Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przetrwają najpiekniejsi

Mam wstręt do brzydkich kolo

Polecane posty

Chciała bym się zmienić, bo zaczyna mi to przeszkadzać w życiu, a mam fobie na tym punkcie poważnie Dla mnie nie ważne jaki jest a zdarzają się inteligentni, mili, szarmandcy,słodcy, kochani i tacy co zyskują przy bliższym poznaniu nawet jeśli ma kasę dla mnie to nie ważne,jest brzydki i nie mogę nie niego patrzeć, mam ochotę go zgładzić,zniszczyć Wiem,że to chore,ale co ja na to poradzę, mam tak od zawsze Nawet jak jakiś jest miły wględem mnie a według mnie jest brzydki potrafię być bardzo nie miła. Brzydkie dziewczyny mi nie przeszkadzają

Gość 489848494984
ja mam to samo. z brzydalem nigdy nie bylam i nie bede

Gość HMS..SCDS..Petard
Brawo pr@wik

Gość e4yjgds
przejdzie ci z wiekiem jak parę razy przystojniak cię zdradzi albo pójdzie na dziwki

Nie chodzi o bycie z kimś takim, bo wiadomo żebym z kimś takim nie była Po prostu nie toleruje takich osób,przeszkadza mi to np w pracy,w szkole to jeszcze miałam gdzieś tych wszystkich brzydali a i tak był problem gdy musiałam koło kogoś takiego usiąść lub pracować w grupie z kimś takim A zdarzyło się,że zostałam zdradzona i najgorsze jest to że była bym skłonna wybaczyć i być

Gość xfthfghrty
a moze jestes psychicznie chora i czas cos z tym zrobic??

Gość aderererererffffff
wiesz co? los ci kiedys kurwo wynagrodzi takie traktowanie ludzi. poczekaj jak twoj bekart urodzi sie z tzw "wilcza paszcza", dostanie naczyniaka ktory zeszpeci go na amen albo szpecaca chorobe genetyczna np zespol arlekina itp. zycze ci tego z serca. albo niech tobie sie przytrafi np rak sklepienia nosowego albo bielactwo nabyte lub zeby cie ktos skancerowal tak ze zostaniesz zeszpecona na zawsze np wyleje wrzatek lub kwas ci na pysk kurwo. zycze ci wszystkiego najgorszego.

Gość miecz damoklesa
owszem jestes jebnięta :D nigdy nie myslałam, że zgodze sie z pravikiem :P prawdziwe piekno jest niewidoczne dla oczu... i kompletnie nie ma nic wspólnego w wyglądem zewnetrznym

Gość aderererererffffff
suka szczeka a jak jej bachor urodzi sie powaznie zdeformowany przez co bedzie mial przjebane w zyciu to sie bedzie smiala, oj bedzie baranim glosem haha. albo jak ja cos zdeformuje.na raka sklepienia nosowego moze zachorowac KAZDY w kazdym wieku suko uwazaj. wtedy ci brzydale beda na ciebie ze wstretem patrzec i cie odpychac od siebie

Gość szczypior 46546
znam się akurat na psychologii i to na pewno jest związane z tym że autorka kieruje się instynktem zamiast rozumem, jesli patrzymy na kogos mniej urodziwego to chociaz nic o tej osobie nie wiemy to wydaje nam się ze jest "gorsza", ale ze jako jestesmy istotami rozumnymi (przynajmniej niektorzy z nas) wiemy ze poprostu taka jest i przestajemy sie gapic, natomiast w swiecie zwierząt te 'gorsze" przypadki są eliminowane ze stada, ale przeciez zwierzęta w przeciwienstwie do ludzi bardziej kierują sie instynktem, ale jak widac niestety nie kazdemu ssakowi dwunoznemu dane było ewoluować..

