość kolorów pasuje... :) Na przykład takie, co o nich myślicie? :) http://nd01.jxs.cz/102/216/a88f99d444_6794664_o2.jpg

Gość nibyksiezniczka
moim zdaniem najladniejsze sa wlasnie ciemno brazowe i wlasnie sa zadko spotykane, ja najczesciej spotykam niebiesko i zielonookich ludzi. oczywiscie zalezy co komu pasuje- brazowe oczy pasuja do ciemnych wlosow i ciemnej karnacji-wg mnie

bzdura,ze tylko brazowe oczy pasuja do ciemnych wlosow, wlasnie wtedy sie zlewa wszystko, najladniej wygladaja jasne z ciemnymi wlosami, pod warunkiem ze sa naturalne np piekna modelka megan ewing, dla mnie najpiekniejsza kobieta na swieciehttp://www.google.com/imgres?q=megan+ewing&start=177&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbnid=GZi9P6_YK6kh1M:&imgrefurl=http://avana21.blogspot.com/2009/01/megan-ewing.html&docid=T7vK3EaYVdSXKM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_Eno7CcXPneg/SV9TwP5WUJI/AAAAAAAAAus/MNBH_KlAUNA/s400/436f0cfe852a0.jpg&w=291&h=400&ei=XpIZUP-tJYK40QX2ooG4BQ&zoom=1&iact=hc&vpx=969&vpy=151&dur=465&hovh=263&hovw=191&tx=107&ty=163&sig=105351889844303813415&page=8&tbnh=167&tbnw=121&ndsp=26&ved=1t:429,r:5,s:177,i:21

do nibyksiezniczka- zalezy gdzie mieszkasz, ja meszkam w londynie i tu wiekszosc ludzi ma ciemne oczy