Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfjweuj'dpfoqwikd

POMOCY? Czy moja gin moze wystawic zwolnienie mojemu mezowi?

Polecane posty

Gość sdfjweuj'dpfoqwikd

Jestem w ciazy zagrozonej,musze lezec l4 prawie do konca, wiec czy moja gin moze wypisac zwolnienie mojemu mezowi chociaz tydzien zwolnienia na opieke nad starszym dzieckiem? Prosze o szybka odp moze ktos sie zna?

Czy gin to nie wiem, jak moja siostra była w ciąży z drugim, to mąż ze starszą córką chodził do jej pediatry i ona mu zwolnienia wystawiała, mówili że bierze "opiekę".

Gość junn
to nie jest zwolnienie a opieka nad dzieckiem jesli już. z tym to do rodzinnego.

Gość tak jakby teges
a po co ma brać urlop bezpłatny, skoro może opiekę nad dzieckiem? Mojemu mężowi takie zwolnienie (po cesarce) wystawił lekarz rodzinny po okazaniu karty wypisowej ze szpitala.

Gość kubatura
Jeżeli dziecko jest zdrowe, to mąż może wykorzystać dwa dni opieki nad zdrowym dzieckiem (pełnopłatne, dwa dni w roku), jeżeli ty ich oczywiście nie wykorzystałaś wcześniej, pracując w tym roku na przykład. A opiekę nad chorym to lekarz rodzinny wypisuje na dowolnego rodzica. Po cesarce dostał mąż, bo po porodzie chyba na 2 tygodnie może małżonek dostać w przypadku kiedy żona musi leżeć. Ale żeby tak w trakcie ciąży, nawet leżącej, to nie słyszałam, może ktoś bardziej się orientuje