Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tir drajwer :D

Jak oceniacie kobietę prowadzącą tira? :)

Polecane posty

Gość ech.............///
No a ile ci wyszło według mnie ?? 8 Zdarz za 1 razem ?? i nie wiem ile dokładnie przewóz rzeczy stoi może już nie 5 a 6,5 tyś bo tak miało być.

Widzę, że ech............./// się zna :D, ja płaciłam ok 4 tyś., prawko w kategorii B już dawno miałam, na tira musiałam sobie wyrobić C+K i dodatkowy kurs, bo samo takie prawko niestety nie wystarczy :(. Ale na takich kursach poznałam wieeeelu kolegów ;). Byli praktycznie sami panowie, ale spokojnie, za parę lat ta branża tez będzie sfeminizowana ;).

Gość czego ja sie tu dowiaduje:D
a jak długi trzeba mieć staż na drodze na kat.b? przyjmują tak od razu po ukończeniu kursów?

a owszem, myslałam o tym, tylko jeszcze nie mam nawet prawka na b:)

No tu już nie ma jakichś szczególnych ograniczeń, mnie przyjęli od razu, ale fakt, już kilka lat miałam to prawko

Gość mam pytanie do autkorki
a ja czegos nie kumam jak robilas prawko na c jak na tiry to trzeba miec kategorie E najpierw robic sie C-koszt ok 2tys potem swiadectwo kwafilikacji-2,500zł i prawko na Eksozt 2 tys dokaldnei wiem bo moj maz robi ty masz tylko C i jzdzisz tirem? kat C jest na ciezarowe ale te mniejsze bez naczepy

"a owszem, myslałam o tym, tylko jeszcze nie mam nawet prawka na b" Spoko, zrobisz kat. B, pojeździsz trochę, oswoisz się z samochodem, ocenisz jakim jesteś kierowcą i wio na TIR-a :D;). Ze swojej strony dodam żebyś się pośpieszyła z kat.B, bo od przyszłego roku zaostrzają przepisy i ciężej będzie Ci zdać :(

Gość ech.............///
Trzeba mieć zajebisty wzrok. Przejść badania techniczne. I tirem z przyczepą to tak z 5 lat kat b by się przydało... chyba że masz dar. Zazwyczaj robi się jedno z PUPu wtedy choć te 3 tyś zaoszczędzisz na prawku. No a potem musisz znaleźć kogoś kto cię zatrudni. Zazwyczaj na początek to dostaniesz jakiegoś stara czy mana. Za 2 tyś na rękę. Chyba że się wkręcisz do omegi pilzno, globtrotera itp. Wyjaśnione ?? TRZEBA TYLKO UMIEĆ JEŹDZIĆ. Tirem to nie jak osobówką kierownica 30 * w lewo i rów. A cofać to ja osobiście za uja się nie nauczę. A moj brat jakoś jeździ i żyje.

Gość ech.............///
To je tak Robisz kurs na C około 1400 zalezy gdzie Jednocześnie możesz zaczać kurs na C+ e ok 1700 2 egzaminy coś koło 230pln. Przyspieszony kurs na przewóz rzeczy 2 * 2500 badania lekarskie 2 * 50pln badania te......... na kierowcę tira psychologiczne psychotechniczne czy jak tam ok 200 250pln I to wszystko.

a ile czasu spędzasz w trasie ?

a no teraz pasuje :-) C+E

to chyba bym musiała zrobić sobie laserową korekcję wzroku...mam dużą krótkowzroczność

No tak i te badania lekarskie, ale tego nawet już nie liczyłam, zresztą to są badania typu "widzisz mnie? słyszysz mnie? no to ok" :):)

zapomnails o koszcie egzaminow Kat C -pierwszy 190zł jak nie zdasz za pierwszym razem to drugie 190zł :-) kategoria C+E 190 za pierwszy a jak sie nie zda to kolejne 190zł

Gość ech.............///
Psychologiczne i psychotechniczne? To jest ustaw zapałki, sprawdzanie słuchu, oślepienia itd. Niektóre firmy na osobówkę też wymagają. Ja np mam zbyt słabe widzenie po zmroku dla tira. I za dużą reakcję na oślepienie.

Gość ech.............///
Jak zdajesz razem masz taniej jak pisałem :P 230pln za całość czy jakoś tak. Bo zdajesz 1 teorię i przez to dopłacasz połowę czyli jak 190 teraz to 280pln a nie 390

Ja tego typów problemów nie mam, gorzej z tymi orientacyjnymi i odczytywaniem map, ale już jest ok, zresztą żadna firma nie puści świeżo upieczonego kierowcy samego w trasę, więc pomoc na początku jest ;).

Gość Kobietka, 160cm, 49 kg
Kurczę ja chyba się piszę na taką prackę! :)

Gość darka er
ludzie chce zrobic tą kat C z PUP ale robię przesiew i kazali napisać rozeznanie zawodowe,na rozmowie próbowali mnie zniechęcić że trzeba dźwigać i że praca w kurzu i poza domem kilka dni,proszę napiszcie mi gdzie mam szukać firm żeby zrobić to rozeznanie jakie firmy nie mają pracy fizycznej typu dźwiganie?? no i w miarę krótkiej szychty muszą to być jakieś ze śląska bo tu mieszkam,może Ty mi pomożesz Tir driwer

ooo dzięki:D fajny artykuł, świetna babka!!

Gość takuważamijuż
Autorko tematu, jeśli jesteś wysoka (powyżej 170 cm), masz duże stopy (powyżej 40) i jesteś silna, to jak najbardziej nadajesz się na kierowcę tira!! :)