Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barrrrrrdzo wkurzona kobieta

Mam dość tego bachora

Polecane posty

Mieszkam w 15mieszkaniowym bloku. Nade mną mieszka młode małżeństwo z synkiem 2lata. Zajmuje się nim sąsiadka mieszkająca obok mnie. Dzieciak doprowadza mnie do szału. Jego rodzice reprezentują bezstresowe wychowanie. Wszystko zaczyna się już o 6rano kiedy dziecko wstaje. Od razu zaczyna krzyczeć,tupać, rzucać zabawkami. Gdy sprowadzają bo do sąsiadki tłucze zabawkami o barierki klatki schodowej, drze się ile sił w płucach a jak coś mu nie pasi to wpada w histerie i rzuca zabawki z 2piętra pod schody. U sąsiadki również się wydziera pół dnia. Ona oczywiście również toleruje jego zachowanie. Wieczorem to samo. Dziecko chodzi spać ok 23. Standardem jest że dziecko po 22 jeździ autkiem po domu lub rzuca piłką. Gdy byłam niedawno zwrócić uwagę sąsiadom by zabrali młotek dziecku (środek tygodnia godz prawie 23) bo wali nim po podłodze to usłyszałam "to tylko dziecko, musi się wyszaleć". Pracuję w domu i mam serdecznie tego dość. Nie można odpocząć ani wieczorem ani w weekend czy święta. Czy ktoś też ma takich ciężkich sąsiadów??

Gość ereee
radio maryja na cala pare i wyjdz z domu na ok 2 godz, noi powtorka tak z kilka razy, to da im duuzo do myyslenia

Gość a ja sie przygladam
hehe z maryjja niezly patent , wam dzieciak mi radio . wolnosc tomku ...

Gość mama 6ciolatka
dwulatek szaleje od 6ej do 23ciej? chyba troszke podkoloryzowałaś

Gość mama córeczek mm
nie mam takich sąsiadów ale mam dzieci i nie wyobrażam sobie aby tak się zachowywały. nawet jak w ciągu dnia szaleją to je uciszam, bo nie mieszkamy sami w bloku i mogą komuś przeszkadzać. Dodam,że na codzień opiekuję się dziećmi, pracuję w prywatnym żłobku, i powiem że momentami jestem przerazona do jakiego stopnia można rozpuścić i rozpieścic własne dziecko, bicie rodzica po twarzy, plucie... Masakra. Ludzie chyba chcąc wynagrodzić dzieciom swoją nieobecność pozwalają im na wszystko, a do niczego dobrego to nie prowadzi...

tak, budzą go o 6 bo wychodzą do pracy. Później śpi przed połóniem z godzinkę dwie i przed 17 też. Na pewno ma dwie drzemki bo w tedy jest cisza i spokój

Gość a ja sie przygladam
czemu nie ???? jak ma ze 3 drzemki to smialo .

Gość mam dziecko blokowe
mam rowniez zywiolową 3 latke, a ze mieszkam na samej gorze to nawet sobie nie zdawalm sprawy ze jak mala biega czy sie glosno smieje to tak niesie , kiedys przyszla do mnies sąsiadka i kulturalnie powiedziala to i owo, noi przyjelam do wiadomosci, od tego dnia nie pzowolama corce skakac ,rzucac sie na podloge z wielkim impentem, czy przesadnie piszczec.Nawet calkiem niedawno sasiadka sie mnie pytala czy zbyt bardzo nie zdyscyplinowalam dziecko bo wcale jej nie slychac, hehe, ale ja odpowiedzialam ze wszystko wporzadku, moja mala jest nadal szalona i radosna tylko pewne granice normy musialam wyznaczyc :)

Gość mknknk
nic nie przekoloryzowała...moja roczna córka wstaje ok 7 rano śpi po południu ok 2h i idzie spać ok 22 ....więc możliwe.....z tym, że moja córa jest grzeczna

ostatnio jak z sąsiadką szedł po naszym piętrze (jest to dość długi korytarz) to zaczął biegać i tupać rzucając zabawkami. Sąsiadka grzecznie(ok 70l) czekała aż się wyszaleje bo nie chciał wejść do jej mieszkania. W końcu nie wytrzymałam jak dzieciak zaczął walić mi po drzwiach i wyszłam. Kazałam dziecko uspokoić bo pracuję to znowu czekała mnie odpowiedź " przecież on ladnie się bawi, dziecko musi się wybiegać w tym wieku"

Gość Masakraa
z takim dzieckiem. Zwolennicy bezstresowego w ich pojęciu wychowania. Kiedy wymyślono ten termin, chodziło o coś zupełnie innego. Zdolni rodzice wypaczyli tamtą ideę. A twórcy eksperymentu się z niego wycofali.

Gość Popieram mam dziecko blokow
Do "mam dziecko blokowe " POPIERAM, wlasnie o to chodzi, tak powinien kazdy normalny rodzic zareagowac

mój mąż róznież nie wytrzymuje. Czasem zdarza się że dzieciak budzi się w środku nocy (3-4godz) i wyje. Zanim ktoś do niego przyjdzie standardowo zdąży wpaść w furie i wszytko lata po podłodze. Zanim uśnie jest mega wycie. Ja jestem cierpliwa ale do jego rodziców nic nie dociera. Bo to dziecko i mu wszystko wolno.

