Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21 letni jobel

Jak przetrwac nocki w pracy ?

Polecane posty

Gość 21 letni jobel

Zostalo mi dokladnie 7 tygodni do odejscia z pracy.Powodem jest zmiana nocna,na ktorej juz 'nie wyrabiam' .odbija sie to na kazdej sferze zycia,dlatego odliczam dni kiedy w koncu bede mogla to rzucic..Ale czy macie jakies swoje sposoby,zeby sie lepiej wysypiac,i ogolnie lepiej czuc w pracyw nocy ? ja juz nie wiem jak to przetrwac ;(

Gość ja mam 30 lat
pisz na kafeterii :)

Gość nakolanabicz
seta w nos

Gość ale i tak sprzedawca
ja jak mam nocki to caly dzien przesypiam a i tak sie nie wysypiam:D

Gość jsjskdhdodhdj
Opaska na oczy pomaga dobrze pospać w dzień, w pracy kawka, jak można to muzyka. Tydzień czasu i po problemie, ja id na 23 i w domu jestem o 9 i jeszcze spokojnie pójdę na zakupy, zrobię obiad i kimnę od 12 do 19/20 i jest ok... Problemy pojawiają się jak mam wolne, bo chciałbym spać z kobietą a sen nie przychodzi, wtedy potrafię nie spać po 30 h i mam więcej weekendu.

Gość 21 letni jobel
heh ja niestety nie daje sobie z tym rady,tez ide na 23 w domu jestem kolo 9 o 10 sie klade spac i o 16 wstaje zeby troche czasu spedzic z chlopakiem zreszta i tak nie moge dluzej spac....a potem jestem nieprzytomna cala noc i jeszcze ten potworny bol glowy....dlatego niedlugo rzucam to w pizdu :)

Jak dla mnie nocki uważam za sto razy lepsze niz drugie zmiany :) wtedy kompletnie nic nie ma z życia, w środku dnia leziesz do roboty, kiedy wszyscy normalni wracają do domu :o

Gość gość
Myślę że to kwestia przyzwyczajenia, ja osobiście wolałbym np pracować na jedną zmianę po osiem godzin dziennie ale jak mam pracować na trzy zmiany no cóż :) ma to swoje plusy i minusy, minusem są nocki, nocki da się przeżyć co prawda ludzie wyglądają jak zombie :P ale jak pracy jest dużo to zajmując się pracą spokojnie się pracuje do tej 06, ja np o 06 kończę nocki i jadę do domu samochodem spokojnie, w domu jeszcze zjem śniadanie, wykąpię, porozmawiam sobie z narzeczoną i idę spać :) pośpię do 14, obudzę się oczywiście niewyspany, wypiję kawy ze dwie, magnes po kawach, wezmę ciepłą kąpiel i tyle :) najgorsze są piątki bo to jednak w sobote rano przychodzi się z pracy... z czego już w niedziele idzie się spać wcześnie żeby na 06 do pracy w poniedziałek się wyrobić, ale coś za coś, żyjemy w biednym kraju, jak się wyborów z pracą nie ma to się trzeba przyzwyczaić.

Gość gość
Ja gdy byłem dozorcą i miałem służby po 24 godziny, to w nocy spałem. Gdy miałem zmianę 12-godzinną, ale nocą, to też spałem kiedy mogłem.

Gość gość
Moj maz pracuje tylko na nocki ( ochrona po 12 godz) i mowi ze nie chcialby juz pracowac w dzien.

Gość gość
z tego co wiem o pracy ochroniarzy na nockach a wiem sporo, to owszem robią 12 godzin, ale zrobią obchód i idą spać więc ja się nie dziwię, że ludzie tak pracujący nie chcą pracować w dzień, dodatkowa stawka za nocki + spanie.

Gość madziaa73
Od pol roku Pracuję w hipermarkecie tylko na noce.Pracuje ze mną okolo 30 osob w wieku 19-55l.Na poczatku bylo ciezko. Ale do wszystkiego mozna przywyknąc.W pracy nigdy sie nie nudzę,nie ziewnełam ani razu,roboty mam sporo.Czasami nurtuje mnie tylko ta cisza i samotnosc.Kazdy robi swoje,Widujemy sie tylko na przerwie.Leci muzyka. Wracam z pracy o 6:30,smierdząca,zaspana,bez makijazu w starym dresie i gdy widze w autobusie tyle eleganckich ludzi jadących na 7:00 to trochę im zazdroszcze.W domu jestem o 7:30,zjem snaidanko ,zasypiam o 9:00 ,wstaje o 16:00.Czasami wstaje taka zmęczona jakbym spała 10 minut...Zrobię zakupy,ogarniam dom,zrobię obiad i wychodzę do roboty o 20ej. Nie mam niestety zycia poza robotą.Przegapiłam przez pracę całe lato. Czasami znajoimi chcą sie spotkac o 19 ej a ja mam wtedy potrzebe bycia samej i naładowia sił przed nocką. Gdy mam wolne to niepotrafię spac w nocy.spie zawsze w dzien. I czuje ze zycie mnie omija.:( Ps. moja ciocia jest lekarką i spi w pracy w nocy,jej kolezanki pielegniarki tez sobie spią.Moj tato -duzyrny elektryk tez spi na nocnym dyzurze.

Gość gość
Nie powinno być nocek i popołudniówek wogole chyba że tylko takie tam gdzie jest to niezbędne szpitale straż pożarna pogotowie ratunkowe domy dziecka domy opieki policja itp.

Gość gość
Niech taki ochroniarz popracuje przy maszynie w nocy na pełnych obrotach to zobaczy co to jest praca..... w sysyemie czterobrygadowym to daty i idni będą się mieszać Zrobi obchód i kładzie się spać i jeszcze mu za to płacą...Ludzie pracujący na produkcji powinni zarabiać najmniej 6000 tys na rękę to zadna łaska i mieć wolne tego dnia co się zchodzi a i tak go prześpisz plus całe 2 dni wolnego A nie po 6 dniach pracy pod rząd praktycznie 1,5 dnia wolnego i heja do roboty...

Gość witttaminka
Ale po co się licytować, czyja praca jest cięższa, nikomu na nockach nie jest łatwo. Ja siedzę na nocnych dyżurach co 2-3 dni, bez tigera bym chyba padła, no ale co zrobić...

Gość gość
Wysmaruj sie gó Wnem

nie zgodze sie z tym ze ochrona spi, sama osobiscie pracuje w ochronie przy produkcji czasem sluzby mam po 4 po 12 h na nockach praca ogolnie jest po 12 h ale nie ma mowy na spanie, majac pod soba ludzi na zmianie roboty jest mnostwo do tego zmieniamy sie co godzine on idzie w patrol ja na portierni ja w patrolu on na portierni ale jeszcze nikt nie spał a jak jest kryzys to albo kawa albo tiger i dajemy rade