Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusek

Obrzęk lewego policzka - nikt, jak do tej pory, nie zna przyczyny

Polecane posty

Gość jusek

Pod koniec listopada 2011 w pracy zauważyłam, że spuchł mi lewy policzek. Konkretnie pod okiem na wysokości skroni i przy nosie. Po kilku dniach, kiedy obrzęk dalej się utrzymywał zrobiłam pantomogram zębów i okazało się, że mam dwie ósemki górne ustawione poprzecznie do zębów no i wysoko w dziąśle i muszę je usunąć. W między czasie byłam u laryngologa, neurologa, okulisty...gdzie ja nie byłam..aż w końcu zrobiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło, że wszystko jest ok. Obecnie mamy koniec kwietnia, jestem po zabiegach chirurgicznych usunięcia ósemek, a lewy policzek nadal cały czas spuchnięty. Co to może być? Błagam, jak ktoś jest w stanie mi coś podpowiedzieć, będę ogromnie wdzięczna, bo lekarze są bezradni, a ja oszpecona i sfrustrowana. Z góry dziękuję za pomoc. Ps. Dodam, że z morfologii nic nie wynikło, poza lekko podwyższonym mcv i mch; ob w normie.

Gość bronisława.
nie mam pojecia, ale koro lekarze nie wiedzą to tutak tym bardziej. mi kiedys spuch policzek po ugryzieniu pająka, ale zeszlo po tygodniu.