Gość dzieci jak już to też
Policję zawiadomić o podejrzeniu popełnienia wykroczenia.

Policja? co mi da...przyjdą karzą dziecko uciszyć a wiem że dalej będzie to samo. Mąż już zapowiedział że weźmie wolne i będzie ich karmił od 6rano do 22 swoją muzyką (metal, ciężki metal).... tylko ja tego nie wytrzymam bardziej niż dzieciaka

Gość dzieci jak już to też
mandat powinni zapłacić

Gość mnbmnb
zgłoś do opieki społecznej że podejrzewasz znęcanie się nad dzieckiem bo bardzo często płacze...

Gość jhajdh
Ja Ci powiem jako matka 2 latka co zrobić. Nic tak nie doprowadza do szału rodziców jak hałas w czasie drzemki. Resztę już sama wymyślisz.

Gość cggvhjmn ,.
gdy tylko mały ucichnie po 23.00 to rozkrec tv na cały regulator..najlepiej jakiś horror...

Gość hahaha hahaha hahahha
daj na luzzzz....wlacz juz metal....dzieciak nie usnie......:)...dajecie razem...to co ze nie lubisz mocnej muz

Gość mieszkam na pierwszym pietrze
Ja mieszkam na pierwszym piętrze. Mam dwójkę dzieci. 6 latka i 3 latkę. Jak wpadną w szał zabawy albo ganiania się po domu to jak w zoo. Wiski aż uszy bolą. Pode mną mieszka dwóch braci. Po dwadzieścia-kilka lat. Co weekend takie imprezy u nich, że się u mnie podłoga trzęsie. Na szczęście jak się moje dzieciaki wyszaleją to śpią jak zabite i im muzyka i śpiewy nie przeszkadzają. A ja z mężem jak uśniemy to przesypiamy te ich imprezy (mimo, że sąsiadka z boku non stop do nich Policję wzywa bo nie może spać - a nie mieszka bezpośrednio nad nimi tylko my mieszkamy). Mamy z chłopakami niepisany układ. Oni mają olewkę na harce moich dzieci. My na ich niekończące się imprezki. :P Aaaaa... i dzieci nie wychowujemy bezstresowo. Oni w ferworze zabawy tak się drą i śmieją jak hieny. Nie ma płaczu, piłek czy rzucania zabawkami.

ja chętnie bym dogadała się z sąsiadami by choć w week uciszali dziecko ale oni mają głęboko w dupie moje prośby. dla nich dziecko jest numer jeden i może robić co chce i kiedy chce

Gość mama_mikolajka
bezstresowe wychowanie powinno byc zakazane

Gość XFhzdxghncgn
nagraj nieludzkie ryki bachora płacz i wycie i puść przez kilka godzin w dzień i chociaż 3 minuty- ale tak o 4.30- żeby się wybudzili przed wstawaniem o 6. Jakby przyszli to powiedz rozbrajająco, ze odwiedziła Cię kuzynka z dzieckiem, któremu nie można zwracać uwagi, bo jest nerwowe i chcą je wychować bezstresowo.

Gość XFhzdxghncgn
w necie jest chyba trochę takich nagrań. płacz niemowlaka, krzyki itp.

Gość SindiMamuśka23
autorko zachowuejsz sie tak bo nei masz dzieci poza tym cisza nocna jest od 22 do 6 rano wiec sory memory ale dziecko moze robic wtedy co chce wrzeszczec plakac czy tez sie bawic a reszta zycia ich nie powinna cie intereowac A jak ci juz przeszkadza to wtedy kiedy jest cisza nocna to zadzwon na policje i tyle

tak nie mam dzieci ale w moim bloku jest ich bardzo dużo i to w różnym wieku. Żadne inne dziecko nie sprawia tylu kłopotów. Dla mnie ten chłopczyk jest niewychowany. Nie wyobrażam sobie bym pozwalała swoim dzieciom rzucać żwirkiem(drobne kamyczki wysypane wokół bloku) w samochody zaparkowane na parkingu przed blokiem.

Gość Najlepszym sposobem
jest stukanie w framuge drzwi albo kaloryfer (dość mocno) właśnie w porze drzemek albo zafundowac takie odgłosy tuż po zaśnięciu malucha (nocą) czyli godzina 23,30 zacząć regularnie stukać młotkiem i tak przez tydzień lub dwa aż im się odechce. Moi rodzice mają nad sobą taką rodzinkę wiec tata wpadł na pomysł że odnierze dzieciom możliwośc snu w nocy i po kilku dniach podziałało, sąsiadka nadal miło mówi dzień dobry ale bachory nie hałasują już :). Czasem trzeba robić podobnie żebyludzie skojarzyli jak się inni czują.

mamy robić drobny remont łazienki to poproszę męża by jutro jak dzieciak zaśnie zaczął kuć płytki. Nie chciałam dziecku robić po złośliwości ale nie widzę innego wyjścia;/