Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewia868668

Co się dzieje z babcią?

Polecane posty

Gość ewia868668

Babcia ma 81 lat, jako nastoletnia dziewczyna, prawie dziecko w czasie wojny była w niemieckim obozie koncentracyjnym wyzwolonym w 45 przez Armie Czerwoną. Babcia nigdy za bardzo nie chciała o tym mówić, ale wszystko z nią było ok. Teraz babcia zaczęła krzyczeć po nocach na ten temat, a czasem i w ciągu dnia zachowuje się jakby myślała, że jest wojna, ale przez większość dnia zachowuje się normalnie. Co zrobić? Czy myślicie, że konieczna jest konsultacja z lekarzem w tej sprawie? To trwa od jakichś 2 tyg.

Gość pani łyżeczka i ł
Obawiam się że babcie dopada demencja ........ zgłoście się z nią do lekarza

Gość ewia868668
właśnie stanęła przed matką podniosła rękę i krzykneła "Heil Hitler"

To naturalne że na starość niektórzy np dziecinnieją,ich pamięć jest wybiórcza(tzn.nie pamiętają tego co usłyszęli przed godziną ale potrafią kojarzyć fakty sprzed kilkudziesięciu lat).Pewnie jakieś traumy odzywają się po latach, u babci może to byc początek późnej psychozy .Warto udać sie z nią do lekarza.

ss Masz zjebane poczucie humoru :O autorko babcia w sedziwym wieku i to po dramatycznych przejściach.Musicie szybko isc z nia do lekarza bo bedzie tylko gorzej :(

No niestety, demony przeszłości ujawniają się u ludzi na starość. Babcia jest już słaba, przestała sobie z tym radzić :( Zabierzcie ją do lekarza, myślę, że przepisze jej tabletki...otępiające :O

Gość ewia868668
do lekarza? szkoda pieniędzy może babcia sama szybko wykorkuje

Gość fan lodów
lubię lody

Gość fan lodów
nieogryzek obciagniesz mi pałę?

Gość ewia868668
ja założyłam tylko ten temat wszystkie pozostałe wypowiedzi to żałosne podszywy. Co do przejścia się do lekarza to właśnie chyba macie racje, że będzie to konieczne, tylko jak przekonać o tym babcie? ona nie za bardzo chce iść :/