Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbfdgbdgbvd

czy pracodawca musi zgodzic sie na urlop wychowawczy?

Polecane posty

Gość fgbfdgbdgbvd

wykorzystalam rok wychowawczego,maz chcialby wziasc 3miesiace,ja jestem na zwolnieniu lekarskim,czy jego pracodawca musi sie zgodzic?

Gość ale jezeli juz kreci nosem
to zgodzi sie, bo musi sie zgodzic, a potem zwolni i tak sie skonczy. zawsze sie tak konczy.

Gość fgbfdgbdgbvd
Maz ma bardzo dopowiedzialne stanowisko,jest przemeczony i mysli ze z dzieckiem w domu odpocznie ;) ha ha ha Jestem tylko ciekaw jak to wyglada od strony prawnej,zanosi sie wniosek i juz? Boje sie tez ze pracodawca moze odmowic bo ze go zwoli to raczej niemozliwe..

Gość junn
"Bezpłatny urlop wychowawczy to prawo, nie obowiązek - dla ciebie, bo pracodawca nie może ci go odmówić." "Urlop wychowawczy 2012 także dla tatusiów i opiekunów: Z urlopu wychowawczego może skorzystać także ojciec, a także opiekunowie prawni dziecka. Warunki: - są oni pracownikami w rozumieniu kodeksu pracy, tzn. są zatrudnieni na umowę o pracę, z powołania, wyboru, mianowania albo spółdzielczej umowy o pracę; - mają co najmniej sześciomiesięczny ogólny staż pracy (do stażu pracy wlicza się więc czas pracy u innych pracodawców, a także okres urlopu macierzyńskiego) Żeby dostać urlop wychowawczy w 2012 r., na dwa tygodnie przed jego planowanym rozpoczęciem trzeba złożyć wniosek u pracodawcy (osobiście lub pocztą). Jeśli w trakcie urlopu postanowisz, że chcesz wrócić do pracy, masz do tego prawo, pod warunkiem, że pracodawca się na to zgodzi. "