Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjgjgjgjgjjg

nie przeraża was to na kogo wyrosną wasze dzieci ?

Polecane posty

Gość gjgjgjgjgjjg

???

Gość trtr
Nieee... Moja córa ma 2,5 roku. Uczę ją uwagi, ostrożności i życzliwości wobec wszelkich istot żywych. Już widzę efekty i jestem z niej dumna. A czy poradzi sobie w życiu? Sądzę że tak. Ma czas żeby się uczyć, będę ją wspierać, nie jest głupia. Powinno być dobrze.

Gość trtr
O swoich wzorcach rodzinnych piszesz? Współczuję.

Gość gryczka
Nie, nie przeraża mnie, dlatego że zdaję sobie sprawę, że to w dużej mierze zależy ode mnie. Syn ma prawie 17 miesięcy - od maleńkości staram się uczyć go samodzielności, chęci pomagania (uwielbia np. odnosić swoje brudne ubranka do kosza na brudne ciuchy albo przenosić produkty z lodówki na stół). uczę, żeby delikatnie i z szacunkiem podchodzić do istot żywych - jest to o tyle proste, że mamy kota. Na początku mały szarpał go za sierść, pukał ręką, ale pokazywałam mu, jak należy kotka głaskać i już nie robi mu krzywdy. Uważam, że ma niezłe wzorce - oboje z mężem staramy się być dobrzy, uczciwi, nie kłamiemy, dziecko widzi, że można polegać na naszym słowie... Raczej nie mam obaw, że wyrośnie na degenerata ;-) A kim będzie w życiu - informatykiem, lekarzem, taksówkarzem, cukiernikiem czy pianistą - to już naprawdę nie ma znaczenia, najważniejsze, żeby był szczęśliwy ;-)

Gość to jest duza suma
mój synek ma lat 11 i widzę już efekty swojej cięzkiej pracy,jaka włozyłam w jego wychowanie(jesteśmy sami od jego urodzenia). duzo,duzo,duzo mu tłumaczę i z nim rozmawiam na kazdy temat. ma do mnie zaufanie,moze o wszystkim powiedzieć--dlatego mamy ze soba dobrą relację. nie kłamie,nie ucieka z domu,nie uzywa wulgaryzmów. gdzieś czytałam/słyszałam,ze dziecko wychowuje się do 5 roku zycia--potem juz tylko zbiera sie efekty swojej pracy.

Gość rgewrgwergwerg
Wygląd to sprawa dyskusyjna natomiast wstrętni... Na pewno nie wszyscy są wstrętni a wręcz mniejszość, tyle że dość zauważalna, więc jest spore prawdopodobieństwo że nam się uda, zwłaszcza gdy myślimy o tym co robimy. Obserwowałam raz dziewuchę. Miała z sześć lat. Z sadyzmem rozgniatała mrówki kamieniem. Potem kamieniami rzucała w wiatę autobusową. Nie, nie była nienormalna. Była tylko zostawiona sama sobie. Matka, z którą była, nie reagowała. Miałam ochotę wepchnąć gówniarę pod samochód. Spełniłabym dobry uczynek ale "gówno trącisz - za człowieka odpowiesz". Prawdopodobnie wyrośnie z tego dziecka psychopatka.

Gość A co zrobicie,jak wasze
super wychowane dzieci,samodzielne itd.w obliczu zderzenia z realiami życia zostaną trollami internetowymi,twierdzącymi,że wszystkie kobiety to kurwy bo lecą na kasę,dacie synciowi na burdel,czy pogodzicie się z tym,że zostanie gwałcicielem

Gość cierń z korony
wyrosną na polaków!a polska i polacy są najważniejsi!!!