Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanakonda266

Jak upiec schab .W czym??

Polecane posty

Gość aanakonda266

j.w

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość google parza???
:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanakonda266
Czytalam w ptrzepisach ze trzeba w rekawie ale ja nie mam. WEiec chcialam sie doradzic czy mozna bez tego. Jesli tak to jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej pewnie
w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanakonda266
nikt nie pomoze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ggerwge
Mi tam akurat zbytnio nie wychodzi. Piekę w piekarniku, w bryfance. Ale względnie najlepszy jest gdy dno brytfanki oraz cały schab z boków i od góry obłożę dużą ilością pokrojonej cebuli. No i podlewać trzeba w trakcie pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmaż z wszystkich stron na maśle z odrobiną oleju - tak, żeby uzyskał ładny kolor, jak trochę wystygnie natrzyj solą i pieprzem i innymi przyprawami, które lubisz - majeranek, papryka, chili, zawiń w folię i do piekarnika:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi-zielone
Mozesz w naczyniu zaroodpornym jesli masz, abo w misce zaroodpornej i przykryj folia aluminiowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanakonda266
nie mam ani rekawa ani folii. Jedynie naczynie zaroodporne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to tradycyjnie - podsmaż, dopraw, podlej wodą i regularnie polewaj sosem, który się bedzie robił na dole - też powinno wyjść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łlo matko
Z rękawa najlepszy, inaczej wyjdzie suchy wiór :O A jak nie masz, to jaki to problem podskoczyć do sklepu. Kosztuje grosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łlo matko
Poza tym pyszny schab był ostatnio w biedronce, tylko nie wiem, czy nie była to jakaś oferta świąteczna. Z reguły nie lubię gotowców, ale schabik był przyprawiony w sam raz, tylko dopchałam tam więcej śliwek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanakonda266
schab sie juz piecze. W naczyniu zaroodpornym. Mam nadzieje ze wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
suchy wiór? matki i babcie piekły latami schaby, kury, kaczki bez cudownych rękawów i to było pyszne i nie suche - po prostu trzeba się było przyjrzeć jak to robiły;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak ^
podpiec potem pieczrkipodpieczone potem ser zołty mozne tez plaster ananasa zwyczajnie smalec i bułka nic wiecej jajko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab w mleku - przepis: Składniki - 1,5 kg schabu bez kości - 1 l mleka - 2 łyżki oleju - 2 łyżki masła - gałązki rozmarynu - świeżo starta gałka muszkatołowa (pół łyżeczki), goździki (5-6) - 4 ząbki czosnku - sól, pieprz Schab w mleku - sposób przygotowania: Schab obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i oleju. Kiedy będzie rumiany, wyjąć z tłuszczu. Do garnka wlać mleko, dodać rozgniecione ząbki czosnku i inne przyprawy, zagotować. Schab oprószyć solą i pieprzem. Do wrzącego mleka włożyć obsmażony schab. Dusić pod przykryciem około 1,5-2 godzin. Kiedy schab w mleku będzie gotowy, wyjąć mięso i trzymać w cieple, a sos odparowywać tak długo, aż zgęstenieje. Wówczas doprawić do smaku. Jeśli pojawią się grudki, przecedzić. Mięso wyjąć z rondla, pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku i trzymać w cieple. Schab w mleku pokroić na plastry i podawać z powstałym mlecznym sosem. Z tego korzystam i jest super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×