Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 530123

Książeczka sanepidu

Polecane posty

Gość 530123

Witam :) Poszukuję informacji, a w necie są sprzeczne. Chodzi o badania :) w zeszłe wakacje wyrabiałam książeczkę, badania kału, takie podstawowe. Będzie mi za niedługo potrzebna, ale nie mam w niej wpisanej daty ważności ani następnego badania... Nie wiem, czy jest jeszcze ważna, czy nie, czy powtarzać badanie kału... Ma ktoś może widzę na ten temat?

Gość jeśli chodzi o wymazy
to tych badań się nie powtarza.

Gość malinowka
badania kału nie musisz powtarzac, u mnie w pracy co 5 lat trzeba je powtarzac

Gość 530123
Więc jeśli pracodawca wymaga aktualnej książeczki, to spokojnie w cv mogę pisać, że mam, tak?

Gość malinowka
powtarza sie bo Salmonelle/shigelle łatwo mozna załapać, faktycznie niektorzy pracodawcy wogole tych badan nie powtarzają bo musieliby za to zapłacic wiec lepiej tylko do lekarza medycyny pracy wysłac ktory ksiazeczke zwyczajnie podstempluje :-)

Gość malinowka
tak, mozesz pisac ze masz :-D

Gość 530123
Dzięki wielkie! :D Więc od jutra zaczynam rozsyłanie cv i nachodzenie przyszłych potencjalnych pracodawców ;)

Gość agata86525236715698
Ja badanie kału miałam w 2004 czy 2005 roku. Badania lekarskie (medycyna pracy) wbijane do tej książeczki ważne były rok (pracowałam w hipermarkecie najpierw na zlec potem o prace),w obecnej pracy robiłam przy przyjęciu (5 lat temu). Badania kału robisz raz,a medycyne pracy zaliczasz w zależności jaką ważność lekarz wpisze.