Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggejgfjseb

mam ochotę na seks ale boję się chorób...

Polecane posty

Gość ggejgfjseb

Tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam - nie boicie się chorób przenoszonych drogą płciową? Czytam, że wiele osób ma kilku partnerów, że faceci spuszczają się Wam do gardła... Spoko, nie mam nic przeciwko ale czy zastanawiacie się w ogóle nad tym? Mnie lęk przed chorobami paraliżuje...

Gość Mrówek
Dobre pytanie. To raczej idzie w parze - poznajesz kogoś, oceniasz, że jest czysty, zadbany - więc powinno być ok. Ogólnie o chorobach mówi się dużo, ale złapać je już nie jest takie hop-siup. Tak samo jak z ciążą - niby takie powszechne, a tak mało dzieci się rodzi ;)

Gość ggejgfjseb
Oj Mylisz się Mrówek... Statystyki mówią, że wiele osób zarażonych wirusem HIV to biznesmeni, czyści, zadbani... Nie da się tego ocenić "na oko"...

Gość Mrówek
Wielu z tych, co byli w Tajlandi chyba... Czyje statystyki? Ja bym powiedział, że statystycznie ich bardziej "stać" na stałe partnerki i droższe panienki. HIV bardziej dotyczy narkomanów i ich partnerów, a kasiasty nie będzie brał "przygodnego seksu" kiedy może to robić w apartamencie.

Gość ggejgfjseb
Wejdzie na strony o wirusie HIV i poczytajcie. Przekonanie że HIV dotyczy gł. homoseksualistów to mit, już dawno obalony...

Gość ggejgfjseb
Poza tym, może ich i stać na droższe panienki ale skąd oni wiedzą, że taka panienka ich czymś nie poczęstuje? Skoro to taki obciach poprosić o badania to zakładam, że oni tego nie srpawdzają która co ma. I tak to się przenosi...

Gość ggejgfjseb
No i właśnie, podziwiam beztroskę... ja tak nie potrafię... a naprawde mam ochotę na seks...

Gość ggejgfjseb
Zazdroszcze tego odmiennego zdania. Ale mimo odmiennego myślenia, polecam Ci się zbadać tak na wszelki wypadek...

Gość ggejgfjseb
Sugeruję że jeśli miałeś wiele partnerek i się nie zabezpieczałeś to warto byłoby się zbadać. Skoro jesteś pewny, że tak trudno sie zarazić to czysta formalność, luzik, bez stresu...

Gość Mrówek
Zgadzam się z kolegą. W młodzieńczych latach szalałem i co najwyżej jakaś grzybica się trafiła. Ryzyko zbliżone do wypadku samochodowego. Iddzcie i odczuwajcie przyjemności zatem! Testy na HIV ostatnio 2 lata temu, na spokojnie, mówili że wszystko jest pozytywnie ;)

ja nie powiedzialem ze jestem pewny ze trudno sie zarazic.. powiedzialem ze mam inne myslenie zdanie nie.. tylko juz pisalem jakie to jest prawdopodobienstwo.. a poza tym nie chce wpasc w taka paranoje jak ty... ale dzieki za troske..

Gość ggejgfjseb
Mrówek - pozytywnie w tym wypadku oznacza zakażenie...

Gość ggejgfjseb
Perełko - napisałam:"jeśli". Każdy wie sam najlepiej to robił a czego nie robił.

Gość Mrówek
ggejgfjseb Tekst ironiczny - zauważyłaś to "mrugnięcie" po zdaniu?

jako osoba majaca wielu partnerow wg kafeterii;) stwierdzam, ze jak dwoje ludzi jest ze soba i jedno z nich boi sie chorob to smialo moze wymagac badan. Ja sie przebadalam i jakby moj maz kilka lat temu chcial dowod na to, ze jestem zdrowa to by go dostal. I pretensji bym o to nie miala, ale pod warunkiem, ze taki sam dowod otrzymam od niego:)

Gość Mrówek
Hehe, wiem do czego dążysz. Ale "spontan" w seksie :D

Gość ggejgfjseb
OK. Rozumiem. Słuchajcie, moją intencją nie było oceniać nikogo czy krytykować. Założyłam ten temat bo jestem ciekawa jak sobie z tym radzicie, czy rzeczywiscie jestem pod tym względem inna w swojej ostrożności. I jak na razie się okazuje, ze chyba tak :(