Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie mamuska

ile mleka wypijają wasze 9-11miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość Rany boskie!!!
Bo ssanie uspokaja, gdyby był głodny, to by wypił więcej naraz, a nie tak jak piszesz 60 ml. Nie wolno dawać mm na żądanie. Jest mnóstwo powodów, z jakich maluch może płakać.

mój między 7 - 12 miesiącem życia też budził się na mleko i samo przeszło. Młody absoltnie się nie spasł :P i był głodny, widziałam to. natomiast Twój pije strasznie dużo tego mleka w dzień, mój w tym wieku pił 3 razy i nie podawałam mu kaszek... Może potrzebuje więcej posiłków stałych ? Mój wbrew pozorom zezygnował z mlekoa nocengo właśnie kiedy wprowadziłam więcej posiłków stałych i zredukowałam mleko w dzień.Nie wiem czy to łaćzyć ale to był taki przełomowy okres jak skończył rok.

Gość taka sobie mamuska
do ojoj26 dzisiaj pod wpływem ostatnich informacji i rad zmieniłam schemat jedzonka przebudził sie po 6 (zasnał przed 21 -wypił 220ml, i pierwsza pobudka po 6 -to u nas sukces!!) dałam mu 210ml mm, wstał o 8, ale dopiero o 10 śniadanko-jajecznica, bułeczka z masłem, niestety jak przyszła pora drzemki przed 12 nie zasnął dopóki niw wypił 180 ml, poniej ok 14 banan my jedlismy obiad po 15 wiec od nas troche sprobowal a swoj obiad o 16 zjadł (sama gotuje...) 18-jogurcik waniliowy-nestle, po 9mies 19.30 kąpiel 20--wreszcie zjadł kaszke łyzeczką!! ale jak probowalam to w koncu nie byl to ulepek tylko dosc smaczna owocowa kaszka (kupna) no i 20:40 200ml mm 21 śpi.. czy teraz chodz troche lepiej?

dałaś mu kaszke o 20 a pozniej 210 ml mleka o 20:40 i zjadł ci?? jejku to faktycznie potrafi zjesc:) Ja mam ten sam problem bo mój mały budzi się co chwilę. melko dostaje co jakies 3 godziny zjada tak okolo 100-140ml, a dodam że zaraz skonczy 9 m-cy u nas wygląda to tak: około 7-7:30 pobudka około 8:30 mleko z kaszka ryzowa troche geste ale z butelki zjada jakies 120 i reszte podaje łyżeczka:( około 9-10-30 drzemka okolo 12 obiadek 200-220 gram około 15 jogurt, owoc lub jakis deserek mleczny lub cos ze sloiczka typu twarozek z owocem 18:30 kaszka manna okolo 180-200 ale czasami tylko 150 kąpiel i okolo 19 spanie pozniej o 21-22 mleko jakies 100-140 02:00 tez mleko w tych samych granicach i okolo 5:00-06:00 tez mleko przyzekam sobie że kolejnej nocy nie dam mu mleka ale jest ciezko. wiem ze to moja glupota ale musze w koncu podjąć decyzje i przestać dawać w nocy. moze i dzieki temu przestanie sie budzic

Gość taka sobie mamuska
no mój to mały żarłoczek.. teraz po podliczeniu wychodzi ze od paru dni (jak zaczęłam mu troszke wydzielac to mleczko) wypija 560ml , ale po kaszce obowiązkowo jeszcze mleko, nie zasypia przy butelce ale jak mu nie dam mleka to nie da się uspac.. noce juz w miare ok tylko ta jedna pobudka nad ranem ale nie potrafię odmówic mu jedzenia, ponad 8-9h przerwy od ostatniego karmienia wiec myśle ze i tak nie jest zle. jednak naprawde zaczęłam rozsądniej zarządzac mleczkiem ;p ale kazde dziecko jest inne..ma inne potrzeby, apetyt- jedne maamy martwią sie ze dziecko niejadek, inne ze je za duzo-ale co to za jakies normy? głodny to je..na siłę nic sie nie wepchnie :) pozdrawiam

no wlasnie nasz to troche niejadek gdyby zjadl wieczorem wiecej to by spal dluzej a tak to budzi sie, wogole to ma tak plytki sen ze szok potrafi co chwile sie budzic ma 10 m-cy a jeszcze nigdy nie przespalam calej nocy. na poczatku jadl co dwie, 3 godziny a teraz nie dosc ze je co 3 to jeszcze miedzy posilkami sie budzi i najgorsze jest to ze trzeba wziasc go na rece pnosic i dopiero sie uspakaja bo jak nie to placz histeria kopanie nogami az w koncu sie zanosi placzem i co trzeba go wziasc