Nie chce mieć dzieci A nawet jak się trafi to wiadomo,że będzie ładne bo to kwestia dobrych genów jednej i drugiej strony a wiadomo,że z brzydkim dziecka mieć nie bede Kwas solny albo wrzątek tobie by się przydał, może byś sobie jakoś wyglądał W KOŃCU ale w głębi takim osobą zawsze współczułam Chciąła bym się zmienić, ale nie mogę się przełamać czuje obrzydzenie i wstręt do takich co mi się nie podobają

Gość nie masz na co narzekac bo
a ja czuje obrzydzenie do osob takich jak autorka - ktore nie umieją pisac poprawnie. szarmandcy? tym osobą?

No widzisz a ja za bark ewolucji uważam brzydotę i fakt że tylko zwierzęta i podludzia nie patrzą na wygląd tylko np na porę godową

Gość szczypior 46546
dziecko nawet jak bedzie miało dobre geny moze sie urodzic pokręcone... a ciebie juz dawno powinni wysłac na oddzial zamknięty 🖐️

To samo sobie strzeliłaś w kolano bo ja na 10 zdań zrobiłam jeden błąd a ty na 2 zdania pouczające 2 błędy w słowie KTORE I PISAC

Gość Jezusieńku...
puknij się w łeb aktorko... :)

A nie prościej podzielić jest świat na dwie części atrakcyjni oraz brzydcy i przeciętni i ogrodzić to murem ?

Gość fxghfghgf
prosciej chorych umyslowo jak ty zamknąc w izolatkach

Gość asdasdasdasdasdasd
NIE WOLNO nikomu źle życzyć! Złorzeczenia są domeną złych duchów. Czytałem całkiem niedawno o gościu, których wszystkich przeklinał i złorzeczył. I ostatecznie został opętany przez demony! Każdy zasługuje na miłość, na szacunek, a szczególnie Ci, wobec których matka natura była skąpa. Ludzie brzydcy zasługują na szacunek, sympatię i miłość w sposób szczególny. Człowiek opiekujący się cierpiącymi, brzydkimi osobami, niepełnosprawnymi i czyni to z miłości, z głębi serca, ćwiczy się w cnocie i zaskarbia sobie wielkie zasługi w niebie. Dzięki temu kwalifikuje się na najwyższe szczeble nieba, ponieważ miłość człowieka do Boga, również przez pryzmat bliźniego, jest proporcjonalna do jego chwały w Niebie. To jest oczywiste, że wszyscy chcemy być piękni, chcemy oglądać piękno, otaczać się pięknymi ludźmi i przebywać w otoczeniu rzeczy pięknych. To są pragnienia człowieka płynące z głębi duszy. Każdy wierzący wie, że uosobieniem Piękna, które przewyższa po sto kroć wszystkie piękności ziemskie razem wzięte, jest sam Pan Bóg - dawca wiecznego szczęścia. Przebywając wśród ludzi brzydkich, w brzydkim otoczeniu, zdajemy sobie sprawę z niedoskonałości rzeczy ziemskich, przemijających, doczesnych. Uświadamiamy sobie, że ciało ludzkie i cała materia są kruche, nietrwałe, nacechowane licznymi mankamentami. Każdy zdaje sobie sprawę, że nie ma rzeczy idealnej. W popularnej piosence słyszymy, że piękne są tylko chwile, co świetnie oddaje prawdę o życiu i jej marności. W życiu doczesnym doświadczamy piękna, ale są to tylko chwile. Są to tylko przebłyski piękna, i jedynie blade odbicie piękna, jakim pragnie obdarować Nas, Nasz Ojciec w Niebie. Marność świata, jest po to abyśmy zatęsknili za tym co doskonałe. Przelotność pięknych chwil, jest po to, byśmy zatęsknili za pięknem trwającym wiecznie. Niebo jest wszystkim tym i ponadto, czego człowiek pragnie. Święcie oglądają Boga twarzą w twarz, i zachwycają się Pięknem, które przechodzi wszystkie nasze wyobrażenia. Gdybyśmy ujrzeli chociaż skrawek Nieba, to nawet najpiękniejszy człowiek na świecie, najpiękniejszy pałac itd. byłyby dla nas czymś obrzydliwym. Człowiek kąpię się w marnościach rzeczy ziemskich nie mając nawet odrobiny pojęcia, jak piękny świat czeka dla tych, którzy miłują Boga. A zasada jest tutaj prosta - jeżeli ja odrzucam Boga za życia, tak mnie Bóg odrzuci po śmierci. I w ten sposób rezygnuje z oglądania Piękna Absolutnego i skazuje siebie na wieczne oglądanie obrzydliwości w piekle. Aby zasłuż na nagrodę, trzeba urzeczywistnić przykazanie miłości do Boga i bliźniego jak siebie samego. Dlatego też, brzydota człowieka rozumiana w kategoriach ziemskich, jego niepełnosprawność itp. nie powinny stanowić przeszkody, ale powinny być okazją i zachętą do wypracowania sobie chwały w Niebie. Wszyscy jesteśmy rodziną, braćmi i siostrami i mamy Wspólnego Ojca, od którego wszyscy pochodzimy. I każdy z nas jest powołany do świętości, do życia w Absolutnym Pięknie, za którym tęsknimy.

