Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zannie

Ale mam dziś wypasiony obiad.

Polecane posty

Gość zannie

:D Mniam. :)

Gość co masz
co masz

Gość zannie
Kaczkę pieczoną z jabłkami i borówką. Ziemniaki pieczone w skórce z oliwą z oliwek i rozmarynem. Szparagi białe z bułeczką. :D

Gość zannie
kredytu nie dostalam , wiec obiad na samych ziemniakach oparlam, z jednych zxrobilam kotleta ziemniaczanego, do tego gotowane ziemniaczki i surówke z obierzyn

Gość zannie
podszyw o tej samej porze o kaczce napisal

Gość dghrf
ja mam gotowanego kurczaka z ziemniakami mlodymi i salata zielona :)

Gość Z jedną borówką
?:P Fajny obiad, choć dla mnie kaczki jednak zbyt tłuste:) Smacznego

Gość zjadłbym kaczkę
zaprosisz mnie? :classic_cool:

A ja ciagle planuje cos dobrego upichcic, ale lenistwo bierze gore. Dzis nalesniki na specjalna prosbe faceta i mamy. Podobno robie najlepsze nalesniki na swiecie :)

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
No jedna boróweczka to nieco mało, ale jak sam je to wystatczy

Gość miku miku myk
rosół rosół rosół!

Gość zannie
Heheh. Nie jedna borówka tylko powidła z borówek do mięsa. :) Mam jeszcze powidła żurawinowe do mięs. Więc do wyboru. Dziś postanowiłam zrobić fajny obiad. :) Porozpieszczać trochę męża. Bo On się nigdy nie skarży. Nawet jak na obiad dostanie kanapki z serem. :)

Ja tez zrobilam nalesniki tylko dlatego, ze moj wspomnial,ze mu sie marza. A jak mi sie marzyla lasagne to siedzial i pol dnia pichcil :D

Gość zannie
ale jednak zauwazylam , ze na serku nie ma sil do sexu wiec musialam mu zrobic miesny by byl bardziej agresywny w sexie

Gość mikrodermabrazja
a jak robisz te naleśniki calluna? :classic_cool:

Gość zannie
Tak naprawdę, mam kotlet bity z końskiej pyty i tłuczone jajka. Do tego kompot makowy

Dzis z cukrem waniliowym, sezamem, slonecznikiem, cynamonem i miodem a nadzienie z serka utartego z parzonymi rodzynkami i skorki pomaranczowej na wierzch bita smietana i starta czekolada :P (ja nie jem, bo jestem za gruba. W ogole zrobilam juz, pozniej bede odsmazac)

Strasznie slodkie sa. Ale moj facet i matka moga sobie reke podac. Jak robie ciasto, musze im zrobic po blasze na osobe :) Najlepsze jest to, ze oboje sa szczupli, a ja nie...

ja dziś pomidorowa i klasycznie schabowe z ziemniaczkami, do tego jakaś suróweczka ;) a po obiadku mrożona kawa z lodami :)

Gość zannie
@Józek Kasza gryczana nie jest zła. Lubię z gulaszem. :) Do tego ogórek kiszony. :) A dziś naprawdę kaczucha. Siedzi w piekarniku w rękawie. Na ziemniaki mam extra sposób. Kupuję już myte ziemniaki (nie takie całe w piachu) i tylko je w domu płuczę. Każdy ziemniak nakłuwam widelcem w kilku miejscach. Wkładam do miski plastikowej i szczelnie nakrywam folią spożywczą. I na 20-22 minuty do mikrofalówki. Po tym czasie ziemniaki są już miękkie. Przekładam je na blachę. Skrapiam oliwą z oliwek, solą gruboziarnistą i rozmarynem i mieszkam, by ziemniaki były całe pokryte. I na 10 minut do piekarnika. Wychodzą kremowe w środku ze złotą, chrupiącą słono ziołową skórą. Boskie. :P