Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika00

maseczka do wlosów z żółtek. Kilka pytań.

Polecane posty

Gość kika00

1. Czy samo żółtko daje takie same efekty,jak żołtko z cytryna i oliwą z oliwek? Bo słyszałam,że cytryna niszczy włosy i rozjaśnia,a ja nie chce rozjaśnić,a oliwy z oliwek nie mam.. 2. Maske jajeczną nakłada się od nasady głowy? Bo czytałam gdzieś,ze na same końcówki sie powinno ją nakładać. 3. Ile powinno się trzymać taką maskę? bardzo mi zalezy na zdrowych włosach i na tym żeby szybko urosły,wiec jaki czas jest odpowiedni? 4. Znacie jakieś minusy maseczki? WIELKIE DZIĘKI ZA EWENTUALNE ODPOWIEDZI !:)

Gość marrrrika
oto przepis na maseczke który zdziała cuda wymieszaj: 1 żółtko,sok z połowy cytryny 2 łyzki nafty kosmetycznej 1 łyzke olejku rycynowego nałóż na umyte włosy owin foliowym czepkiem na to owin recznik zeby trzymał składniki w cieple po 30 min spłucz i umyj jeszcze raz włosy stosuj raz w tygodniu gdy masz długie włosy podwój składniki

Gość marrrrika
nakladaj na całe włosy składniki pobudza do wzrostu cebulki włosów ojej rycynowy wcierany w brwi i rzęsy nada im blasku przyciemni wydłuży dzieki niemu w miejsca z których wypadły wloski pojawia sie nowe silniejsze i mocniejsze juz po jesnej kuracji widac ogromne rezultaty wiem cos o tym bo strasznie zniszczyłam włosy farbowaniem żadne gliss kury nie pomagały po pierwszym użyciu maseczki włosy były gładkie i lsniące łuski włosa pozamykane przedtem miałam siano a włosy wypadały mi garściami sok z cytryny nie rozjasnia tyklo nadaje blasku i przeciwdziała przetłuszczaniu sie włosów

Gość ja mam 168 więc
wlasnie dajac na same koncowki nic nie da. nakladaj na cale łącznie ze skora, chodzi o cebulki

Gość kika00
i jeszcze jedno pytanie ! czy po spłukaniu maseczki jajecznej i umyciu włosów,moge nałozyć jakaś odzywke bez spłukiwani? czy raczej nie bardzo?

Gość marrrrika
nic juz nie nakladaj a i pamietaj zeby dokładnie oddzielic żółtko od białka bo jak będziesz spłukiwac to resztki białka moga ci się ściąć pod wpływem cieplej wody i będziesz mieć we włosach gluty

Gość kika00
a dzieki tej miksturze, końcówki włosów juz mi sie nie będą rozdwajac? do tej włosy mi sie strasznie łamią... prostuje włosy do drugi dzien..ale staram sie je jak najżadziej prostowac,ale czasami sie nie da wyjsc z domu bez wyprostowanych włosów.. i nie wiem czy taka maska coś mi da skoro prostuje włosy..

Gość kika00
najrzadziej* prosze wybaczyc mi tego byka:D

Gość ja robię odżywkę z
jajka (całego) i miodu, czasami dodam kilka kropli cytryny (mam jasne włosy) i to nakładam na głowę i na włosy. Na to folię, ręcznik i tak trzymam ok. pół godziny. Odżywienie - rewelacja. Ale jeśli masz bardzo zniszczone końcówki - to wiadomo - najpierw trzeba je podciąć. Żadnych olejków nie nakładam - bo jestem na to uczulona, zwłaszcza rycynowy.

Gość rgwawgaw4t2452
czyli cytryna nie rozjaśnia, bo wolę mieć ciemniejsze?

Gość gość
czyli to sie nakłada na całe włosy , i suche przed umyciem i trzymać pół godziny ? a tego oleju rycynowego to ile trzeba dać ?

Gość gość
Fryzjerka mi powiedziała, że faceci łysieją, bo szorują ręcznikiem głowę po umyciu... smiech.gif Podrzucam ciekawe porady o tym jak dbać o włosy kręcone, by nie wyłysieć i nie mieć szopy na głowie: http://mlodzinadorobku.pl/jak-dbac-o-wlosy-kr econe/