no właśnie zamknąć na jakimś małym obszarze wszystkich atrakcyjnych bo nie jest ich tak dużo wystarczyły by hawaje ibiza, seszele tyle wystarczy na te znikome % atrakcyjnych

Gość fxghfghgf
dobrze ze chociaz sie przyznajesz ze jestes psychopatką :)

a jak nią nie być skoro codziennie mijam takich którzy są brzydcy, żygać mi się chce na widok tych wszystkich z prostymi,debilnymi, buraczanymi ryjami, do tego różnorakie szopy lub łyse pały o zniszczonej bladej cerze i pyszczach, i innym syfie krzywych zęmbach,wielkich krzywych nosach i niewymiarowych czaszkach to już nie wspomnę

Gość fxghfghgf
no to czym predzej szoruj do psychiatry i pros o bialy kaftan bezpieczenstwa :)

a jak psychiatra będzie brzydki?

Gość fxghfghgf
co ja gadam, ty nie musisz prosic, wystarczy ze psychiatrzy spojrzą na twój krzywy, zniesmaczony ryj to sami cie odizolują bo jestes niebezpieczna dla społeczenstwa

Ryj to może ty masz i zapewne knurowaty czyli brzydki :) Jak bym miała urodzić pokręcone dziecko, to bym go nie urodziła, a o jakiś wadach genetycznych to bym wiedziała,wcześniej zresztą zauważyłam,że takie wybryki natury tez rodzą się z par brzydkich lub mieszanych A raka czy innych chorób możesz mi życzyć mi to rybka, bo i tak bym ze sobą skończyła Ale jest zapewne jakaś terapia która by mi pozwoliła zniwelować wstręt do tych brzydki kolesi dlatego,że nie raz nie warto i mnie też wyrzuty sumienia zaczynają gryźć no i praca dużo więcej bym sprzedała gdybym opanowałą swoją fobie:) A ty co mi nawijałaś o ortografii zrobiłaś nawet 3 błędy a nie 2 :)w jednym krótkim zdaniu to nawet nasz debilowaty i brzydki prezydent ma lepsze statystyki :)

Gość Studia nie uczą zarabiać pieni
To nie te brzydkie osoby mają problem, Ty masz problem. Jeśli ktoś ma brzydki wygląd zewnętrzny, ale czuje się z tym dobrze, odnosi sukcesy, przyczynia się do ratowania komuś życia (np. lekarz), to taka osoba naprawdę nie ma żadnego problemu. Ty masz z takimi osobami problem. Nie będę Cię wyzywał, to bez sensu. Jestem facetem, znam wielu, którzy też nie zagadają do brzydkich dziewczyn, to nie jest tylko Twój problem, jest wielu ludzi, którzy mają takie podejście do życia. Dla mnie "nadczłowiekiem", jest jednak ten, który ma władzę, który może RZECZYWIŚCIE gardzić ludźmi.

Gość Romeo..
rozumiem Cię autorko bo ludzie ZAWSZE cenili piekno też bym wolał, zeby wszyscy byli piękni ale błedem jest to, że utożsamiasz ludzi tylko z cialem