Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaS.

Mamy za dużo wsi

Polecane posty

Gość AnnaS.

Nie sądzicie? Jak sie jedzie samochodem czy autobusem to co kawałek jakaś wiocha, a większość niezbyt urodziwa...

Gość golf II albo seicento
a ty masz za malo szarychkomorek :D

Gość AnnaS.
No akurat mam komplet 🖐️

Gość rgthhy
a tobie uboga suko żal bo nie masz gdzie wyjechac w piękne słoneczne niedzielne popołudnia ./ ahh jak na wsi jest cudnie

Gość olaneka
no jak widze rejestracje aut spoza wawy to nawet nie patrze na gęby bo i tak wiem żwe nic ciekawego zresztą najlepsze auta mają warszawiacy wiesniaki to ople i inne rudery

Gość AnnaS.
Boże, juz mnei wyzywają :O Są ładne wsie, sama też lubie na wieś jechać, ale większość jest bardzo brzydka, zaniedbana i znacznie za dużo ich, przynajmniej w mojej okolicy same obrzydliwe jak w średniowieczu tynk leci, strzecha na dachu, elewacje nie pomalowane aż odrzuca :O

Gość AnnaS.
W Polsce jest 50 tysięcy wsi, no ludzie, toż to paranoja. 30 tys. powinno byc max.

AnnoS. jaka jest Twoim zdaniem norma na wsie? mierzysz ja ilościa ludzi? odsetkiem powierzchni kraju? za dużo powiadasz - a ile byłoby w porządku, tylko argumenty podaj tepa dziwo

Gość AnnaS.
zordonowska, a niby dlaczego sadzisz ze jestem ograniczona?

30 tys wsi po 50 ludzi, czy 50 tys wsi po 30 ludzi, co za roznica?

Gość askawespalka
zlikwidowac te wsie, przeciez p0asze i tak mamy z dyskontow

Gość AnnaS.
golf, dziwka to chyba jestes ty :O 0 kultury, ja was wyzywam? NIE wiec puknijcie sie w glowe ludzie, Boze co za nienawisc :O Ja nie moge.

no wlsnie - brak argumentow. uwidzialo ci sie cos w tepym lbie i zaraz temat zaklada. daj zyc ludzom tak jak chca i gdzie chcą. widac ze nie masz co robic w zyciu, skoro masz czas na tak debilne przemyslenia. pewnie matka z ojcem albo maz cie utrzymuja nierobie

Gość AnnaS.
Chyba masz problem :O ja ciebie nie wyzywam a ty mnie wyzywasz i atakujesz, od kurew, dziwek szmat, Dziewczyno! Opanuj sie, czy ja ci cos robie? :O

Gość AnnaS.
przepraszam , faktycznie cos mi strzelilo do glowy pewnie dlatego , ze gdy podrywalam sasiada to on mnie uderzyl ziemniakiem w glowe

Gość AnnaS.
sama pochodze z takiej odrapanej wiochy, wiec wiem o czym pisze

Gość AnnaS.
Jakby przypadało np. 5 wsi na miasto, takie wieksze, zadbane no to rozumiem A teraz? Zaniedbane, zapuszczone, w mojej małej gminie ok. 30 wsi. a połowa z nich poniżej 100 mieszkańców, dziurawe drogi, problemy z dostawą prądu itp. A jakby bylo mniej to mozna byloby to lepiej "ogarnąć" Takie sa moje argumenty.

AnnaS. to zalezy w jakim kierunku jedziesz. pojedz na zachod od Warszawy to kilometrami wiochy nie uwidzisz

Gość AnnaS.
laVita, ja mieszkam na Pomorzu i tutaj co kawalek wieś... Żeby to jeszce były wsie ale to są kilkunasto osobowe wiochy.

Gość AnnaS.
Józek, również pozdrawiam 😘 Cóż... Nie ma to jak kafeteryjna kultura :classic_cool:

no bo to tak funkcjonuje, ze duze miasta sie rozsrastaja i polykaja przylegle wioski, gminy. jesli sa one jednak daleko od duzego miasta to jesli nie sa to miejscowosci turystyczne to coraz bardziej pustoszeja i marnieja. starzy umieraja a mlodzi jak najszybciej wynosza sie do miast.

kultura Cię nie wykarmi, urodziłem się i wychowałem w dużym mieście i wiem, że chleb na dachu nie rośnie, a w Polskiej rzeczywistości ciężko jest powiązać piękno z utrzymaniem rolnictwa na poziomie nie uwłaczającym godności, więc jeśli chcesz mieć piękną wieś to upiecz chleb, zrób dobrej kiełbasy i zaproś mnie, wtedy Cię przeproszę

Gość rgthhy
anno s. kilkunastoosobowe pisze sie razem nie osobno tępa dzido - jak widac wieś to stan umysłu który ty soba prezentujesz a nie miejsce na ziemi

Gość AnnaS.
Józek, no i widzisz, ty masz takie zdanie, a ja takie i fajnie, nie kazdy musi miec takie zdanie jak ja, tylko przedstawiłam swoja opinie.